چاپ صفحه

بررسی تفصیلی کارنامه ۳۰ ساله فساد در دانشگاه آزاد قسمت سوم + عکس و سند

معاون دانشگاه آزاد: واحدی به نام واحد آکسفورد در دانشگاه آزاد وجود نداشته است!

پس از مدت‌ها سکوت خبری درباره واحد آکسفورد، محمد خجسته – معاون فعلی اداری مالی دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار روز پنجشنبه هیأت رئیسه دانشگاه آزاد با مراجع تقلید در قم، اعلام کرد: متاسفانه ماهانه هزاران پوند به حساب واحد آکسفورد در کشور انگلستان پرداخت می‌شد که بعدها معلوم شد چنین دانشگاهی اصلا وجود ندارد. همه این‌ها در حالی است که سایت واحدی به نام واحد آکسفورد دانشگاه آزاد هم اکنون در اینترنت قابل دسترسی است و با تماس با شماره‌های اعلام شده در سایت این پیغام را می‌توان شنید که: «اینجا واحد آکسفورد دانشگاه آزاد است برای تماس پیغام بگذارید.»

 

 

براساس آنچه در سایت این دانشگاه آمده این واحد با همکاری کالج زبان آکسفورد، دوره آموزش زبان انگلیسی و روش تحقیق را به مدت سه هفته از ۱۳ سپتامبر تا ۱۲ اکتبر ۲۰۱۰ برگزار کرده است. مشخص شدن وضعیت مبالغ واریز شده به حساب این واحد دانشگاهی، روشن شدن وضعیت تحصیل دانشجویان و تدریس هیات علمی آن و سایر شرایط ابهام آمیز این واحد حاشیه ساز دانشگاه آزاد از پرسش‌هایی است که هنوز برای آن پاسخی داده نشده است.

 

 

فرهاد دانشجو در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قطع شدن حقوق مهدی هاشمی صحت دارد یا خیر؟ اظهار می‌دارد: «واحد دانشگاه آزاد اسلامی در آکسفورد واحدی است که نه دانشجویی داشته نه فعالیتی انجام می‌داد. فقط ۳۰ کارمند محلی و ۵ الی ۶ نفر از ایران از جمله آقای مهدی هاشمی در آنجا فعالیت داشتند و مأمور به آنجا بودند. نامه‌ای از دولت انگلیس دریافت شده بود که حساب آنجا هم باید بسته شود و الا در تحریم‌ها دچار مشکل می‌شود؛ کلا واحد آکسفورد معلق شد و مأموریت همه افرادی که آنجا بودند لغو شده و به ایران بر می‌گردند.» رئیس دانشگاه آزاد در حالی از عدم ابلاغ حکم به مهدی هاشمی برای سرکشی به واحدهای دانشگاه آزاد خبر داده بود که مهدی هاشمی بابت این ماموریت خودساخته به مدت ۱۹ ماه ماهیانه ۳۲۰۰ پوند همراه با ۴ میلیون تومان از دانشگاه آزاد دریافت می‌کرد.

تهاتر مدرک با خدمت، وصل کننده جاسبی مرتضوی

عباس سلیمی نمین در گفتگو با مهر درباره تخلفات جاسبی در جذب سعید مرتضوی می­گوید: «در دوران ریاست جاسبی، برخی نمایندگان مجلس یک باره از مدرک دیپلم به دکتری نائل شدند. قاضی مرتضوی به حد ظاهر در دانشگاه آزاد درس خواند و دکتری گرفت. اما آیا این شخص واقعاً درس خوانده یا نه جای سوال دارد. وقتی خدمات قاضی مرتضوی به جاسبی را بررسی می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که این شخص نه تنها درسی نخوانده بلکه امتیازات زیادی هم دریافت کرده است. پرونده‌هایی مشاهده شده که قاضی مرتضوی در آن به جاسبی خدمات تاسف آوری ارائه داده است. اشکالات قانونی استخدام قاضی مرتضوی در دانشگاه آزاد عبارت هستند از:

۱- آقای مرتضوی متولد ۱۳۴۶ بوده و در هنگام استخدام (سال ۱۳۸۳)، دارای ۳۷ سال سن بوده‌اند. ولی بخشنامه شماره ۱۴۴۳۳۳/۸۸ مورخ ۸/۱۲/۷۷، (بند ۳-۱ ماده ۱)، حداکثر سن داوطلبان در بدو استخدام برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد را ۳۵ سال تمام تعیین کرده است.

