به گزارش پایگاه عدالت خواهان"سیفالله رشیدزاده درباره جزئیات نحوه اسارت و شهادت شهید محسن حججی اظهار کرد: در منطقه حلب یک قسمت مثلث مشترکی بین مرز عراق، اردن و سوریه هست که حالت استراتژیک دارد.
وی افزود: بعد از مذاکرات آستانه (بین ایران، ترکیه، روسیه و سوریه) که هدف آن ایجاد 4 منطقه امن در جبهه سوریه بود، آمریکاییها سعی کردند دست ایران را از این منطقه کوتاه و به این واسطه ارتباط ایران با جنوب لبنان از سمت عراق را حذف کنند که نقش آمریکاییها در پشت صحنه مذاکرات بسیار برجسته بود.
فرمانده لشکر 8 نجف اشرف نجفآباد گفت: نهایتاً سیاست این شد که در این منطقه جبههای ایجاد و ارتباط ایران همچون قبل حفظ شود و تلاشهای بسیار خوبی هم در این راستا صورت گرفت.
رشیدزاده ادامه داد: نهایتاً روز یکشنبه هفته گذشته هواپیماهای آمریکایی یکی از مقرهای همین منطقه که گردان حشدالشعبی حضور داشت را بمباران میکند و 30 نفر در این حمله از گردان سیدالشهدای حشدالشعبی شهید شدند.
وی تصریح کرد: بلافاصله بعد از این حمله در سحر روز دوشنبه هفته قبل نیروهای داعشی به مقری که شهید حججی هم حضور داشت حمله کرده و درگیری صورت میگیرد و حدود 2 ساعتی هم بچهها مقاومت میکنند اما آخر کار یک عامل انتحاری ورود پیدا کرده و شهدای زیادی میگیرد؛ شهید حججی هم در این عملیات انتحاری مجروح و پهلو و دست راست ایشان ترکش میخورد و نهایتا از سه طرف محاصره صورت گرفته و شهید حججی اسیر میشود.
فرمانده لشکر 8 نجف اشرف اضافه کرد: چون داعشیها قصد عبور از این منطقه را داشتند شهید حججی را اسیر و به مقرهای خودشان میبرند و نهایتا بعد از آنهم عکس ایشان را منتشر کردند که با مظلومیت وی را به شهادت رساندند؛ البته ایشان با اعتقادی که داشت در اوج زیبایی به شهادت رسید.
رشیدزاده درباره هدف آمریکا از بمباران این منطقه گفت: بعد از اینکه آمریکا نتوانست باعث سقوط بشار اسد شود، بیشترین هدفش این بود که حمایت ایران را از حزبالله قطع کند و به همین جهت آمریکاییها در اردن، عراق و سوریه پایگاه زده و به این واسطه تلاش میکنند که این امر محقق شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان پشتیبانی از مقر محاصره شده وجود نداشت، عنوان کرد: در آن لحظه امکان پشتیبانی نبوده چرا که با سایر مقرها فاصله وجود داشته است و اصلاً داعش مستقر نشده و فقط حمله کردند که راه عبور را پیدا کنند و البته بمبارانی که روز یکشنبه توسط آمریکا روی منطقه انجامشده بود باعث شد مقر پشتیبان هم از بین برود.
رشیدزاده با بیان اینکه این حمله در منطقه عمومی تنف و در محدوده جمونه رخ داده است، افزود: بلافاصله بعد از این حمله نیروهای مقاومت در منطقه حضور پیدا کرده و اکنون این مقر در دست جبهه مقاومت است.
بر اساس اعلام کارشناسان تنف درست بر سر مسیری قرار گرفته که بغداد را به دمشق و سپس بیروت وصل میکند به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردار است، اما به دلیل اینکه در طول شش سال گذشته اولویت اصلی بازیگران حاضر در جنگ سوریه غرب این کشور بود، کمتر نام گذرگاه تنف واقع در شرق سوریه در رسانهها شنیده میشد.
آمریکاییها که به صورت غیرقانونی در سوریه حضور دارند، پس از اینکه به این نتیجه رسیدند که قادر نیستند دمشق و غرب سوریه را تحت نفوذ خود قرار دهند، حالا تلاش دارند زودتر از نیروهای مقاومت و ارتش سوریه بر مناطق شرقی این کشور مسلط شوند. واشنگتن میخواهد از طریق ایجاد شکاف در مرزهای عراق و سوریه مانع از اتصال جغرافیایی این دو کشور در یک گستره بزرگتر یعنی محور مقاومت شود تا از این طریق امنیت اسرائیل را تأمین کند.