به گزارش پایگاه عدالت خواهانمعاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان در دولت یازدهم با وجود اینکه همیشه حرف از حل مشکلات جوانان در حوزه اشتغال، ازدواج، مسکن، تحصیل و اوقات فراغت به میان آورده است، یکی از اصلیترین برنامههای خود را ایجاد و احیای سمنهای جوان قرار داد و به اذعان مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان تعداد سازمانهای مردم نهاد این معاونت از 5٠ سمن در آغاز دولت یازدهم به 2500 سازمان افزایش یافت.
این افزایش تعداد سمنها با وعده تسهیلات بیشتر و بهره گیری از امتیازاتی بود که با تغییر ساختار معاونت و احیای سازمان ملی جوانان، بیشترین کمک را برای رای آوری روحانی در انتخابات به او کردند.
پس از پایان دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و قطعی شدن پیروزی روحانی در این آن، دولت لوایح تفکیک سه وزارتخانه را به مجلس ارائه داد و احیای سازمان ملی جوانان بدون هیچ بررسی و تعمقی با وجود مخالفتهای بسیار کارشناسان در دستور کار قرار گرفت.
احیای سازمان ملی جوانان یک پیشنهاد سیاسی و تبلیغاتی بود نه یک پیشنهاد کارشناسی
مهدی صولی معاون سابق سازمان ملی جوانان پیش از این در اینباره گفته است: همان طور که پیشنهاد طرح احیای سازمان ملی جوانان یک پیشنهاد سیاسی و تبلیغاتی بود نه یک پیشنهاد کارشناسی و مبتنی بر کارایی، انحلال آن هم دقیقا اقدامی تبلیغاتی و سیاسی است، نه مبتنی بر بررسیهای کارشناسی.
نصرالله پژمانفر نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز دراین باره اظهار داشته است: اینکه وزارت ورزش و جوانان نتوانسته در حوزه جوانان درست عمل کند، به این دلیل است که آیین نامهها و اقدامات در ارتباط با این ادغام انجام نشده است.
ضعف مدیران ما را به سمت عوض کردن ساختاری میکشاند
پژمانفر ضعف مدیریت را دلیل عمده نپرداختن به مسائل جوانان در این وزارتخانه عنوان کرد و گفته است: گاهی ضعف مدیران ما را به سمت عوض کردن ساختاری میکشاند اما تغییر ساختار مشکلی را حل نخواهد کرد.
صولی معتقد است: مشکل اصلی جوانان در کشور ابقا یا انحلال یک سازمان نیست، مشکل اصلی دقیقا همین گونه تصمیم گیریهای عجولانه و غیرکارشناسی و برخورد سیاسی و تبلیغاتی با مساله جوانان است؛ اگر قرار است به طور مجدد سازمانی به عنوان متولی امور جوانان تشکیل شود باید روند تشکیل آن بر اساس الزامات و پیش شرطهای منطقی طی شود. یعنی ابتدا باید ضرورتهای موضوع در شورای عالی جوانان مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد و سپس در صورت انطباق با سیاستهای کلان نظام در موضوع جوانان و با عنایت به اسناد فرادستی، ادله منطقی آن تدوین و در مرحله بعد فرایند لازم برای کسب اعتبارقانونی آن طی شود. به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.
حتی محمد کبیری رئیس ستاد جوانان و دانشجویان روحانی نیز با تاکید بر اینکه مدیریت و برنامه ریزی یکی از اولویتهای تشکیل هر ساختاری است گفته است: احیای دوباره سازمان ملی جوانان به صورت مستقل نیاز به یک تحقیق و پژوهش دقیق و جدی داشت و برای همین تا سال ٩6 مسئله احیای این سازمان به درازا کشید چراکه تشکیل دوباره این سازمان در دهه 90 ساختار متفاوت تری را نسبت به دهههای گذشته میطلبد.