۲- بر اساس بخشنامه شماره ۷۵۱۶۲/۳۵ مورخ ۲۱/۱۰/۷۳، استخدام دارندگان مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌های علوم انسانی (همانند حقوق و گرایش‌های آن) به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع اعلام شده است. علاوه بر آن طبق بخشنامه شماره ۱۳۱۴۹۱/۳۰ مورخ ۱۲/۱۱/۷۷، واحدهای تهران دانشگاه آزاد اسلامی از استخدام دارندگان مدرک کارشناسی ارشد به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه منع شده‌اند. بخشنامه شماره ۱۳۸۹۷۳/۳۵ مورخ ۳۰/۷/۸۰، نیز بیان می‌کند: «با توجه به رشد کمی و کیفی دانشگاه و افزایش فارغ التحصیلان دوره‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری و امکان جذب اینگونه افراد به عنوان عضو هیأت علمی، مقرر می‌دارد واحدهای دانشگاهی من بعد از جذب و استخدام نیمه‌وقت مربیان در کلیه رشته‌های تحصیلی خودداری نمایند».

صدور گواهی پایان تحصیل با ۷۲ واحد تحصیلی و ۷ ترم مشروطی

فرزند (ع.ع) یکی از مسئولان سابق دانشگاه آزاد و از بستگان مدیر سابق این دانشگاه با استفاده از امتیاز ویژه ای، بدون کنکور در واحد دندانپزشکی این دانشگاه مشغول به تحصیل شده است. خانم (ه.ع) ۲۵ فروردین ماه ۱۳۹۰ با ارسال نامه به دکتر جاسبی از وی درخواست می‌کند با پذیرش وی در دانشگاه آزاد با توجه به ماده ۲۰ بند «ط» برنامه پنجم توسعه (جذب دانشجوی خارجی) موافقت کند. اما جالب توجه است که (ه.ع) که پدرش دارای سابقه نمایندگی مجلس نیز هست، خود را تبعه آمریکا معرفی می‌کند، در حالی که قانون مذکور تنها شامل دانشجویانی می‌شود که اصالتا خارجی هستند، البته در این میان داشتن تابعیت آمریکا برای فرزند یک مسئول در کشور نیز در نوع خود جالب توجه است. در تاریخ یکم مرداد ۱۳۹۰ جاسبی پای نامه درخواست این فرد را پاراف کرده و به دکتر احدی، معاون وقت آموزشی دانشگاه آزاد دستور می‌دهد برابر مقررات! این درخواست را پیگیری کند.

صدور گواهی پایان تحصیل با ۷۲ واحد تحصیلی و با ۷ ترم مشروطی برای فرزند مدیر کل حراست سابق بانک ملی، صدور دانشنامه کارشناسی ارشد رشته حقوق پس از ۲ ماه اشتغال به تدریس برای مدیر کل وقت آموزش عالی سازمان بازرسی کل کشور، پذیرش برخی دیگر از مدیران ارشد و میانی دستگاه‌های دولتی بدون طی نمودن شرایط لازم به صورت قراردادهای خدمات آموزشی، تغییر نمره مردودین با دادن رشوه، صدور گواهی نامه‌های فاقد اعتبار و ده‌ها تخلف دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است.

