به گزارش پایگاه عدالت خواهان" به نقل از گلستان ما، بالاخره پس از مدت ها چشم انتظاری بالاخره خانواده اش متقاعد شدند بهترین گزینه را برایش انتخاب کنند که در سختی و خوشی کنارش باشد. حالا پس از 28 سال سیمین و عرفان به هم رسیدند و قرار است تا دو ماه آینده بر سر زندگی مشترکشان بروند. به قول عرفان فراهم کردن مایحتاج ازدواج از خرید لوازم خانه تا خریدهای جزئی برپایی مراسم یک طرف اما پیدا کردن یک خانه مناسب برای مدتی کوتاه اراده ای پولادین می خواهد که با آن مشاورین املاک شهر را زیر و رو کرد شاید یک خانه مناسب با درآمد ماهیانه پیدا شد.
عرفان ادامه داد: برای برپایی این مراسم قریب به 30 میلیون تومان وام گرفته ام زیرا 20 میلیون وام ازدواج را برای پول پیش خانه گذاشته تا به وسیله آن سرپناهی برای دو سال خود و خانواده ام مهیا کنم.
وی با بیان اینکه افزایش اجاره بهای مسکن یکی از سدهای غول پیکر پیش روی جوانان برای ازدواج است، گفت: مسئولین باید نظارت بیشتری بر این موضوع داشته باشند چرا که جوانان از عهده این مخارج سنگین بر نمی آیند مگر یک میلیون و 200 هزار تومان حقوق تا چه میزان خرج خانواده را تامین می کند که 560 هزار تومان آن برای وام ازدواج و 600 هزار تومان آن خرج مابقی اقساط و پول آب و برق و تلفن همراه شود. چرا مسئولین خود را جای ما نمی گذارند تا بدانند در تامین مخارج زندگی خود وامانده ایم.
حمیدرضا یکی از مستاجران با بیان اینکه صاحبخانه شان به یکباره اجاره خانه را دو برابر کرده است، گفت: افزایش ناگهانی و دلخواه صاحبان املاک بدون هیچ حساب و کتابی صورت گرفته که پرداخت این آمار و ارقام نجومی از عهده مستاجرانی که گاها به نان شب خود محتاج هستند بر نمی آید.
وی بیان کرد: افزایش اجاره خانه از یک سو پرداخت شارژ خانه از سوی دیگر باعث شده تا نصف بیشتر حقوق خود را هرماه به حساب صاحبخانه واریز کنم و برای مابقی مایحتاج زندگی از فامیل و دوستان قرض کنم.
این مستاجر خواستار رسیدگی هرچه زودتر مسئولان امر بر این موضوع شد و افزود: هنگامی که به بنگاه برای در میان گذاشتن این مشکل مراجعه کردم در پاسخ به ما گفت"آش کشک خاله تِ بخوری پاته نخوری پاته" تا زمانی که خودتان صاحبخانه شوید مجبور هستید با این آمار و ارقام صعودی کرایه خانه ها از سوی صاحبان املاک بسازید زیرا چاره ای جز آن ندارید پس به جای گله کردن بهتر است با صاحب خانه خود سازش کنید زیرا این روزها خانه ای مناسب و ارزان تر از این آن هم در چنین خیابانی پیدا نخواهید کرد.
وی با بیان اینکه 12 سال از زمان ازدواجش می گذرد اما هنوز نتوانسته یک سرپناه برای خانواده اش خریداری کند، گفت: تامین مخارج زندگی به سختی به دست میآید و در مقابل بیشتر جنسهای بازار هر ماه و یا بعضی از جنسها هر هفته افزایش پیدا میکند که این مسأله تأثیر مستقیم و منفی در زندگی گذاشته؛ در حال حاضر نیز با توجه به افزایش ناگهانی ودل بخواهی اجاره بها مسکن ها از سوی صاحبان املاک در بسیاری از مواقع بنگاهها طرفداری صاحبخانه را میکنند و مستأجر وادار به پذیرش اجاره بهای سنگین میشود که با این تفاسیر باید فکر خریداری یک زمین یا خانه را از سر بیرون و تا آخر به فکر مستاجری در این خانه و آن خانه بود.
