سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه امکان دسترسی به ع.ز.م، متهم پرونده فساد نفتی توسط وزارت اطلاعات وجود دارد، از زمان برگزاری دادگاه او ابراز بی اطلاعی کرد تا همچنان نقش این متهم در پرونده فساد نفتی، پنهان باقی بماند.
به گزارش پایگاه عدالت خواهان" حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای در نشست خبری امروز با رسانه ها، به پرسشی درباره پرونده فساد نفتی و نقش ع.ز.م، که پیش از این اعلام شده بود همان علیرضا زیباحالت منفرد، دستیار بابک زنجانی است، پاسخ داد. سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آخرین وضعیت پرونده فساد نفتی در ارتباط با تجدید نظر متهمان ردیف دوم و سوم به کجا رسید و اینکه آیا آقای (ع.ز.م) همچنان در اختیار وزارت اطلاعات است؟ گفت: اینکه زمان دادگاه چه روزی است، اطلاع ندارم. آن فرد که شما گفتید چند ماه است که وزارت اطلاعات به او دسترسی دارد؛ البته وزارت اطلاعات به هر ۴ متهم بازداشتی دسترسی دارد؛ یعنی هم به بابک زنجانی و آن دومتهم و متهمی که اخیرا از طریق اینترپل دستگیر شد، دسترسی دارد و برخی از متهمان هم بطورکامل در اختیار وزارت اطلاعات هستند. قرار شد وزارت اطلاعات ردیابی کند که متهم نفتی پولی در خارج از کشور دارد یا خیر. معاون اول قوه قضائیه گفت: هم بازپرس و هم وزارت اطلاعات چند ماه است که به این متهمان دسترسی دارند و اگر نیاز و ضرورت باشد، فردی که نام بردید، در دادگاه حاضر میشود.
دی ماه سال گذشته بود که خبر دستگیری علیرضا زیباحالت منفرد و استرداد او به کشور اعلام شد. پیش از آن در جلسات دادگاه بابک زنجانی، از متهم «ع.ز.م» بارها سخن به میان آمده بود که بعدا معلوم شد منظور، همان علیرضا زیباحالت منفرد است که چندین بار در جلسات دادگاه زنجانی از او سخن به میان آمده بود و خیلی ها منتظرند بدانند او چه حرفهایی دارد. اما طی شش ماه اخیر هیچ سخنی از قول او مطرح نشده و مشخص نیست دادگاه او چه زمانی برگزار شود.
نقش این متهم در پرونده بابک زنجانی مهم به نظر می رسد و وکیل بابک زنجانی نیز چنین اعتقادی دارد.
روزنامه «شرق» در آبان سال ٩٣، در گزارشی با عنوان «گزارش یک قتل»، از فروش بانک «ارزش» در تاجیکستان خبر داد و نامی از این متهم به میان اورد. در متن سند این بانک آمده است:
«چهار میلیوندلار آمریکا (معادل ٤٣,٠٥٢.٠٠٠.٠٠٠ روپیه و تقریبا معادل سهمیلیون و ٥٠٠ هزار یورو) به بانک معاملات اندونزی برای خرید مجوز بانک «ارزش» پرداخت شده است. در بخش دیگری از قرارداد هم آمده است: «علیرضا زیباحالتمنفرد بهعنوان صاحبامضای مجاز در تمام مراحل قانونی و حقوقی به نیابت از بانک ارزش تعیین میشود».
این بانک یکی از داراییهای بابک زنجانی بوده است که او در گفتوگو با هفتهنامه «آسمان» از آن نام برده بود. البته قبل از دستگیری بابک زنجانی، این موضوع مطرح شده بود که او بدهی بیش از دومیلیارددلاری خود به وزارت نفت ایران را از طریق بانک ملی تاجیکستان پرداخت کرده است. اما بانک ملی تاجیکستان در دی ٩٢ پس از بازداشت زنجانی مدعی شد هیچگونه ارتباطی با بابک زنجانی، میلیاردر ایرانی، نداشته است و مسئولدفتر مطبوعاتی بانک ملی تاجیکستان هم گفته بود: سندی که برای نشاندادن ارتباط میان میلیاردر ایرانی و بانک مذکور از سوی زنجانی به پارلمان ایران ارائه شده، جعلی است.