پرونده‌های جذب هیات علمی و اعطای مدرک تحصیلی توسط دانشگاه آزاد به برخی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در ادوار مختلف، برخی از وزرای سابق و مسئولان اجرایی دولت‌های مختلف، رئیس سابق واحد کرمانشاه و دبیر منطقه ۲ دانشگاه، معاون سابق اداری- مالی سازمان صدا و سیما، مدیر کل وقت منابع طبیعی استان تهران، معاون اداری- مالی دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جاسبی، رئیس گروه ادیان و عرفان دانشگاه آزاد اسلامی، داماد دکتر جاسبی، رئیس دیوان عدالت اداری وقت، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، نماینده سابق زابل و معاونت فعلی عمران دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از منسوبین به دادستان وقت کل کشور، معاون عمرانی واحد کاشان، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از منسوبین رئیس واحد تهران جنوب، یکی از معاونین سابق وزارت امور خارجه، یکی از معاونین وقت سازمان تربیت بدنی و… به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گزارش‌های هیئت تحقیق و تفحص به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است.

مدیریت بی ثبات و غیر مسئولانه از دیگر مساله هایی است که گریبان دانشگاه آزاد را گرفته است. عباسپور رئیس کمیسیون آموزش مجلس ۵ مسئولیت در دانشگاه آزاد دارد، عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد، عضو هیأت ممیزه فنی مهندسی دانشگاه آزاد، رئیس منطقه ۹، عضو هیأت علمی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و مشاور تحقیقاتی رئیس دانشگاه آزاد است، در حالی که هرکدام از این مسئولیت‌ها یک مدیر تمام وقت می‌خواهد علاوه بر اینکه عباسپور در کمیسیون آموزش نیز مشغول فعالیت است.

دستور رهبری برای جلوگیری از گستره کمی دانشگاه آزاد

علیرضا ذاکانی درباره بی توجهی جاسبی به رهنمودهای رهبری درباره دانشگاه آزاد می­گوید: «بعضی از واحدهای دانشگاه آزاد، نسبت هیأت علمی به دانشجویان یک به ۱۸۰ است، بعضی از واحدها از نظر آزمایشگاهی پول کلانی بابت آزمایشگاه از مردم می‌گیرند اما کمترین امکانی در اختیار دانشجو نمی‌گذارند، برخی از واحدها هم برخلاف قانون قبل از آنکه رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد داشته باشد، رشته دکتری تأسیس کرده‌اند. سال ۷۳ برنامه ۵ ساله‌ای جاسبی تنظیم کرد و خدمت رهبری برد، ایشان خیلی تجلیل کردند از اینکه در برنامه ۵ ساله دوم دانشگاه آزاد، گستره کمی دیده نشده است ولی ظرف ۴ سال ۴۰ واحد جدید تأسیس شد، رهبری دوباره سال ۷۶ تذکر جدی درباره توسعه بی رویه دانشگاه آزاد دادند، سال ۸۰ هم همین‌طور ولی دانشگاه آزاد ۱۴۰ واحد دیگر راه اندازی کرد.»

زمین خواری به سبک دانشگاه آزاد

واگذاری ۳۱۶۲ هکتار از اراضی منابع ملی و حدود ۱۵ میلیون متر مربع از اراضی شهری در سراسر کشور به دانشگاه آزاد اسلامی بدون رعایت ضوابط قانونی با اقل بهای ممکن و عمدتاً رایگان؛ و این در حالی است که مسؤولین دانشگاه امکان هرگونه نظارت بر نحوه بهره برداری و استفاده صحیح و طبق ضوابط قانونی و موافقت نامه های مورد تفاهم را از دستگاه های نظارتی به طور کلی سلب نموده اند.

