چاپ صفحه

اختصاص ۵ میلیارد تومان اعتبار برای بیابان‌زدایی در گلستان

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"ابوطالب قزلسفلو ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهار داشت: امسال یک میلیون و 250 هزار اصل نهال در استان گلستان پرورش دادیم که آماده غرس است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته اعتبار بیابان‌زدایی از منابع ملی 200 میلیون تومان بود که امسال رشد خوبی داشته و به 5 میلیارد تومان رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان ادامه داد: این دومین سالی است که استان گلستان از اعتبارات خشکسالی برخوردار است و خوشبختانه نگاه به بیابان‌زدایی در استان گلستان در بین مسئولان ایجاد شده است.

قزلسفلو تاکید کرد: امسال یک میلیارد تومان اعتبارات ملی برای بیابان‌زایی در نظر گرفته شده است.

وی گفت: سرانه آب در جهان 7 هزار و 600 مترمکعب است و در کشور ما سرانه آب یک‌هزار و 600 متر مکعب تخمین زده می‌شود و سرانه آب استان ما 200 مترمکعب از میانگین کشوری کمتر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان یادآور شد: حدود 120 مورد سیل کوچک و بزرگ در استان گلستان از دهه 70 تاکنون اتفاق افتاده و در مرداد ماه از دهه 80 شرایطی در استان حاکم شده که توده هوای سیبری به استان گلستان وارد می‌شود، که منجر به سیل می‌شود.

وی افزود: در استان گلستان یک شرایط توپوگرافی خاص داریم، 96 حوزه و زیرحوزه در گلستان وجود دارد و مشکل اینجا است که شیب زیاد حوزه بالادست و زمان تمرکز کوتاه در موقع بارش است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: جاده ارتباطی گرگان و مشهد، منازل مسکونی، تاسیسات در این مناطق وجود دارد و این امر سبب شده شرایط ما با استان‌های دیگر متفاوت باشد.

قزلسفلو گفت: مهم‌ترین علت وقوع سیل این است که الگوی بارش باران در استان گلستان تغییر پیدا کرده و شدت بارش‌ها افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: تحقیقات نشان می‌دهد در فاصله زمانی 80 تا سال 91 شدت بارش‌ها در استان گلستان 50 درصد افزایش یافته و در بخشی از مکان‌ها جنگل ضعیف داریم و خاکشان به گونه‌ای شده که نفوذپذیری آن کمتر شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: برآوردی داشتیم در سال 81 و 82 مصوبه در هیئت دولت مشخص شد که 182 میلیارد تومان اعتبار داده شود و 42 میلیارد تومان تا تاکنون اختصاص داده شد.

قزلسفلو افزود: سازه ها شیب را ملایم میکند و خسارت را کمتر می‌کند و در شهر کردکوی پل بسته می‌شد و آب وارد خانه مردم می‌شد.

وی گفت: تا زمانی که مخزن ایجاد نکنیم سازه‌های ما توان انباشته سیل را ندارد و ما نمی‌توانیم سیل را کنترل کنیم و باید با مدیریت خسارت سیل را کاهش دهیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: استان گلستان در نزدیک به 700 هزار هکتار طرح آبخیزداری را انجام دادیم و یک‌میلیون و 500 هزار هکتار نیاز به اجرای طرح آبخیزداری دارد که 386 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

قزلسفلو به طرح جامع سیل در استان گلستان اشاره کرد و افزود: قطعا سیل را نمی‌توان پایان داد و مدیریت سیلاب تلفات جانی سیل تاثیرگذار است که نیاز به تجهیزات و سازه‌های لازم و سیستم‌های هشداردهنده دارد./تسنیم

انتهای پیام/