چاپ صفحه

اخراج 229 کارگر پروژه سد چمشیرگچساران در بدوانتخاب مجدد روحانی

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"تجمع اعتراض آمیز کارگران سد چم شیرگچساران در پاسخ به تعطیلی دوماهه پروژه و عدم پرداخت معوقات آنان به سناریوی بی پایانی در یکسال اخیر تبدیل شده بود که عمده مطالبات این کارگران که برای چندمین بار در یکسال اخیر مقابل فرمانداری این شهر تجمع می کردند اعتراض به تعطیلی پروژه ،عدم دریافت حقوق، معوقات 7ماهه و عیدی خود با وجود وعده های مسئولان بود.

اما این روزها دولتمردان انگار برخلاف شعار سال حرکت می کنند و این درحالی است  که صبح روز گذشته بیش از 229 نفر از کارگران سد چم شیرگچساران از این پروژه اخراج شدند.این درحالی است که رهبر معظم انقلاب سال ۹۶ را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید و اشتغال» نام‌گذاری کردند تا در ادامه شعار سال ۹۵، همچنان اولویت اصلی کشور را برای عموم مردم و دولت، اقتصاد درون‌زا و اشتغال قرار دهند و توجه به اینکه جنگ واقعی برخلاف تصور غلط برخی روشنفکرنماها، جنگ اقتصادی است و تنها راه پیروزی بر دشمنان، اقتصاد مقاومتی است، ضروری است.

امام خامنه‌ای عزت، اقتدار ملی، همت جوانانه و حرکات مؤمنانه را نقاط قوت کشور و وضعیت اقتصادی را از نقاط تلخ سال ۹۵ دانسته و فرمودند:تلخی‌ها و سختی‌ها، عمدتاً مربوط به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است تلخی را با همه وجود حس می‌کنم. گرانی، بیکاری، آسیب‌های اجتماعی و تبعیض‌ها ازجمله آن‌هاست.

یکی ازاین کارگران اخراج شده سدچمشیرمی گوید: بیشتر این کارگران اخراجی متاهل و دارای فزرند هستند و تامین مخارج زندگی بعد از اخراج بسیار برایمان سخت است و نمی‌توانیم جواب زن و بچه‌هایمان را بدهیم.

 

دیگری می گفت:بیش از 3سال است که در این پروژه مشغول به کار بودم و حال که اخراج شده ام تامین مخارج زندگی برایم بسیار سخت و دشوار شده است.

اخراج شدگان خودشان را اغلب متاهل، مستاجر و سرپرست خانواده های چند نفره نامیده اند که باگذشت سال های سال کار و تلاش در سدچمشیر گچساران، اکنون نمی دانند ادامه راه زندگی شان را چگونه بگذرانند.

«محمدرضا فاضل»، معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در خصوص اخراج کارگران سد چمشیرمی گوید:خواهش دارم از همه یک مقداری حوصله به خرج دهند تا ببینیم چه اتفاقی درآینده در خصوص این پروژه رخ خواهد داد.

وی افزود:این صحبت ها به هرحال صحبت های جدیدی نیست و بنده از همان یکسال پیش هم نسبت به این موضع بحث هایی داشته ام که نبود منابع مالی و کمبود نقدینگی منجربه تعدیل پروژه خواهد شد.

تصریح کرد:موضوع دیگری هم وجود دارد که کار در بخشی هایی از کارگاه به اتمام رسیده و به نوعی هر دو موضوع با هم رخ داده است ،اما باید توجه داشت که نبود اعتبارات ، نقدینگی و منابع مالی در این قضیه پررنگ تر است.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت:حال برفرض اگر منابع مالی هم تامین شود حدود 5ماه دیگر خیلی از بخش های کارگاه سدچمشیر به اتمام می رسد چرا که کم کم به انتهای پروژه نزدیک می شویم.

فاضل افزود:حقیقت امر این است که با وجودمشکلات مالی، این پروژه نیز با مشکل مواجه شده است اما خواهش بنده این است که همه مقداری حوصله کنند تا در یکی دو هفته آینده ببینیم پیمانکار پروژه در واقع چه تصمیم و چه برنامه ای برای نیروهای انسانی سد اتخاذ می کند.

وی درادامه درخصوص آخرین وضعیت سدچمشیراظهارکرد:از ابتدای پروژه تاکنون حدود 800میلیارد تومان اعتبار برای احداث این طرح عظیم هزینه شده و اعتبار مورد نیاز برای پایان این طرح نیز۷۰۰ میلیارد تومان است که این سد بزرگ در صورت تامین اعتبار در سال ۹۶ به مرحله آبگیری خواهد رسید.

فاضل گفت: پیشرفت فیزیکی عملیات اجرایی این سد ۷۰ درصد است و هم اکنون بیش از یک هزارو ۷۰۰ نیروی متخصص، ماهر و نیمه ماهر در این سد فعالیت دارند.

معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تصریح کرد: عملیات اجرایی این سد از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و اعتبار این سد از محل فاینانس خارجی تامین شده و اعتبار اولیه این طرح ۲۲۹ میلیون یورو است.

بیژن مهدی پور رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی گچساران در خصوص اخراج کارگران سد چمشیر گچساران گرفت:تقریبا حدود 121نفر از کارگران اخراج شده مربوط به شرکت سابیرسد چمشیر هستند و نیز 108نفر کارگر شرکت لرزه نگاری امور حفاری زیرمجموعه این شرکت است که مجموعا  229نفر هستند.

وی افزود:در حال تلاش و رسیدگی به مشکلات و مسئله اخراج این کارگران هستیم،شکایات این کارگران درفرم های مخصوص به هیات حل اختلاف ارجاع داه می شود و در یک جمع بندی و به تشخیص این هیات از حق و حقوق کارگران اخراجی برطبق قانون کار رسیدگی خواهد شد.

مهدی پور اظهارکرد:تنها مرجع که می تواند برای یک کارگر بازگشت به کار صادر کند همین هیات حل اختلاف است واگر هیات به یک جمع بندی برسد که کارگران ناعادلانه اخراج شده اند از حقوق کارگران دفاع خواهد کرد و در این هیات نماینده کارگر و کارفرما حضور دارند.

گفتنی است تامین آب آشامیدنی و صنعت، بهره مند شدن ۱۱۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید۲۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب های مخرب رودخانه زهره، اشتغالزایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است.

سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلطکی (RCC) ایران است، این سد دارای ۲ میلیارد و ۳۰۰میلیون متر مکعب حجم مخزن،۱۵۵ متر ارتفاع، ۷۳۰ متر طول تاج و  هفت متر هم عرض تاج است.

مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت. سدو نیروگاه چم شیر در ۲۵کیلومتری جنوب شرقی گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد و برروی رودخانه زهره ساخته می شود.