نکته جالبی که درباره زمین خواری دانشگاه آزاد وجود دارد اذعان خود مسئولان این دانشگاه نسبت به این موضوع است. محسن هاشمی رفسنجانی معاون عمرانی دانشگاه آزاد با اشاره به مشکلات حقوقی این دانشگاه گفت: یکی از عمده‌ترین این مشکلات فاقد سند بودن نیمی از اراضی دانشگاه است که باید برنامه ویژه‌ای برای تعیین تکلیف این اراضی انجام شود. حال برنامه ویژه آقایان برای سند سازی در این باره چیست از مسائلی است که باید منتظر بود و دید. گوشه ای از این تضییع حقوق عمومی توسط دانشگاه آزاد اسلامی بدین شرح است:

۱- در سال ۸۱، ۵۰۰۰ هکتار زمین معادل ۵۰ میلیون متر مربع که به تنهایی به وسعت یک شهر کوچک می‌باشد، از سوی اداره منابع طبیعی جیرفت در استان کرمان به صورت کاملاً رایگان به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار می‌شود.

۲- در سال ۷۳ بیش از پنج هکتار زمین از سوی اداره زمین شهری جیرفت به دانشگاه آزاد اسلامی به صورت کاملاً رایگان واگذار می‌گردد که متاسفانه دانشگاه برابر اسناد موجود با توسل به زور به املاک مجاور زمین­های اهدایی تجاوز نموده است.

۳-در سال‌های گذشته، ۷۰ هکتار زمین در استان گیلان از سوی وزارت جهاد کشاورزی به صورت رایگان به دانشگاه آزاد اسلامی داده شده است.

۴-در سال‌های گذشته در فواصل زمانی متفاوت در استان تهران بیش از ۱۰۰ هکتار زمین از سوی وزارت جهاد کشاورزی به صورت رایگان به دانشگاه آزاد اسلامی داده شده است.  این در حالی است که مطابق ماده ۳۴ “قانون واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی ممنوع است.

۵-دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان بابل جمعاً دو قطعه زمین به مساحت ۴۰ هکتار با احتساب ۵۰% تخفیف از وزارت جهاد کشاورزی دریافت داشته است. جالب آنکه این دانشگاه مبلغ متعهد شده برای پرداخت را به حساب دولت واریز نکرده ولی این دو زمین از سوی وزارتخانه مذکور به صورت قطعی به دانشگاه واگذار می‌گردد. این در حالی است که در تبصره ۴ ماده ۳۴ قانون واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی به صراحت آمده که اراضی واقع در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان و تهران مشمول تخفیف نمی‌باشند.

۶-وزارت جهاد کشاورزی، در استان تهران ۵۰ هکتار زمین در تهران و قم به دانشگاه اجاره داده است، ولی دانشگاه آزاد اسلامی به تعهد خود عمل ننموده و مال‌الاجاره‌ای به دولت پرداخت نکرده است.

۷- رئیس دانشگاه آزاد نه تنها زمین را از اموال عمومی می‌گرفت بلکه می‌توانست سطح آن زمین را ارتقا دهد، بدین معنا که زمین کشاورزی را تبدیل به زمین مسکونی می‌کرد و منجر به افزایش بهای همین زمین می‌شد. با بررسی شکایات واصله از سوی مردم شمال، نتیجه گرفته شد که زمین اهالی شمال در اختیار دانشگاه آزاد قرار داده شده اما هیچ دانشگاهی ساخته نشده است.

 

گردن کلفتی دانشگاه آزاد در تضییع حق یک میلیون نفر

۱۷ سال پیش دانشگاه آزاد و سازمان بازنشستگی قراردادی را امضا کردند که زمینی به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع متعلق به بازنشستگان در قبال انجام تعهداتی از سوی دانشگاه آزاد به آن واگذار شود اما در حالی که دانشگاه آزاد به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده بود املاک مورد نظر بعدها به موسسه خدیجه کبری منتقل شد که هیئت موسس آن جاسبی، رئیس دانشگاه آزاد و همسر و برادر همسر ایشان بوده‌اند و این دو ملک از ید سازمان بازنشستگی خارج می‌شود.