احیای سازمان ملی جوانان با مخالفت کارشناسان و اصرار مسئولان در دستور کار قرار گرفت
اما احیای سازمان ملی جوانان با هدف صورت بندی ساز و کاری در جهت به کارگیری از جوانان توانمند در بدنه دولت و توجه بیشتر به معضلات جوانان با وجود موافقت و مخالفت کارشناسان در دستور کار قرار گرفت.
حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری ایران اعلام کرد تفکیک در سه وزارت «راه و شهرسازی»، «صنعت، معدن و تجارت» و «ورزش و جوانان» در دستور کار مجلس قرار گرفته است. این لایحه صبح یکشنبه ١٨ تیرماه در کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی و در 5 کمیسیون فرعی دیگر طرح شد.
امیری در این باره گفت: با ادله روشن و کارشناسی در این کمیسیونها از تفکیک و احیا دفاع خواهم کرد تا جوانان با تشکیل سازمان نمایندهای برای دفاع از خود در هیات دولت پیدا کنند.
وی به مذاکرات و جلسات کارشناسی متعددی که با نمایندگان محترم مجلس در ٢ ماه گذشته داشت اشاره کرد و اظهار نظرات آنان را مثبت عنوان کرد.
مانور رسانهای گسترده دولت برای احیای دوباره سازمان ملی جوانان ادامه یافت و پس از ارائه طرح احیای سازمان ملی جوانان، محمدرضا رستمی معاون ساماندهی امور جوانان در شصت و هفتمین جلسه ستاد ملی امور جوانان، در خصوص احیای سازمان ملی جوانان، گفت: لایحه احیای سازمان ملی جوانان در کمیسیون اجتماعی مطرح و کلیات تفکیک و احیای آن تصویب شده است و جزئیات این لایحه به همراه سه وزارتخانه تفکیکی دیگر در آینده بررسی خواهد شد.
امیری هم اظهار امیدوارکرد: با حمایت کامل نمایندگان مجلس لایحه در صحن علنی تصویب و به دولت ابلاغ شود؛ حمایتی که محقق نشد.
مجلس شورای اسلامی به احیای دوباره این سازمان رای مثبت نداد و لایحه در کمیسیون فرهنگی مجلس رد شد و تلاش چند ماهه دولت به یکباره مسکوت ماند.
روز گذشته پس از گذشت چند ماه از این مانور رسانهای در خصوص این احیای نافرجام مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان به صورت ضمنی اعلام کرد تفکیک جوانان از ورزش فعلا منتفى است و به همه معاونتهای این وزارتخانه دوباره تاکید کرد: توجه جدی به مسائل جوانان، گسترش سازمانهای مردم نهاد، ایجاد و استقرار خانههای جوان در تمام استان هاست
رضا حجتی، مدیر کل مشارکتهای اجتماعی جوانان کشور پیش از این از رفتار دوگانه دولتمردان با جوانان پرده برداشت و گفت: ما نمیتوانیم به جوانان بیش از این دروغ بگوییم و اگر قولی دادیم و عمل نشده منجر به بیاعتمادی آنها میشود و بیاعتمادی فضای حوزه اجتماعی را به لحاظ منفی سازی تحت تاثیر قرار میدهد، باید تلاش شود که در حوزه جوانان با صداقت رفتار شود.
بهره برداری انتخاباتی از نیروهای جوان تمام شد، طرح احیا مسکوت ماند
به این ترتیب دولت مردان که در زمان انتخابات بهره برداری انتخاباتیشان را از نیروی جوانان کرده بودند در شرایطی که اعتقادی به احیای این سازمان در بدنه دولت وجود نداشت و شاید وزارت ورزش و جوانان با وجود بودجه هزار میلیاردیاش نمیتوانست از بودجه 400 میلیاردی این معاونت چشم بپوشد در مجلس به صورت صوری این طرح را در لابه لای تفکیک دو وزارتخانه دیگر وارد کرده و با رد تفکیک دو وزارتخانه طرح احیای سازمان ملی جوانان هم منتفی شد. در نتیجه با یک بازی رسانهای وعدهای که به جوانان داده شده بود از روی دوش دولت برداشته شد.