چاپ صفحه

اشتغالزایی ، بدون آلودگی محیط زیست

به گزارش پایگاه عدالت خواهان" از گلستان ما به نقل از خانه ملت شهرام کوسه غراوی با اشاره به استقرار کارخانه سیمان در دل جنگل گلستان تاکید کرد: این کارخانه آلودگی زیست محیطی را به دنبال دارد؛چراکه فاقد فیلتر هوا است و این درحالی است که صاحبان کارخانه عدم بودجه را عامل عدم نصب این فیلتر ها عنوان کرده اند.

نماینده مردم مینودشت،کلاله و گالیکش در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: این وضعیت قابل تحمل نیست؛چراکه با آلودگی محیط زیست مردم متضرر می شوند و باید فکری کنند که سریعا این فیلترها را نصب کنند و جنگلی که تخریب شده بازسازی شود و برای کوههایی که در نتیجه احداث این کارخانه احداث شده اند، فکر اساسی شود.

عضو مجمع نمایندگان استان گلستان در مجلس با بیان اینکه این مشکل با رئیس سازمان حفاطت از محیط زیست در میان گذاشته و تاکید کرده ایم که اگر این کارخانه موجب اشتغال زایی در منطقه می شود؛این اشتغال زایی باید بدون آلودگی محیط زیست و از بین رفتن جنگل صورت گیرد.

وی تصریح کرد: اشتغالی که به قیمت آلودگی محیط زیست ایجاد شود، خود معضل است هرچند که اشتغال زایی خوب است و ما نیز با روش های مختلف در پی افزایش نرخ اشتغال در استان هستیم؛اما آلودگی محیط زیست مسئله مهم تری است.

برقراری پرواز مجدد از فرودگاه کلاله در آینده نزدیک

عضوکمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: یکی از مسائلی که در این مدت پیگیری کرده ایم راه اندازی مجدد فرودگاه کلاله است،فرودگاهی که ازظرفیت،امکانات و هم زیرساخت های لازم برخوردار است و طبق آخرین مذاکرات انجام شده با مسئولان مربوطه، قول عملیاتی شدن پروازهای این فرودگاه در آینده نزدیک داده شده است که امیدواریم هر چه سریع تر محقق شود.

وی با بیان اینکه با توجه به فاصله 2 ساعته کلاله تا مرکز استان نیازمند پرواز مجدد از این فرودگاه هستیم تا مردم بتوانند به راحتی از آن بهره مند شوند،خاطرنشان کرد:شهرستان کلاله با 110هزار نفر جمعیت فرودگاهی به مساحت 315 هکتار دارد که بار اول در سال 74 و بار دوم در سال 91 فعالیت پروازی و انتقال مسافر از آن برقرار شد اما مدتی که که در تعطیلی به سر می برد.

نماینده مردم مینودشت، کلاله و گالیکش در مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین موضوع دیگری که پیگیر آن هستیم موضوع تکمیل پروژه راه آهن گرگان- کلاله - مشهد است که از مدت ها قبل مطرح است.

از بین رفتن مزارع کلزا در کلاله بر اثر سرمازدگی

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های ما احداث آزادراهی است که از مسیر کلاله به مراوه تپه و مشهد می رود،تصریح کرد: احداث این آزادراه از وسط گلستان،باعث تخریب و از بین رفتن جنگل می شود که باید برای رفع این مشکل هر چه سریع تر فکری کرد.

کوسه غراوی همچنین در خصوص مزارع کُلزا در شهرستان کلاله داریم با باین اینکه در سال های گذشته این شهرستان 70 درصد کلزای کشور را تامین می کرد، افزود: متاسفانه بر اثر سرما بسیاری از مزارع کلزا از بین رفته است، همچنین به دلیل عدم کارشناسی لازم در کشت زیتون، چندین هزار هکتار از باغات زیتون نیز از بین رفته است و درحال حاضر زیتون کاران استان دچار مشکل هستند و باید برای آن ها فکر اساسی کرد.

