به گزارش پایگاه عدالت خواهان"- انتخابات تمام شد و از هیجانات هم فروکاسته شد اما به نظر میرسد که تنها برای دولت و شخص حسن روحانی انتخابات تمام نشده است. صحبتهای رئیسجمهور در ضیافت افطاری دولت بعضا نشان دهنده همین موضوع است.
حسن روحانی در ضیافت افطاری شنبه شب، که با حضور وزرا، معاونان، استانداران و روسای سازمانهای دولتی برگزار شده بود، بازهم با سخنان کنایهآمیز نسبت به رقیب انتخاباتیاش سخن گفت و بیان کرد: « ما نمیپذیریم که هر کسی در هر شهری ادعای رهبری مردم را داشته باشد و بخواهد با قانون و سلیقه خود با زندگی مردم بازی کند چرا که معتقدیم آرامش مردم در صورتی امکانپذیر است که هر روز قانون را عوض نکرده و زندگی مردم را تغییر ندهیم.»
وی همچنین با بیان اینکه شیوه مدیریت کشور بر مبنای نظر اکثریت خواهد بود، گفت: « ما باید راه و مسیری که مردم نشان دادند را ادامه دهیم. آرای همه مردم برای ما محترم و گرامی بوده و در برابر آن سر تعظیم فرود میآوریم؛ ٢٤ میلیون نفری که در پای صندوق مسیر خود را به عنوان اکثریت انتخاب کردند، برای ما هیچ تفاوتی با دیگر افرادی که راههای دیگری انتخاب کردند، ندارند البته شیوه مدیریت کشور بر مبنای نظر اکثریت خواهد بود.»
البته روحانی از وحدت رویه وکار اجرایی برای تمام مردم ایران نیز حرف زد و بیان داشت: «تک تک ما باید سنگینی بار ٢٤ میلیون رای مردم را بر دوش خودمان احساس کنیم. البته ما فقط در قبال ٢٤ میلیون نفری که به ما رای دادند مسوول نیستیم، بلکه در قبال ١٦ میلیون نفری که به ما رای ندادند و همه آن کسانی که حتی اصلا رای ندادند هم مسوول هستیم.»
اما با این حال به نظر میرسد که هنور هیئت دولت از فضای انتخاباتی بیرون نیامده است. البته به سخنان حسن روحانی بایستی حملههای عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به شهردار تهران که چندین روز تیتر و عکس اول روزنامههای اصلاحطلب را تسخیر کرد، و تا دو هفته بعد از انتخابات شاهد سخنان اعتراضی آخوندی نسبت به قالیباف بودیم، اضافه کرد.
به هر جهت به نظر میرسد که با این اوصاف دولت حسن روحانی قصد دارد در دور دوم با وجود هزینه ساز بودن بحث سازش و برجامی که نتایجی که دولتمردان بر آن تاکید دارند هنوز برای کشور ملموس نیست، شیوه «مدیریت انتخاباتی» را در پیش بگیرد و بر طبل رقابتهای انتخاباتی آنهم پس از پایان انتخابات سال 96 بکوبد.
سخنان کنایهآمیز روحانی و برخی ازوزرایش نسبت به رقبای انتخاباتی وی درحالی است که در همه جای دنیا وقتی انتخابات به اتمام میرسد دولتمردان سعی میکنند فضای هیجانی و احساسی انتخابات را کاهش دهند تا زمینه اجرای سیاستها فراهم شود و دولت بتواند با طیب و آسودگی خاطر به کارهای اجرایی بپردازد اما عجیب است که دولتمردان برعکس کار می کنند و به تقابلهای انتخاباتی دامن میزنند.
حال که هزینهساز بودند بحثهای سازش با غرب در کشور مشخص شده است و برجام و دیگر تجربههای دولت یازدهم در تعامل با غرب نتوانسته است کارساز شود به نظر میرسد که دولت در پی وارد کردن هیجانات انتخاباتی به فضای سیاسی است تا بتواند به مدیریت بدنه اجتماعی روی بیاورد. از این منظر است که حسن روحانی بر رای 24 میلیونی در برابر 16 میلیون دیگر که البته عدد کمی هم نیست و ظرفیتهای بسیاری در آن نهفته است، هنوز تاکید دارد و بیان میکند که به خواست اکثریت کشور را اداره خواهد کرد.
این رویه دولت درحالی است که قوه مجریه بایستی در خصوص وعدههای خود بخصوص به قشر جوان و ضعیف جامعه که قول برطرف کردن مشکلات بیکاری و معیشت آنان را داد، عمل و در زمینه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و افزایش تولید ملی کار کند. اما حالا که دولت بایستی به جای حرف عمل کند هنوز به سیاستهای انتخاباتی دامن میزند تا افکارعمومی به این سمت هدایت شود.