چاپ صفحه

مردودی دوباره مدعیان مردم سالاری/ نفر اول انتخابات را به شورای شهر راه ندادند!

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"انتخابات شورای اسلامی در بندر بوشهر همزمان با سایر نقاط کشور 29 اردیبهشت ماه در این شهر برگزار شد. بر خلاف سایر شهرهای کشور اما نتیجه این انتخابات دیر از سایر نقاط ایران اعلام شد.

حجت الاسلام عبدالحمید خدری نماینده اعتدالگرای بوشهر در مجلس و رییس هیات نظارت استان بوشهر، عملکرد فرماندار بوشهر را در این زمینه "ضعیف" دانست و با انتقاد از هیات اجرایی انتخابات گفت: متأسفانه عملکرد فرماندار بوشهر در برگزاری انتخابات را بسیار ضعیف می دانم و اجازه نخواهم داد حقوق مردم از دست برود.
بالاخره پس از مدت زمانی طولانی نتیجه انتخابات اعلام شد.

نفر اول انتخاب مردم "کیوان هاشم زاده" بود، جوانی که از لیست اصولگرایان موفق شده بود به عنوان نفر نخست به شورا راه یابد. او با 13 هزار و 844 رای و با اختلاف بیش از دو هزار رای نسبت به نفر دوم، توانست از سایر کاندیداها پیشی بگیرد و وارد شورا شود. با این حال مجریان انتخابات نتوانستند تنها گزینه اصولگرایی را که منتخب مردم شده بود تحمل کنند و در اقدامی عجیب و در روز روشن رای های او را باطل کرده و فرد دیگری را جایگزین او کردند.
 


عطا قائدی رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستای شهرستان بوشهر در این باره گفت: بر اساس شنیده هایی که از هیئت اجرایی انتخابات شورا به گوش می رسد؛ کل آراء کیوان هاشم زاده و برخی از صندوق‌های روح الله نصرتی نیز ابطال شده و تغییراتی در ترکیب اعضای شورا پیش آمده است که تاکنون به صورت رسمی به هیأت نظارت شهرستان اعلام نشده است که باید گفت این اظهارنظر نیز در حد پیشنهاد بوده و فصل الخطاب نظر هیئت نظارت شهرستان است.

*آیا هاشم زاده تاوان حمایت از رئیسی را می دهد؟

برخی معتقدند که حمایت هاشم زاده از حجت الاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری باعث شده تا مدعیان مردم سالاری مانع ورود انتخاب اول مردم بوشهر به شورای شهر شوند. گروهی دیگر نیز فعالیت های رسانه ای و افشاگری های کیوان هاشم زاده بر علیه فتنه گران و عناصر مسئله دار در طی سالیان اخیر را علت این امر می دانند. 

کاندیدای مردمی اصولگرایان در حالی توانسته بود بیشترین میزان آراء را از مردم بوشهر بگیرد که در ایام تبلیغات انتخابات بیشترین هجمه و تخریب دولتی ها و ستاد بنفش علیه وی بوده است با این حال مردم بوشهر بدون توجه به جوسازی های مدعیان اعتدال و اصلاح طلبی، بیشترین آراء را به وی دادند.

آنها در ادامه اتهاماتی را بدون سند متوجه هاشم زاده کرده و تلاش کردند که دلایلی را برای حذف وی ذکر کنند اما این در شرایطی است که در همه نظرسنجی های معتبر پیش از انتخابات نیز هاشم زاده بخت اول ورود به شورای شهر بوشهر بوده و با وجود تخلفات و زدوبندهای عناصر اعتدالی قبل و حین برگزاری انتخابات، هاشم زاده موفق به جلب نظر مردم شده است.

حذف انتخاب اول مردم از شورای شهر نه تنها نفی مردم سالاری و صندوق رای است بلکه به معنای توهین به انتخاب مردم نیز می باشد و این در حالی است که هیات اجرایی انتخابات تا کنون هیچ توضیحی درباره این اقدام خود ارائه نداده است.

در واکنش به اقدام عجیب هیات اجرایی انتخابات کیوان هاشم زاده در صفحه اجتماعی خود نوشت: «با قانون از آراي مردم و طرفدارانم دفاع مي كنم... مدعي هستم و اطمينان دارم كه در صورت بازشماري آراء، ميزان راي من افزايش خواهد يافت».