همچنین خبرگزاری تسنیم سال گذشته همزمان با دستگری این متهم نوشت: یک پایگاه خبری دومینیکایی نوشت متهم جدید نفتی استردادشده به ایران دارای اسناد هویتی دومینیکا (کشوری جزیرهای در دریای کارائیب) بوده و تشکیلاتی به نام «تجارتخانه دومینیکای من» در این کشور دارد. «دومینیکننت»، با اشاره به بازداشت یک متهم نفتی ایرانی با داشتن اسناد هویتی کشور دومینیکا نوشت بسیاری از تبهکاران و افراد فاسد مالی با اخذ اسناد هویتی دومینیکا سعی در فرار از چنگال قانون دارند. براساس این گزارش علیرضا زیباحالتمنفرد یکی از این افراد است که رئیس تشکیلاتی به نام «تجارتخانه دومینیکای من» بوده است. او فردی قابل اطمینان نزد اسکریت (سیاستمدار مشهور دومینیکا) بوده و البته به دروغ سازمان تحت امر خود را مالک کلینیکهای پزشکی در سرتاسر دومینیکا، مالک یک کارخانه تولید بطری آب و مالک مرکز خدمات لیموزین معرفی کرده است.
حال با گذشت حدود شش ماه از بازداشت ع.ز.م، هنوز خبری از تشکیل دادگاه او نیست و به نظر می رسد هنوز تا زمانی که گره از پرونده بابک زنجانی و سایر متهمان فساد نفتی باز شود، راه زیادی باقی مانده است.
در نوزدهمین جلسه دادگاه علنی پرونده موسوم به فساد نفتی، متهم ردیف دوم پرونده نفتی اعلام کرد امور نفتی بابک زنجانی در اختیار فردی به نام «ع. ز. م» قرار داشته است که همه کارهای نفتی از جمله محموله، تخلیه کشتیها و اجاره مخازن نفت را انجام میداده و با توجه به اختیارات وسیع او، کسی حق دخالت نداشته است. «مهدی شمسزاده»، در این جلسه گفته بود که یکبار هم با «ع. ز. م» درگیر شده و در پاییز سال ٩١ در نامهای به بابک زنجانی استعفا داده است، اما آقایان «ج»، «د»، «ا» و «ب» از من خواستند زنجانی را تنها نگذارم.
در بیستمین جلسه دادگاه، قاضی صلواتی در جریان رونمایی از پشت پرده هزینه کرد ۵۰۱ میلیون دلار پول نقد دریافتی از شرکت فال، از ع.ز.م سخن به میان آورد.
در بیست و چهارمین جلسه دادگاه فساد نفتی نیز حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم پرونده فساد نفتی در ادامه دفاعیات خود عنوان کرده بود که واسطه خرید بانک fiib در مالزی آقای م بوده است .
رسول کوهپایه زاده وکیل بابک زنجانی در رابطه با نقش این متهم مسترد شده در پرونده فساد نفتی، استرداد وی را یکی از بهترین و تعیین کننده ترین اقدامات دستگاه قضایی دانست و گفت: به عنوان کسی که از محتویات پرونده مطلع است و بیست و شش جلسه در دادگاه حضور داشته عنوان میکنم که جای خالی این فرد بازداشت شده در دادگاه کاملا حس میشد و این اقدام قوه قضائیه یک اقدام اساسی جهت کشف حقیقت و احراز واقعیت است. وی مدعی شد: موکلم عملا در عملیات اجرایی خرید و فروش نفت و تحویل محمولههای نفتی دخیل نبوده و از طریق تلفن و ایمیل کارهای مدیریتی را انجام میداد و این فردی که به کشورمان بازگشته است، در واقع یکی از عوامل اصلی است که در عملیات اجرایی خرید و فروشی نفت و تحویل محمولههای نفتی نقش داشته است. وکیل متهم نفتی تصریح کرد: یکی از اشخاصی که بایستی توضیح دهد که این محمولات نفتی را کی، کجا و چگونه تحویل گرفته همین شخص بازداشت شده است.