خانم اصغری یکی از بانوان سرپرست خانواده نیز با بیان اینکه چهار سال پیش همسر خود را در یک حادثه دلخراش تصادف از دست داده است، افزود: سال به سال صاحبخانه مبلغ 100 هزار تومان بر روی اجاره خانه اضافه می کند و از آنجایی که چاره ای جز پذیرش این زور ندارن مجبور به پرداخت آن هستم زیرا در غیر اینصورت سه فرزند دخترم باید در خیابان های شهر آواره شوند.
وی که امرار معاش خانواده خود را با مسافرکشی در سطح شهر به دست می آورد، از واحدهای نظارتی خواستار رسیدگی به این ارقام نجومی است زیرا معتقد است تیزی این اجاره بها همین روزهاست که گردن مستاجران را ببرد.
وی با بیان اینکه اجاره بهای سنگین مسکن قدرت اجاره یک مکان مناسب را از من گرفته است، ادامه داد: این افزایش قیمت در اجاره و خرید، توان و قدرت شهروندان را برای خرید مسکن و اجاره آن کاهش داده به طوری که به ناچار باید به حاشیه شهر پناه برد و با پرداخت مبلغی به مراتب کمتر از سطح شهر خانههایی با متراژ پایینتر و مشکلات خاص خود اجاره کرد که این مهم نیز معضلات خاص به خود را دارد.
یکی دیگر از مستاجران با بیان اینکه صاحب خانه ما به یکباره 150 هزار تومان بر روی اجاره بها اضاف کرده است، افزود: مگر درآمد ماهیانه یک کارگر معمولی چقدر است که به يک باره مبلغی در ماه به اجاره خانه ام اضافه کنم، چند شب است خواب ندارم هر جا که مي روم اجاره خانه ها سرسام آور شده یا خانه ای برای اجاره نیست اکنون با این اوضاع خانواده ام را کجا حیران و سرگردان کنم.
وی خاطر نشان کرد: در این هیاهوی بی خانگی و گرانی اجاره بهای مسکن ها مالکان املاک به نحوی و مشاورین املاک به نحو دیگر هر کدام ساز خود را کوک می کنند که این مهم باعث می شود مستاجران به این مهم پی ببرند که در این هیاهو بنگاه های املاک نیز مقصر و به دنبال سود خود هستند چرا که قیمت های غیرواقعی را به صاحب خانه و مستاجران القاء می کنند.
به راستی که این روزها افزایش اجاره بها برای مستاجران از کابوس های شبانه وحشتناک تر شده به گونه ای که خواب را از چشمان مستاجران ربوده و آنها را آواره این بنگاه آن بنگاه برای یافتن یک خانه محقر با اجاره بهای کم کرده است که در این راستا می طلبد مسئولین امر نظارت بیشتری بر این موضوع داشته باشند چرا که اجاره نشین ها از عهده اجاره خانه های سنگین بر نمی آیند.
اگر پای درد دل هر کدام از اجاره نشین های جویای خانه با قیمت مناسب بنشینیم داستانهای بسیاری در مورد بی انصافی برخی صاحب خانه ها در تعیین اجاره بها دارد که البته صاحب خانه های منصفی وجود دارند که یافتن آنها این کوچه گردی های طولانی هر روزه را می طلبد و شاید برای بعضی ها غیر ممکن باشد.
نرخ های اجاره در دو سه سال اخیر آنقدر تغییرات شدید و افزایش نجومی داشته است که اکثر جویندگان را انگشت به دهان و مبهوت کرده است و هر چند در سالهای قبل بالا بودن اجاره ها فقط مختص منازلی بود که در خیابان های اصلی شهر بودند اختصاص داشت ولی موضوع قابل توجه افزایش بی رویه اجاره بها در محله های حومه شهر و درخواست پول پیش هایی(رهن) بسیار بالا و کرایه های هایی است که خارج از تعرفه های موجود از سوی موجران وضع شده که از عهده بسیاری از اجاره نشین ها خارج است./عصر هامون
انتهای پیام//