* واکنش های مردمی

حذف انتخاب اول مردم از شورای شهر واکنش های گسترده ای را در میان گروه های مردمی و فعالان سیاسی و فرهنگی بوشهر در پی داشت. در همین زمینه سید محمد حسینی در کانال پرمخاطب "تحلیل راهبردی" نوشت: مانده ایم ادعای دروغین دفاع از حقوق و رأی مردم را باور کنیم یا تحمل نکردن تنها عضو‌اصولگرای شورای شهر بوشهر را! یکی نیست به فرمانداری بوشهر بگوید آیا نفر اول شورای شهر بوشهر در آستانه انتخابات،مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و‌بهزیستی را سه برابر افزایش داده،سهام عدالت توزیع کرده،وام ۱۰میلیونی به دهیاران داده،یارانه قطع شده ها را وصل کرده،روزنامه ایران ارگان انتخاباتی اش بوده،استانداری ها،فرمانداری ها و بخشداری های سراسر کشور ستاد انتخاباتی اش بوده اند که اینگونه ترمز بریده اید؟خب این تخلفات را کاندیدای دیگری انجام داده،تازه آن فرد کاندیدای شورای شهر هم  نبوده است؟!!ظاهرا اشتباه گرفته اید آقای فرماندار!

*همان ملتی که به روحانی رای داده، به هاشم زاده هم رای داده است

عیسی حیدری از فعالان سیاسی و فرهنگی بوشهر هم با انتقاد از اقدام هیات اجرایی ابراز داشت: مهندس کیوان هاشم زاده نه معجزه گر است نه رمالی بلد است منتخب بلاشک سیزده هزارنفر می باشد اگر میزان رای ملت است همان ملتی که به کاندیداهای ریاست جمهوری و سایرین رای داده اند به  ایشان هم رای داده اند. هئیت اجرایی و ناظرین حاضر بر انتخابات هم یکی بوده، است. دلیل این همه گیروپیچ به ایشان از ناحیه گروه فشار بهر چیست؟ 

سایت دانشجونيوز نیز نوشت: حال هیئت اجرایی و نظارت انتخابات بوشهر بر یک دوراهی قرار گرفته اند که یا به ساز و کار انتخابات و آراء مردمی تمکین کنند یا وارد یک بازی سیاسی با نگاه جریانی شود و از کاندیداهای اصلاح طلب و طرفدار دولت حمایت کنند . بی شک اگر راه دوم در پیش گرفته شود نشان می دهد که آقایان اصلاح طلب و اعتدال صرفا رای مردمی را یک امر زینتی و حربه ای برای رسیدن به مقاصد خود می دانند. بی شک مردم و رسانه ها این آزمون را به نظاره خواهند نشست که آیا آقایان مسئول رای مردمی را پاس خواهند داشت یا به گردنکشی همفکران خود تمکین خواهند نمود؟


سایت سپاس هم نوشت: پروژه حذف هاشم زاده و برچسب زدن تخلف به اين نامزد در حالي كليد مي خورد كه رقيب سياسي تنها به خارج كردن نماينده اصولگرايان در شوراي شهر بوشهر اكتفا نكرده و با اين حركت به دنبال حذف كامل جريان مقابل خود از شورا مي باشد. حال هيات نظارت و اجرايي استان در معرض آزمون بزرگي قرار دارند و بايد ديد فشار ليدرهاي اصلاح طلب براي حذف هاشم زاده و جايگزيني پولادي ريشهري براي يكدست شدن اعضاي شورا جواب مي دهد يا اينكه هيات نظارت و اجرايي به خواست مردم قانون را براي همه نامزدها بدون در نظر گرفتن جهت سياسي اعمال مي كند.

* اعتراض یک اصلاح طلب: عادلانه برخورد نکرده ایم

حمید آب‌آذر مدیرمسوول و سردبیر هفته نامه اصلاح‌طلب آوای بهارستان در یادداشتی نوشت: به نظر می‌رسد ناظرین در برخورد با تخلفات برخورد دوگانه‌ای در تصمیم‌گیری در پیش گرفته‌اند. فقط ابطال رای نفر اول که از اصول‌گرایان برجسته استان است در این برخورد دوگانه در سکوت اصلاح‌طلبان می‌تواند در اذهان عمومی و مردم اصلاح طلب استان این شبهه را ایجاد کند که ما اصلاح‌طلبان در برخورد با موضوع تخلف در انتخابات شورای شهر بوشهر عادلانه برخورد نکرده و با سکوت در برابر برخورد دوگانه ناظرین وظیفه اصلاح‌طلبی خود را به جا نیاورده‌ایم.

* آزمون بزرگ هیات نظارت
طبق قانون اقدام مجریان انتخابات باید به تایید هیات نظارت بر انتخابات برسد و این هیات تا کنون نظر خود را اعلام نکرده است. خبرهای رسیده حاکیست که فشارهای زیادی از سوی برخی عناصر دولتی برای حذف هاشم زاده از شورا بر هیات نظارت وارد شده است.

اکنون هیات نظارت بر انتخابات شوراها در آزمونی بزرگ قرار گرفته است و باید تصمیم بگیرد که میان رای و انتخاب مردم و فشارهای سیاسی باندهای منفعت طلب کدام گزینه را انتخاب کند.