چاپ صفحه

مرخصی "مهدی هاشمی" 25 روزه شد/ 11 روز گشت و گذار غیرقانونی بعد از اعلام رسمی پایان مرخصی توسط قوه قضائیه

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"به نقل از راه دانا؛ آیت الله هاشمی رفسنجانی در شامگاه 19 دی ماه سال جاری درگذشت و بلافاصله پیکر او به جماران منتقل شد؛ از همان ساعات ابتدایی انتقال پیکر هاشمی رفسنجانی به جماران جمع کثیری از مسئولان لشکری و کشوری در این محل حاضر شدند و مهدی هاشمی هم بلافاصله پس از اطلاع از این موضوع از زندان مرخص شد.

روز سوم بهمن بود که محسنی اژه‌ای سخنگوی دستگاه قضا رسما اعلام کرد که مرخصی مهدی هاشمی به پایان رسیده است.

وی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه درخواست اعاده دادرسی مهدی هاشمی در دیوان عالی تأیید شده یا خیر و اینکه آیا وی به زندان بازگشته است؟ اظهار داشت: مرخصی مهدی هاشمی امروز تمام شده است اما در حال حاضر اطلاعی از بازگشت وی به زندان ندارم.

محسنی اژه‌ای در خصوص تأیید درخواست اعاده دادرسی مهدی هاشمی در دیوان عالی مطرح کرد: در حال حاضر با توجه به اطلاعاتی که از هفته گذشته داشته‌ام، تا هفته گذشته این اتفاق نیفتاده و همچنان این پرونده روال عادی خود را طی می‌کند.

 در پی این اظهارات محمود علیزاده طباطبایی وکیل خاندان هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهار داشت: من هم از این موضوع اطلاع ندارم ولی اگر به آقای هاشمی ابلاغ شود حتما باز‌می‌گردند.

وی در خصوص زمان مرخصی مهدی هاشمی گفت: اصلا زمانی را به مهدی هاشمی ابلاغ نکرده‌اند، شبی که آیت الله هاشمی فوت کرد وزیر بهداشت با آقای دولت آبادی تماس گرفت و مهدی هاشمی به مرخصی آمد و الان هم اگر به آقای هاشمی ابلاغ کنند حتما بر‌می‌گردند.

این اظهارات وکیل خانواده هاشمی در حالی است که براساس تبصره 4 آیین نامه سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور کلیه محکومان به استثنای مشمولین ماده 221 در صورت ازدواج یا فوت یکی از بستگان درجه یک آنها (پدر، مادر، فرزند، همسر، برادر و خواهر) بدون لحاظ شرایط مذکور در این ماده از یک نوبت مرخصی بهره‌مند می‌شوند.

هر چند که سخنگوی دستگاه قضا پیش از این اعلام کرده بود که مرخصی مهدی هاشمی به پایان رسیده و قطعا اظهارات وی به منزله اتمام حجت محسوب می شود اما این سئوال مطرح است که عنوان «یک نوبت» که در آیین نامه سازمان زندان‌ها به آن اشاره شده شامل چند روز است؟

بر اساس ماده 520 آیین دادرسی کیفری محکومان می‌توانند در صورت رعایت ضوابط و مقررات زندان و مشارکت در برنامه‌های اصلاحی و تربیتی و کسب امتیازات لازم پس از سپردن تأمین مناسب، ماهانه حداکثر سه روز از مرخصی برخوردار شوند. در موارد بیماری حاد یا فوت بستگان نَسَبی و سببی درجه یک از طبقه اول یا همسر و یا ازدواج فرزندان، زندانی می‌تواند به تشخیص دادستان حداکثر تا پنج روز از مرخصی استفاده کند.