چاپ صفحه

وعده لغو تحریم‌ها حربه انتخاباتی بود(!)

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"  محمدرضا تاجیک در مصاحبه با روزنامه آفتاب‌یزد و درباره ادعای روحانی مبنی بر اینکه تمام تحریم‌ها را در 4 سال آینده برمی‌دارد، گفت: من این سنگ (رفع همه تحریم‌ها) را سنگی برای پرتاب نکردن می‌دانم و خیلی بعید است که امکان برداشتن و پرتاب کردن این سنگ سنگین میسر باشد.


وی می‌افزاید: روایت رقابت‌های انتخاباتی از آغاز تا زمان رای‌گیری یک  روایت است و از پیروزی به بعد روایتی دیگر... در انتخابات هر قدر جنگ کلام و شعار توفنده‌تر و جذاب‌تر باشد بیشتر هم می‌شود روی افکار عمومی تاثیر گذاشت، اما بعد از آن مرحله، یعنی در مرحله دوم و پساانتخابات کار متفاوت است. آقای روحانی نیز در فضای قبل از رای‌گیری نیاز دیده تا از چنین حربه‌ای استفاده کند و چه حربه‌ای گیراتر و جذاب‌تر از اینکه از رفع تمامی تحریم‌ها سخن بگوییم، موضوعی که می‌تواند خیلی کارآمد باشد کما اینکه در 4 سال پیش هم کارساز شد. اما آیا همانطور که راحت می‌توانیم از این حربه برای قبل از انتخابات استفاده کنیم در فردای انتخابات هم می‌توانیم؟من بعید و سخت می‌دانم.


تاجیک درباره نیت اصلاح‌طلبان با دولت هم گفت: باید تلاش کنیم دولت، به این 24 میلیون لطمه نزند و در این 24 میلیون ریزش نداشته باشیم. ما انتظار سود و ارزش افزوده نداریم، اما انتظار داریم، کارکرد دولت به گونه‌ای باشد که به اصل این سرمایه گرانسنگ 24 میلیونی لطمه جدی وارد نکند.


در دومین گام، باید جریان اصلاح‌طلبی فاصله انتقادی خودش را حفظ بکند، به حریم و حرمت خودش توجه کند. من به لحاظ نقطه‌نظر استراتژیک این را می‌گویم که جریان اصلاح‌طلبی فربه‌تر از دولت کنونی است. ما نباید خودمان را به دولت تقلیل بدهیم و تمامی تخم‌مرغ‌هایمان را در سبد دولت بگذاریم. تاجیک در پاسخ این سؤال که «چرا اصلاح‌طلبان هیچ‌وقت نتوانستند اقشار کم‌درآمد و مربوط به دهک‌های پایین را به سمت خودشان جذب کنند، مطمئنا این ایرادی نیست که منحصر به سال 96 باشد، فکر می‌کنم اصلاحات همیشه این مشکل را داشته است؟» اظهار داشت: بله! این نقدی است که به جریان اصلاح‌طلبی وارد است.

جریان اصلاح‌طلبی از یک طرف یک جریان عمدتا نخبه‌گرا بوده است. از طرف دیگر این جریان و قشر روشنفکر این جریان، در ورطه پوپولیسم‌گریزی افتاده است و از پوپولیسم دیوی ساخته که نباید به ساحت اصلاح‌طلبی نزدیک شود وگرنه بال و پر این جریان می‌سوزد. بیان و زبانی که بیشتر طبقات متوسط و بالای جامعه را جذب کرده است تا طبقات پایین جامعه را. از همین روست که بیشتر حرکات و استراتژی‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان نیز در مراکز شهرها ساماندهی می‌شود.


تاجیک گفت: نهادهای مردمی که می‌توانند با توده‌های مردم رابطه وسیع برقرار کنند را به راحتی از دست داده‌ایم و این اصلا خوب نیست.

منبع: کیهان