چاپ صفحه

بازتاب خارجی «سلفی حقارت»

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"ابوالفضل سروش نماینده تهران در مجلس با انتشار تصویری در کانال تلگرام خود نوشت: «بحث مذاکره چند نفر از نماینده ها با موگرینی بود، آدم منطقی بود، حرفای خوبی ردوبدل شد، خیلی محکم و استوار از ادامه برجام دفاع می کرد، به نظرم اومد بااین اروپایی ها به جز انگلیس خبیث بشه کنار اومد ولی امان از این آمریکایی های چیز نفهم!»

حسن بیگی: نمایندگان می‌خواستند پیام خود را به موگرینی بدهند
به گزارش باشگاه خبرنگاران، فرج ‌ا... رجبی نماینده مردم شیراز و یکی از افراد اصلی حاضر در تصاویر با بیان اینکه خانم موگرینی مهمان رسمی بود و عکس گرفتن با خانم موگرینی ایرادی نداشت، گفت: اما باید شأن موضوع را رعایت می‌کردیم. حسن بیگی عضو کمیسیون امنیت ملی هم دیگر چهره ای بود که در گفت و گو با روزنامه ایران توضیحاتی درباره عکس حاشیه ساز روز تحلیف ارائه کرد. وی گفت: «یک نماینده به خانم موگرینی گفت ما امیدواریم روزی هم شما شعار مرگ بر آمریکا بدهید. نمایندگان در آن قسمت بیشتر درباره برجام با خانم موگرینی حرف می‌زدند و می‌خواستند پیام خود را به ایشان بدهند.» وی در پاسخ به این سوال که این پیام چه بود، افزود: «بهتر بود خانم موگرینی بداند حرف همه ما یکی است. نمایندگان به ایشان گفتند ملت ایران قوی است و ما از اروپا انتظار داریم که به برجام پایبند بماند و وارد بازی دولت آمریکا نشود. چند نماینده و از جمله خود من هم بلند گفتیم مرگ بر آمریکا و درود بر اروپا.»
حسن بیگی در پاسخ به این که واکنش خانم موگرینی چه بود، ادامه داد: «آقای قشقاوی با ایشان صحبت می‌کرد و فکر کنم صحبت‌ها را منتقل می‌‌کرد. بعد از صحبت‌ها هم خانم موگرینی علامت شست را که نشانه تأیید در فرهنگ اروپایی است، به نمایندگان نشان داد. کل ماجرا همین بود.»

واکنش ظریف به سلفی حاشیه ساز
روز گذشته ظریف وزیر خارجه کشورمان هم به صورت غیرمستقیم به سلفی حاشیه ساز مجلس واکنش نشان داد. به گزارش خراسان او که در نشست تقدیر از خبرنگاران سخن می گفت، تصریح کرد: در مراسم تحلیف دوستانی که از طبقه بالا نظاره‌گر بودند دیدند که چند رئیس مجلس از کشورهای مهم صنعتی دنیا به دنبال گرفتن تصویر سلفی با این بنده حقیر خدمتگزار بودند. آن تصاویر یک پیام را منتقل می‌کرد، تصاویر دیگر پیام دیگر را. انتخاب، انتخاب ماست، این که کدام پیام منتقل شود، تصمیم ماست.ظریف اضافه کرد: امروز هر انسانی می‌تواند موج آفرین باشد. دیگر نیازی به امپراتوری‌های رسانه‌ای ندارید. این را باور کنید اگر پیام درست تولید شود یک خبرنگار حتی یک خبرنگار غیرحرفه‌ای می‌تواند یک موج عظیمی را ایجاد کند. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امورخارجه هم روز گذشته از پاسخ به این سوال که آیا وزارت خارجه به نمایندگان سلفی بگیر تذکر خواهد داد یا نه، امتناع کرد و گفت: متاسفم در مورد این موضوع نمی توانم اظهارنظر کنم. قوای دیگر قوای مستقل هستند و سخنگویان خود را دارند.

غیر حرفه ای و خلاف شأن نمایندگی؛ توصیف رسانه های خارجی از اقدام نمایندگان
وضعیت نامناسب نمایندگان و اشتیاق آنها برای گرفتن عکس یادگاری دیروز در رسانه های بین المللی هم بازتاب داشت؛ به گزارش انتخاب دیلی تلگراف نوشت: «تعدادی از نمایندگان مجلس ایران به دلیل رفتار غیر حرفه ای و خلاف شان نمایندگی مورد انتقاد قرار گرفتند. آنها در مراسم تحلیف روحانی، برای سلفی گرفتن با یک مقام زن اتحادیه اروپا عجله بسیاری به خرج دادند.» گاردین نیز نوشت: گروهی از نمایندگان مجلس ایران به دلیل مسابقه گذاشتن بر سر گرفتن سلفی با فدریکا موگرینی آماج حملات قرار گرفتند. همچنین، بازفید نوشت: «تعدادی از نمایندگان ایران به دلیل هجوم برای گرفتن سلفی با مقام ارشد اتحادیه اروپا تحت حمله قرار گرفته اند. این افراد با تلاش بسیار سر و گردن خود را بالا و پایین می کردند تا بتوانند با موگرینی سلفی بگیرند.» وب سایت آلمانی اشپیگل و تلویزیون ایتالیا هم این رفتار را «مایه شرم» توصیف کردند. بی بی سی هم نوشت: نمایندگان مجلس ایران به خاطر گرفتن سلفی شرم آور با موگرینی تحت فشار هستند.

اظهارات تند رحیم پور ازغدی علیه نمایندگان
به گزارش تسنیم، رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در واکنش به سلفی نمایندگان گفت: نوع افراطی احساس حقارت و ذلت، جاسوسی و خیانت است اما نوع رایج‌تر و رقیق‌تر آن پیشه گرفتن نمایندگان مجلس بود به گونه ای که با این اقدام به آدم "احساس تهوع" دست می‌دهد.

واکنش متفاوت علی مطهری
در یک موضع گیری متفاوت علی مطهری نایب رئیس مجلس، واکنش ها درباره سلفی های روز تحلیف را غیرمنصفانه خواند و گفت: کجای مذاکره و عکس گرفتن با یک بانوی مسئول اروپایی که پوشش اسلامی را بهتر از بسیاری از بانوان ما رعایت کرده غرب‌زدگی است؟ به گزارش ایسنا وی در یادداشتی پنج بندی به این موضوع پرداخت و افزود: در روز تحلیف راه ورود نمایندگان به بخش مهمانان خارجی بسته بود و همین امر باعث تجمع آن‌ها پشت ردیف مهمانان خارجی و دشواری ارتباطشان با آن‌ها بود، به طوری که احساس می‌شد که گویی برخی نمایندگان اشتیاق خاصی برای مذاکره با مهمانان دارند در حالی‌ که اگر راه باز بود آن‌ها نیز مانند مهمانان داخلی با شخصیت‌های مورد نظرشان مذاکره می‌کردند و احیانا عکس یادگاری می‌گرفتند و عجیب به نظر نمی‌رسید.