سخنان امروز رهبر انقلاب حامل پیامهای مهمی بود که قطعاً ارزش تحلیل و بررسی جداگانه هر کدام از این پیام ها در جای خود است. سخنانی که از یک سو هشداری است به دولتمردان برای اصلاح مسیری که تاکنون طی کرده اند و از سوی دیگر رد آشکاری است بر ادعاهای اخیر ورشکستگان سیاسی با کلید واژه «آشتی ملی»! نکاتی که فراتر از آن است که در ظرف یک گزارش یا یادداشت بگنجد. اما بخش مهمی از این سخنان معطوف عملکرد دولت یازدهم است. دولتی که روزهای پایانی عمر خود را سپری می کند و حالا زمانی است برای حساب رسی به عملکرد چهارساله دولت حسن روحانی.
به گزارش پایگاه عدالت خواهان" اگرچه روحانی در آبان ماه امسال مدعی شده بود که «ما دولت شعار نیستیم» اما چند ماهی است که دولتمردان یازدهم به جای گزارش عملکرد چهارساله شان، لیست مشکلات مردم را در سخنرانی هایشان ردیف میکنند. سخنانی که دوایی بر درد های مردم نیست. چهار سال زمان کمی برای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی نبوده است حتی در مقابل وعده «حل مشکلات اقتصادی در 100 روز» در نوع خود زمانی نجومی به حساب می آید. حالا خواسته مردم تحقق شعارها و شنیدن گزارش عملکرد دولت یازدهم در عرصه رفع مشکلات جامعه است.
در شرایطی که فراهم کردن مسکن یکی از وظایف دولت است، وزیر دولت تدبیر هیچ برنامه ای برای حل این مشکل ندارد و رئیس جمهور هم در برابر خبر «گورخوابی» در تریبون رسمی صرفا تعجب می کند! چهار سال عمر دولت روحانی تنها بر «شعار» و «انتظار» برای ثمره دادن برجام سپری شد. «شعار» و وعده «آینده ای روشن» را می توان به عنوان بارز ترین مشخصه دولت یازده نامید. به نحوی که روحانی در آخرین سخنرانی خود در مراسم 22 بهمن امسال در میدان آزادی گفت:
«هنوز راه های زیادی برای رفتن وجود دارد و ما میدانیم باید دست به دست هم دهیم و با فساد و ویژه خواریها بجنگیم. تا فساد هست پیشرفت مورد انتظار ممکن نیست و هنوز مشکلات اجتماعی، حاشیه نشینی، طلاق فراوان، بیکاری و فقر در کشور وجود دارد و به این معنا است که باید با مدیریت جهادی راه خود را ادامه دهیم».
با این وجود روحانی اشاره ای نکرد که به چه علت همچنان فساد اقتصادی و ویژه خواری باقی مانده است؟ چرا بعد از چهار سال از ریاست او بر دولت یازدهم هنوز مشکلات اجتماعی، حاشیه نشینی، طلاق، بیکاری و فقر در کشور باقی است؟ مگر رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی از شعارهای روحانی در سال 92 نبود؟ دست آورد دولت یازدهم در عمر خود برای رفع این مشکلات چه بوده است؟ آیا اساسا دولت در این مسیر گامی برداشته است؟
از سوی دیگر حسام الدین آشنا مشاور حسن روحانی اخیرا در پیامی تویتری نوشته بود: «خوزستانی ها جنگ را تحمل کردند؛ ریز گرد ها را هم تحمل میکنند، اما نکند آنها را ریز ببینیم؛ نکند آنها را از بالا ببینیم؛ نکند آنها را از بالا ببینیم».
آشنا نیز مانند دیگر مسئولان دولتی حاضر نشد که به این پاسخ دهد که چه کسی باید مردم خوزستان را ببیند؟ مگر دولت وظیفه رسیدگی به مشکلات مردم جنوب کشور نیست؟ چه کسی نباید خوزستانی ها را ریز ببیند یا اصلا نبیند؟
دولتمردان یازدهم و به خصوص حسن روحانی بعد از گذشت چهار سال همچنان شعار می دهد. غافل از این که دیگر زمان شعار و «چه باید کرد» گذشته است، اکنون زمانی است که باید از عملکرد ها و «چه کرده ایم»ها سخن گفت.
مقام معظم رهبری نیز در این خصوص در دیدار امروز به مسئولان کشور تأکید کردند: حضور پرشور مردم در مقابل دشمن کمینکرده برای بلعیدن ایران را به حساب گلایه نداشتن آنها از عملکرد مسئولان نگذارید چراکه مردم از مسائل مختلف ازجمله تبعیض و کمکاری و بیاعتنایی به مشکلات گلایهمندند و احساس ناراحتی و رنج میکنند.
ایشان خاطرنشان کردند: سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» در حال پایان یافتن است و مسئولان دولت و دیگر قوا باید به مردم گزارش دهند در این زمینه چه کردهاند؟
رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: مسئولان نباید به مردم بگویند «باید چنین بشود»، بلکه باید بگویند «چنین شد».
حضرت آیتالله خامنهای، «بیکاری و رکود و گرانی» را از مشکلات مهم کشور خواندند و گفتند: البته مسئولان در تلاش هستند اما ظرفیتهای کشور بیش از اینهاست و راه خروج از مشکلاتِ چندبعدی هم مشخص است.
ایشان به سخنان شش سال پیش خود در زمینهی هدفگذاری دشمن برای تشدید فشارهای اقتصادی و دلسرد شدن مردم اشاره کردند و افزودند: مسئولان باید به مسائل اقتصادی توجه کامل کنند، البته مسائل فرهنگی و علمی نیز مهم است اما در نگاه کوتاهمدت، مسائل اقتصادی در اولویت است