چاپ صفحه

آمریکا در جستجوی کدام متحدان در داخل کشور است؟ / گستاخی آمریکایی، محصول لبخندهای ناشیانه

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"  ایالات متحده آمریکا که در چهار سال گذشته همواره پروژه نفوذ در کشورمان را دنبال کرده است، به صراحت، از طرح خود برای براندازی در کشورمان رونمایی کرده است.

در دولت قبلی ایالات متحده، دولتمردان با احتیاط بیشتری مواضع خود را بیان می کردند، ولی در این دولت، مقامات مسئول بدون هرگونه پرده پوشی نیات واقعی شان را بر زبان می رانند که تایید کننده پیش بینی رهبر معظم انقلاب درباره کلیدخوردن پروژه نفوذ، پس از امضای توافق هسته ای است.

واشنگتن در جستجوی یارگیری در داخل ایران

در راستای همین راهبرد صراحت کلامی مقامات آمریکایی، اخیرا رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفته است: «سیاست ما در قبال ایران حمایت از عناصری در داخل این کشور است که به تغییر مسالمت آمیز رژیم شان منجر می‌شود.»

او که در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان سخن می گفت، به خوبی مراد خود از تغییر مسالمت آمیز رژیم را بیان کرده و مدعی شده است: «سیاست در قبال ایران در دست تدوین است و هنوز به رئیس جمهور ارائه نشده است اما می توانم به شما بگویم که ما قطعاً به حضور ادامه دار بی ثبات کننده ایران در منطقه، پرداخت هایش به جنگجویان خارجی، صدور نیروهای شبه نظامی به عراق، سوریه و یمن، حمایتشان از حزب الله واقف هستیم و در پاسخ به هژمونی ایران اقدام می کنیم. تحریم هایی علیه افراد و دیگران وضع شده است... ما دائماً امتیازات و پیامدهای دیپلماتیک و بین المللی تروریست اعلام کردن سپاه پاسداران ایران را بررسی می کنیم... سیاست ما در قبال ایران پس زدن این هژمونی، مهار کردن توانایی شان برای ساخت سلاح هسته‌ای و تلاش برای حمایت  از عناصری در داخل ایران است که به تغییر مسالمت آمیز رژیم شان منجر می شود.»

با نگاهی گذرا به اظهارات این مقام آمریکایی روشن است که هدف از یارگیری های داخلی واشنگتن چیست. در واقع آنها می خواهند در ایران از جریانی حمایت کنند که مدعی مذاکرات منطقه ای، بده بستان سیاسی با رژیم های مرتجع و نیز امتیازدهی در جریان تحولات غرب آسیا هستند.

تیلرسون در این اظهارنظر خود، به صراحت از سپاه پاسداران و مواضع جریان مقاومت در منطقه انتقاد کرده و از جریانی در داخل کشورمان حمایت کرده که خود را در برابر این دست نهادهای انقلابی تعریف می کنند.

گستاخی آمریکایی، محصول لبخندهای ناشیانه

اینکه وزیر امور خارجه ایالات متحده پس از رسوایی جنایت کارانه رئیس جمهور این کشور در سفر به منطقه و حمایت از رژیم های کودک کش، به خود اجازه می دهد که با صراحت از حمایت از برخی جریانات داخلی در کشورمان سخن گفته و حتی سیاستی در پنهان سازی مواضع اصلی کاخ سفید به خرج ندهد، حکایت از آن دارد که دستگاه دیپلماسی کشورمان در قریب به شش ماه گذشته از روی کار آمدن دونالد ترامپ، قاطعیت کافی را در برخورد با مواضع و عهدشکنی های واشنگتن نداشته است.

از دیگر سو، اظهارنظرهای برخی جریانات داخلی درباره نحوه مواجهه با تحولات منطقه ای و به ویژه اظهارنظر در تضعیف عملکرد مدافعان حرم، آمریکا را به وسوسه انداخته تا از گزاره حمایت از جریانات داخلی ضدجمهوری اسلامی در کشورمان دفاع کند. روشن است که وقتی برخی سیاستمداران به وضوح از برجام منطقه ای سخن گفته و دم از کاهش سطح تنش با آمریکا و امتیازدهی به غرب می زنند، کاخ سفید به این فکر می افتد که از طریق نفوذ در این جریان، سعی در یارگیری داخلی در کشورمان کند.

در همین راستاست که رهبر انقلاب، اخیرا به مسئولان هشدار داده اند که نباید به گونه ای موضع گیری کنند که دو صدای متفاوت از ایران شنیده شود. یکی صدای مقاومت که صدای اصلی مردم ایران است و دیگری صدای سازش که هزینه های بسیاری را به کشورمان تحمیل کرده و می کند.

هوشیاری انقلابی نسبت به توطئه آمریکایی

اینگونه است که با توجه به اظهارات اخیر رکس تیلرسون، جریانات انقلابی در کشورمان باید با دقت بیشتری روند تحولات را پیگیری کرده و نگذارند برخی غفلت ها و حاشیه سازی ها و لجبازی های کودکانه، کاخ سفید را در عمل به نقشه قدیمی اش برای یارگیری داخلی در کشور و نفوذ در تفکرات مسئولان موفق کند.

نقد سازنده و جدی سیاست خارجی ایران، پیگیری مطالبه حمایت از جریان مقاومت در منطقه، آسیب شناسی نقاط ضعف کشورمان در برخورد قاطع با آمریکا و نیز رصد دقیق تحرکات داخلی، ازجمله راهکارهایی است که باید از سوی نیروهای انقلابی پی گرفته شود تا دسیسه تازه دونالد ترامپ و کابینه اش برای عملیاتی کردن راهبرد متوهمانه «تغییر رژیم» در ایران با شکست روبرو شود.

شاید با علم به توانمندی بالای نیروهای انقلابی است که حتی نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی تحت عنوان «آمریکا باید سیاست‌ خارجی‌ای دنبال کند که بر تغییر نظام کشورهای دیگر متمرکز نباشد» نوشته: «آمریکا در حال پی بردن به این موضوع است که تغییر نظام کارساز نیست.»

 

منبع: پایگاه دیدبان