چاپ صفحه

بزرگ‌ترین چالش ،عدم باور مدیران به توانمندی جوانان

به گزارش پایگاه عدالت خواهان" به نقل از خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، فرهنگ به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مولفه حیات هر جامعه اجتماعی بدون تردید زیرساخت همه پیشرفت‌ها و توسعه جوامع بشری بوده است و هر کشوری که بر مبنای اصول و راهبردهای ملی و اعتقادی خود فرهنگ کشورش را منطبق بر اهدافش کرده است توانسته به رشد و بالندگی برسد.

از آنجا که کشور عزیزمان یک کشور اسلامی و با حکومتی دینی ومردمی است توسعه و پیشرفت را تک بعدی ندیده و آن را دارای وجوه مختلف می‌داند و به همین دلیل در کنار توسعه، رشد و رفاه دنیوی به دنیال سعادت اخروی مردم نیز باید باشد که در این حوزه نیز تقویت فرهنگ ناب و اصیل اسلامی و ایرانی باید در اولویت حرکات همه مردم و مسوولان قرار بگیرد.

چند سال گذشته بود که رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر زضوی و در مراسم آغاز سال جدید شمسی در این مکان مقدس با ابراز ناامیدی از ساختارهای معیوب اجرایی، پیشرفت کشور را در حوزه مبنایی فرهنگ منوط به حرکت‌های خودجوش فرهنگی دانستند و امسال نیز با صدور فرمان آتش به اختیار به فعالان فرهنگی در کشور به ویژه جوانان و فرهیختگان میهن مسیر حرکت کشور را به وضوح ترسیم کردند.

از این رو گفت‌و‌گویی صورت داده‌ایم با سید عباس هاشمی مدیر مجموعه مردمی و فرهنگی حضرت اباصالح (عج) شهرستان مینودشت پیرامون نحوه فعالیت‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی این مجموعه فرهنگی به عنوانی یک از بزرگترین و فعال‌ترین مجموعه‌های فرهنگی شرق استان گلستان که مشروح آن را در ادامه مشاهده می‌کنید:

فارس: مجموعه مردمی اباصالح (عج) در چه سالی تاسیس شد و در چه زمینه‌هایی فعالیت می‌کند؟

هاشمی: این مجموعه مردمی که همان کانون جوانان مسجد جامع مینودشت است در سال 1376 و بر اساس دغدغه شکل گرفته میان جمعی از جوانان و فعالان فرهنگی شهر مینودشت شکل گرفت و امروز به لطف خدا توانسته ضمن جلب اعتماد مردم عزیز برنامه‌های شاخصی به ویژه در حوزه برنامه‌های فرهنگی را نیز اجرایی کند.

زمینه فعالیت این مجموعه غالبا فرهنگی و اجتماعی است و در سه قالب برنامه‌های ویژه کادر مجموعه، افراد مسجدی و برنامه‌هایی برای عموم مردم مینودشت خلاصه می‌شود که در هر بخش نیز برنامه‌هایی با عناوین مختلف برگزار می‌شود.

فارس:عمده برنامه‌های شاخص شما چه برنامه‌هایی است؟

هاشمی: برنامه‌های مجموعه در دو محور برنامه‌های ثابت و برنامه‌های متغیر و ابتکاری قابل تقسیم و معرفی است که در هر بخش چندین عنوان برنامه وجود دارد که با اهداق مبتنی بر سیاست‌های کلان مجموعه که برآمده از اهداف کلان انقلاب و نظام اسلامی است اجرایی می‌شود.

برنامه‌ای تحت عنوان بچه‌های آسمانی در روز چهارشنبه ویژه دانش‌آموزان ابتدایی یکی از برنامه‌های ثابت مجمموعه مردمی اباصالح (ع) است که در کنار آن ویژه برنامه حلقه بصیرتی در روز دوشنبه مختص به نوجوانان مقاطع متوسطه اول و دوم و برنامه دورهمی به عنوان سایر برنامه‌های ثابت در طول سال به صورت مستمر اجرایی می‌شوند.

در برنامه‌های غیرثابت نیز می‌توان به مرکز بازی مسجد جامع با بازی‌هایی همچون فوتبالدستی، پینگ پنگ، ایکس باکس و بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرد و در کنار آن برنامه‌های مناسبتی و ابتکاری ملی و مذهبی و همچنین اردوهای علمی و فرهنگی جزو این دسته از برنامه‌ها قرار می‌گیرند.

