به گزارش پایگاه عدالت خواهان"انتخابات به پایان رسید، حضور بیش از 40 میلیون پای صندوقهای رای نشان از همراهی مردم در لبیک به دعوت مقام معظم رهبری برای شرکت پرشور درصحنه انتخابات بود. مردم نشان دادند که به خاطر وطن حاضرند همه دلخوریها را کنار بگذارند و در زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و تحت رهبری ولایتفقیه بیعت خود را اعلام کنند.
گرچه نظام اسلامی از برخی تخلفات دولت روحانی و طرفداران وی گذشت، اما این نجابت نظام و رهبری دلیل بر فراموششدن دغدغههای مقام معظم رهبری و ملت ایران نمیشود. چه اینکه آن 16 میلیون نفر به روحانی رأی داده باشند یا نه، مسئولیت روحانی بهعنوان رئیسجمهور همه ملت ایران، تلاش برای ارتقا و تأمین وضعیت معیشتی و پاسخگویی به تمام دغدغههای مردم است.
درحالیکه حسن روحانی چهار سال گذشته را مقدمه ریلگذاری برای اقتصاد ایران میداند، اما قبل از شروع دولت جدید، تردیدها نسبت به عدم موفقیت دولت روحانی از سوی مردم وجود داشت. رأی 16 میلیونی رقیب روحانی گویای این تردیدها است که اتفاق خاصی در این دولت نخواهد افتاد. بااینحال موارد زیر میتواند روح تازهای به دولت روحانی بخشیده و نگرانی مردم را نسبت به آینده کمتر کند:
1- حذف همه رانتهای دولتی و رانتهای الیگارشی و اشرافیت دودمانی
یکی از موانع ساختاری در ایجاد بیعدالتی در جامعه ایران، وجود رانتهای گسترده در برخی از دستگاههای دولتی است که آقازادههای برخوردار از این رانتها، یکشبه به ثروتهای کلان میرسند و قاطبه مردم از دیدن و شنیدن این رانتها و غارتهایی که بدون کمترین زحمت بهدستآمده است، حس نفرت پیداکرده و درنهایت افسرده میشوند. زمانی که قاطبه مردم با دو یا سه شیفت کار روزانه قادر به تأمین معیشتشان نیستند، برایشان سخت است که ببینند افرادی به لطف آقازادگی یکشبه به اوج ثروت و مکنت میرسند. پس اولین امر، وادار کردن همه افراد جامعه به پذیرش این موضوع است که تنها راه به دست آوردن ثروت و مکنت، کار و تلاش بیوقفه و بدون رانت و باندبازی و فامیل بازی و ... است.
2- دمیدن روح به کابینه و حذف پیران کمتوان از کابینه به همراه استفاده از مدیران فراجناحی
کابینه دولت روحانی یک کابینه فرسوده سفارشی مرحوم هاشمی است که شائبه استفاده گروه و جناح خاص را دارد. درواقع همین سفارشی بودن و اجارهای بودن دولت راه هرگونه ورود افراد کاردان و کاربلد به دولت را میبندد. اگر قرار است حسن روحانی برای نجات اقتصاد و معیشت مردم ایران کاری کند، صداقت در انتخاب کابینه با زیر پا گذاشتن همه بدهکاریهای سیاسی به افراد و جناح خاص، یکی از مهمترین اصول موفقیت و همچنین تقویت اعتماد ازدسترفته مردم است.
شاید حسن روحانی بگویید در انتخاب وزرا جانب احتیاط را نگهداشته و وزرایی فراجناحی داشته است که حتماً مثال آنهم وزیر کشور و وزیر دادگستری است، اما برای همه قابلدرک است که بودن یا نبود وزارت دادگستری آنچنان نقشی برای ملت بازی نمیکند و وزیر کشور هم عمدتاً به این خاطر فراجناحی انتخاب شد که اگر اعتراضی به روند برگزاری انتخابات و ... شد، روحانی میتواند بگوید که وزیر کشورش فراجناحی است.
اگر حسن روحانی روح تازه ای به کابینه خود جهت حل مشکلات معشیتی ازجمله مشکل بیکاری و اشتغال و افزایش نسبی درآمدهای طبقات پایین جامعه ندمد، بی شک نفرین های مردم از همان دو سال اول شروع خواهد شد. تجربه احمدی نژاد این موضوع را کاملا اثبات می کند که عدم موفقیت دولت می تواند رضایت را به نفرت تبدیل کند.
3- حذف یارانههای ثروتمندان و اختصاص آن به گروههای کمدرآمد
یکی از موضوعات جنجالی 6 سال اخیر پرداخت یارانهها و آزاد کردن قیمتها توسط دولت احمدینژاد بود. گرچه هدفمندی یارانهها قصد داشت به روند بیعدالتی دریافت یارانهها از سوی ثروتمندان از طریق مصرف سوخت و ... پایان دهد، اما خود این طرح عاملی شد برای گسترش فقر، افزایش قیمتها و افزایش شکاف درآمدی بین گروههای اقتصادی.
این موضوع در دولت روحانی بهعنوان موضوع حاشیهای قرار گرفت و دولت و مجلس برنامه خاصی برای سامان دادن به هدفمندی یارانهها ارائه ندادند. گرچه تأکید مجلس بر حذف یارانه ثروتمندان بود، اما دولت به رأی ثروتمندان نیاز داشت و با ذکر این عنوان که «قصد ندارد به حسابهای مردم سرک بکشد» ثروتمندان را در حاشیه امنی قرارداد. اما حالا اگر دولت روحانی صداقت دارد باید بگوید طرحش برای ساماندهی هدفمندی یارانهها چیست؟ اگر یارانه ثروتمندان را قطع نمیکند دلیل آن را حتماً ذکر کند.
4- راستگویی و پاسخگویی به رسانهها و افکار عمومی
یکی از عوامل ماندگاری هر حاکمیتی، راستگویی و صداقت حاکمان و عوامل دولتی است. دولت روحانی در چهار سال اول وعدههایی را به مردم داد که در پایان چهار سال، این وعدهها را نفی کرد. اما اگر دولت میخواهد نماینده واقعی همه ملت باشد، باید صادق باشد و پاسخگو. بدین لحاظ ارائه گزارشهای ماهانه در رسانه ملی به همراه بررسی صدق و کذب موارد ارائهشده توسط رئیسجمهور در رسانه ملی میتواند مردم را به تغییرات مدنظر دولت روحانی امیدوار کند.
در پایان قابل ذکر است که اگر دولت حسن روحانی نتواند به این وعده ها عمل کند و یا این 4 تغییر را مدنظر خود قرار ندهد، اصلاح طلبان و همه آقازاده ها و اشرافیت دودمانی را برای همیشه به حاشیه خواهد برد و در عمل اصلاح طلبان به معنای غارتگرانی شناخته خواهند شد که از رای و اعتماد مردم، فقط برای خودشان ثروت و مکنت جمع کرده اند. در واقع پایان عمر اصلاح طلبی کاملا وابسته به موفقیت یا عدم موفقیت حسن روحانی در 4 سال آینده است.
ملت ناظر هستند آقای روحانی ......