چاپ صفحه

خاموشی نعره مرال‌ها در مازندران/آیا "مرال‌ها" هم به سرنوشت ‌پلنگ ایرانی دچار می‌شوند

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"جنگل یکی از زیستگاه‌هایی است که در دل خود حیوانات و گونه‌های مختلف گیاهی و نباتی نگه می‌دارد.

گونه‌هایی که با گذشت سال‌های سال از آفرینش زمین در دنیا خاکی وجود داشته و همچنان آنها در برخی از نقاط جهان مشاهده می‌کنیم اما با آفرینش انسان متاسفانه شاهد نابودی این گونه‌ها در دنیا شدیم.

امروزه نیز همچنان این نابودی بدست انسان ادامه دارد و با وجود معروفیت گونه‌هایی چون ببر مازندران، پلنگ ایرانی و گاوهای جنگلی در دنیا حیات این حیوانات را با نابودی مشاهده می‌کنیم.

یکی دیگر از دسته گونه روبه انقراض "مرال" یا گوزن‌های سرخی است که در جنگل‌های شمالی به دست شکارچیان سودجو و فرصت‌طلب در حال نابودی است به گونه‌ای که صدای دوستداران زیست محیطی مازندران را درآورد.

برای نخستین بار با هماهنگی سازمان حفاظت از محیط زیست استان و شهرستان آمل، همایش نجات مرال در سالن اجتماعات ولی عصر(عج) ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.

در این همایش که صبح امروز با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، بزرگان عرصه حفاظت از طبیعت، مسئولان شهری، استانی، گروه‌های مردم نهاد حافظ محیط زیست و طبیعت برگزار شد، قاسم رضایی دارنده مدال طلای کشتی المپیک، ورزشکاران نام‌آشنا و چهره‌های هنری نیز در این همایش به عنوان حامیان محیط زیست و طبیعت بکر مازندران حضور یافتند.

حفاظت از زیست انسانی و طبیعی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آمل در این مراسم برگزاری این همایش را به منظور آشنایی بیشتر مردم برای حفاظت از محیط زیست و فضای پیرامون و حیوانات بی‌گناه بیان کرد و گفت: مرال یکی از بزرگ‌ترین گونه جانوری مناطق جنگلی شمال کشور و جزو جنگل‌های هیرکانی است که امروزه نیاز به توجه بیشتر دارد.

بهمن صادق‌نژاد با بیان اینکه همه ما موظف به تنویر افکار عمومی به شیوه آموزش لازم به صورت مستقیم و غیر مستقیم هستیم، افزود: مردم‌ مازندران عاشق طبیعت هستند و باید بدانند گونه‌های با ارزش حیوانات و جانواران جنگل‌های هیرکانی و رشته کوه البرز بسیار ارزشمند و حساس از لحاظ طبیعی و میراث ماندگار طبیعی هستند.

وی با تاکید براینکه نقش مردم و مشارکت آنها در راه حفاظت گونه‌های نادر جانوری بسیار مهم است، گفت: بر اساس اصل 50 قانون اساسی حفاظت از محیط زیست انسانی و طبیعی وظیفه همگانی است و نباید مرال به سرنوشتی همانند پلنگ ایرانی، گوزن ایرانی و گاو‌های جنگلی دچار شود.

رئیس اداره محیط زیست آمل با بیان اینکه باید این میراث ماندگار طبیعی برای آیندگان حفظ شده و به مردم معرفی شود، خاطرنشان کرد: به همین خاطر نخستین همایش نجات مرال‌ها با همکاری محیط‌بانان، مسئولان استانی وشهری، انجمن پژوهشگران حفاظت کوهستان و پویش‌گران حفاظت محیط زیست برگزار شد.

برخورد جدی با متخلفان شکار حیوانات در مازندران

مدیرکل حفاظت از محیط زیست مازندران نیز با بیان اینکه اداره کل با اجرای قوانین و مقررات در راه حفظ و حراست از طبیعت و محیط زیست گام برمی‌دارند هر چند امروزه مردم علاقمند به محیط زیست هستند و به کمک آن آمده‌اند، بیان کرد: با توجه به تعامل تشکل‌های حمایت از زیست‌محیطی، در این استان و شهرستان آمل ظرفیت زیادی در راه حفاظت از محیط زیست با وجود مردم دوستدار طبیعت وجود دارد و باید از آنها استفاده بهینه شود.

حسین‌علی ابراهیمی کارنامی تشکل‌های مردم‌نهاد را باعث امیدواری در راه حفاظت از محیط زیست عنوان کرد و گفت: تخریب زیستگاه‌ها از عوامل مهم در مسیر از بین رفتن محیط زیست، حیات وحش و مرال‌ها هستند، اگرچه از مواردهای این عوامل وجود معادن و فعالیت غیرمجاز آنها و بهره‌برداری بدون ضابطه از معدن و طرح‌های توسعه عمرانی بدون پیوست زیست محیطی می‌توان بیان کرد.

وی با تاکید براینکه تاکنون جلوی اقدامات عمرانی و تخریب طبیعت را در هر مکان بدون مجوز از سوی سازمان گرفته شد، گفت: دستگاه قضایی با قدرت همگام با مسئولان محیط زیست به اعمال قانون مشغول است و این نهاد قضایی در آمل همکاری زیادی در راه حفظ طبیعت دارد.

ابراهیمی‌کارنامی با بیان اینکه مارال از گونه‌های با ارزش جانوری در جنگل‌های هیرکانی است که در جنگل‌های مازندران به صورت طبیعی حدود 400 رأس از آنها زیست دارند، بیان کرد: سرشماری حیوانات نادر در مازندران به لحاظ شرایط خاص اقلیمی و جنگلی سخت است و وجود این تعداد مرال زیاد دقیق نیست.

مدیرکل محیط زیست مازندران با ابراز نگرانی برای آینده این گونه حیوانی در جنگل‌های مازندران یادآور شد: هر چند با حضور مردم عاشق طبیعت و سازمان‌های مردم نهاد از نگرانی‌ها کاسته می‌شود تا برای آینده این گونه‌های نادر حفظ شوند.

وی اضافه کرد: باید ضریب حفاظتی در طبیعت برای زاد و ولد و زندگی مرال افزایش داده شود تا آنها بتوانند در طبیعت دست به احیا و زاد و ولد بزنند تا با تکثیر و پرورش آنها شاهد افزایش این گونه زیبا و کم‌یاب باشیم.

ابراهیمی با اشاره به اینکه با تمام قدرت جلوی شکارچیان و متخلفان طبیعت ایستادگی می‌کنیم و مطمئن هستیبم که مردم، دستگاه انتظامی، اطلاعاتی و قضایی از مسرولان محیط زیست حمایت دارند، خاطرنشان کرد: بسیاری از شکارچیان متخلف دست از شکار حیوانات برداشته و قانون‌مند شدند ولی به آن دسته از شکارچیان متخلف که قصد شکار حیوانات را دارند هشدار می‌دهم که با توجه به قوانین و مقررات با جدیت با آنها برخورد می‌شود./تسنیم

گزارش از کبریا مقدس

انتهای پیام/