 

 

 

دانشگاه آزاد چگونه مالک ۲ میلیون مترمربع زمین شد؟

هادوی برای انجام یک عمل خیر زمین‌های موروثی­اش را به دانشگاه آزاد واگذار می­کند. لذا بیش از ۲ میلیون متر مربع را طی صحبتی با جاسبی به دانشگاه آزاد هدیه می­کند و ۱۴۰۰۰۰ متر مربع را برای خانواده­اش نگه می­دارد. پس از این اقدام خانواده‌ هادوی، دانشگاه آزاد به بهانه اخذ وام از بانک درخواست انتقال سند می‌کند و پس از امضای موافقت‌نامه و در اختیار قرار گرفتن زمین توسط دانشگاه آزاد، مسوولان دانشگاه با انجام شنیع‌ترین اقدامات شروع به تصرف باقی‌مانده زمین‌ها می‌کنند.

در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۷۶ یک کارشناس رسمی برای رسیدگی به شکایت هادوی از دانشگاه آزاد رفته و در گزارش خود نوشته است که دانشگاه آزاد مقدار ۷/۶۹۸۹۹ متر مربع از اراضی هادوی را تصاحب کرده است. بعد از رفت و آمد های کارشناسان مختلف رای قطعی به تجاوز دانشگاه آزاد صادر می شود. اما با این حال دادگاه گفته که رأی همان رأی سابق است که به خاطر صورت جلسه سران سه قوه در سال ۶۷ سال صادر شده در حالی که بررسی‌ها نشان داد که مراد از آن صورت جلسه، صورت جلسه کمیسیون ماده ۵ شهرداری است.

قالیباف فرمانده نیروی انتظامی وقت در اینباره می­گوید: «وقتی شنیدم در زمین‌های یاد شده افراد را کتک می‌زنند به رئیس کلانتری محل گفتم که این مسئله را بررسی کند اما او گفت که هیچ خبری نیست. لذا خودم رفتم که ببینیم چه خبر است که در این بین از قوه قضائیه زنگ زدند که کجا می‌روی؟ تو حق نداری بروی! اما من رفتم و دیدم که این اتفاقاتی که می‌گفتند صورت می‌گیرد و افراد را کتک می‌زنند و بعد که بررسی کردم دیدم که مسئول کلانتری آنجا ۲ ملک ویلایی رشوه گرفته است.»

جاسبی درخصوص مالکیت خود بر پلاک های ثبتی فوق در بسیاری از موارد از نام و عنوان مقامات عالیرتبه نظام بویژه مقام معظم رهبری سوی سوء استفاده های متعددی نیز انجام داده است. در سال ۱۳۷۳ نیز آیت اله هاشمی رفسنجانی نیز در مراسم افتتاحیه واحد علوم و تحقیقات شخصاً از سخاوت آقای هادوی در واگذاری این اراضی به دانشگاه آزاد اسلامی از ایشان قدردانی می کند. یکی از عواملی که موجب شده است که قضات دادگاه‌ها همیشه در صدور رأی بر علیه دانشگاه آزاد اسلامی، احساس خطر کنند، مطلب کذبی است که مدیریت ارشد دانشگاه آزاد اسلامی به عمد به مقام معظم رهبری نسبت داده است. مدیریت عالیه دانشگاه آزاد اسلامی در دفاعیات خویش به دروغ و به کرات در مراجع قضایی اعلام می‌کند که دانشگاه آزاد اسلامی توسط هیأت امنایی که در رأس آن مقام معظم رهبری است. این در حالی است که به خاطر سوابق ناصواب آقای جاسبی در قبل و بعد از انقلاب رهبری از ایشان و  دانشگاه آزاد فاصله گرفت. آقای عباسپور و جاسبی بارها گفته اند که رهبری دستور داده که به ازای هر فرزند هادوی ۵۰۰ متر زمین به آنها بدهند که هیچ مدرکی به جز این دو این نفر این ادعا را تائید نکرده اند.