فارس: آیا این مخاطبان در یک برنامه مشترک و کلی در کنار هم قرار می‌گیرند؟

هاشمی: بله قطعا این اتفاق رخ می‌دهد که بستری خوب و مفید با نام هیئت نوجوانان و جوانان به عنوان میعادگاه همه اعضای مجموعه فرهنگی اباصالح (عج) شهرستان مینودشت فراهم شده و در جمعه شب‌ها همه عزیزان عضو مجموعه که در بخش‌های مختلف مشغول فعالیت هستند در آن شرکت کرده و در کنار هم قرار می‌گیرند.

فارس: کار تشکیلاتی در این مجموعه چه جایگاهی دارد؟

هاشمی: همان‌طور که همه فعالان فرهنگی در سطح کشور امروز به آن پی برده‌اند باید اذعان کنیم که در عرصه کارهای فرهنگی و تربیتی نمی‌توان بدون کار تشکیلاتی و داشتن یک چارت و برنامه مدون و منسجم به نتیجه مطلوبی دست پیدا کرد.

به همین دلیل در مجموعه مردمی ابا صالح (عج) چارتی با سه بخش اصلی و بیش از 10 بخش فرعی طراحی شده است که در بخش‌های اصلی عناوینی چون بخش پشتیبانی، فرهنگی و رسانه‌ای قرار گرفته‌اند که بخش‌های فرعی در زیرمجموعه هر کدام از این بخش‌های کلان سازماندهی شده‌اند.

فارس: مهم‌ترین اهداف شما در این مجموعه به صورت خلاصه چه اهدافی است؟

هاشمی: بدون تردید تربیت نیروی هم‌تراز انقلاب و مدیرانی متعهد برای آینده این مرز و بوم یکی از مهم‌ترین اهداف ما در این مجموعه است که باید در کنار آن به ارتقای سطح شاخصه‌های فرهنگی و اجتماعی در شهرستان، ارتقای نشاط و امید به زندگی در مردم در قالب آزموه‌های دینی و الگوسازی درست در حوزه سبک زندگی نیز اشاره کرد.

فارس: رمز موفقیت مجموعه فرهنگی اباصالح (ع) را در چه می‌بینید؟

هاشمی: بدون شک توکل به خدا و توسل به ائمه اظهار (ع) توام با همت و تلاش صادقانه و متعهدانه همه اعضای مجموعه یکی از رموز موفقیت این مجموعه است اما نباید در این موضوع از مردمی بودن و عدم وابستگی‌های جناحی، سیاسی، گروهی و نهادی غفلت کرد که موجب شده به دلیل عدم وابستگی ضمن حفظ حریت و آزادگی مورد اطمینان و اعتماد بیشتر مردم نیز باشد.

فارس: موانع پیش‌روی مجموعه‌های فرهنگی و خودجوش را در شهرستان مینودشت چه می‌دانید؟

هاشمی: پاسخ این سوال را باید در چند بخش مورد بررسی قرار داد و از چند منظر متفاوت به آن نگریست که بخش اول و مهم ماجرا عدم اعتماد و باور مسوولان و مدیران به جوانان و نوجوانانی است که رهبر معظم انقلاب بارها بر توانایی و توانمندی آنها تاکید کرده است.

محور دوم موانع بی‌شک عدم مشخص بودن بسترهایی برای کمک به مجموعه‌های فرهنگی و عدم تمایل افراد برای سرمایه‌گذاری فرهنگی و صبر و حوصله برای به بار نشستن ثمرات آن است که باید به این دو محور عدم همکاری و بعضا سنگ‌اندازی برخی ادارات و نهادها را نیز اضافه کرد.

فارس: سخن دیگری اگر در پایان گفت‌وگو دارید، بیان بفرمائید:

هاشمی: جا دارد از اعتماد مردم شریف و مومن مینوذشت در 20 سال گذشته به این مجموعه تشکر کرده و آرزو کنم تا موفقیت‌های این مجموعه مردمی از جمله معرفی نخبگان بسیاری به جامعه علمی، فرهنگی، اداری و سیاسی استان و کشور همچنان با دعای خیر مردم تداوم داشته باشد.

انتهای پیام//