پاسخ کارخانه «سیمان پیوند گلستان» گالیکش به اظهارات "شهرام کوسه غراوی"

شرکت سیمان پیوند گلستان، در خصوص مصاحبه شهرام کوسه غراوی، نماینده مردم مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه‌تپه در مجلس شورای اسلامی که تحت عنوان « ضرورت فیلترگذاری کارخانه سیمان در دل جنگل گلستان » منتشرشده بود جوابیه‌ای ارسال کرد. در این جوابیه که طبق قانون مطبوعات و رسانه‌ها درج می‌شود، آمده است:

شرکت سیمان پیوند گلستان باهدف تامین بخشی از نیاز روزافزون صنعت ساختمان و فعالیت های عمرانی و کمک به توسعه زیرساخت های منطقه شمال کشور، در سال 1390 در منطقه گالیکش واقع در استان سرسبز گلستان و در زمینی به مساحت 35 هکتار و با ظرفیت تولیدی یک میلیون تن کلینکر در سال به بهره برداری رسید. این شرکت با فراهم آوردن 400 فرصت شغلی مستقیم و بیش از هزار فرصت شغلی غیرمستقیم تاثیر بسزایی در رونق اقتصادی منطقه داشته است.

با توجه به استقرار کارخانه در منطقه سرسبز استان گلستان، شرکت سیمان پیوند گلستان در راستای نیل به اهداف توسعه پایدار و درک صحیح آن که استفاده و بهره مندی از منابع و ذخائر خدادادی با رویکرد صنعتی است با توجهی خاص به مسائل زیست محیطی، با پیاده سازی سیستم های مجهز و پیشرفته فیلترینگ موفق به رعایت استانداردهای زیست محیطی شده است.

سیستم فیلتراسیون کارخانه سیمان پیوند گلستان

در طراحی و احداث کارخانه سیمان پیوند گلستان جهت جلوگیری از آلودگی هوا و رعایت استانداردهای هوای پاک، پیش بینی ساخت و نصب 25 دستگاه بگ فیلتر، 3 دستگاه بزرگ و مدرن بگ هوس و یک دستگاه الکتروفیلتر مطابق با تکنولوژی روز دنیا در تمامی مکانهای موردنیاز و کارشناسی شده خط تولید، انجام گرفته است. لازم به ذکر است که هزینه خرید، نصب و راه اندازی این تجهیزات بالغ بر 10 میلیارد تومان بوده است و همچنین هزینه نگهداری بهینه این سیستم حدود 400 میلیون تومان در سال می باشد.

بعد از راه اندازی کارخانه جهت کنترل راندمان دستگاههای غبار گیر و رعایت الزامات زیست محیطی دستگاه آنالایزر غبار روی دودکش اصلی کارخانه نصب گردید و همچنین سنجش خوداظهاری آلاینده های زیست محیطی نیز بصورت دوره ای توسط آزمایشگاههای معتمد سازمان حفاظت محیط زیست صورت می گیرد.

کاشت بیش از 5000 هزار اصله نهال در کارخانه سیمان پیوند گلستان

اگرچه کارخانه سیمان پیوند گلستان در قبال بهره برداری از معدن کارخانه یک فقره قرارداد احیای جنگل با اداره منابع طبیعی شهرستان مینودشت به ارزش ریالی سه میلیارد ریال انعقاد نموده و کار احیا به پایان رسیده است، این کارخانه در ادامه سیاست گسترش فضاهای سبز خود و خارج از تعهدات اداری، تا کنون در تبدیل فضاهای غیر قابل استفاده در کارخانه به فضای سبز بالغ بر بیش از 5000 اصله نهال درسایت کارخانه غرس نموده است. حتی بخشی از این فضاها با همکاری اداره کشاورزی شهرستان گالیکش تحت کشت نهال اصلاح شده زیتون قرار گرفته است.

انتهاي پيام//