چاپ صفحه

۱۶ دانشکده کشاورزی در نامه ای به روحانی بر خرید تضمینی گندم تاکیید کردند

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"بسیج دانشجویی 16 دانشکده‌ کشاورزی در نامه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور با  تأکید بر لزوم افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، حداقل به میزان نرخ تورم، از دولت خواسته‌اند تا برای تداوم مسیر خودکفایی در تولید گندم حمایت‌های لازم را از کشاورزان داشته باشند.

در بخشی از نامه مذکور آمده است:کشت گندم در مقایسه با سایر محصولات از چند جهت حائز اهمیت است. از یک سو یک و نیم میلیون بهره‌بردار در 6 میلیون هکتار از اراضی کشور به کشت گندم می‌پردازند و از طرف دیگر سرانه مصرفی بالای این محصول در کشور اهمیت تولید این محصول را چندین برابر کرده است.

همچنین در این نامه، تاکید شده است: در حال حاضر مؤثرترین ابزار دولت در مدیریت تولید گندم، خرید تضمینی این محصول است. براین اساس دولت هر سال تضمین می‌دهد گندم تولید داخل را با قیمت تضمینی از کشاورزان خریداری کند که همین امر موجب می‌شود، گندم‌کاران نسبت به فروش محصول خود نگرانی نداشته و برای کشت این محصول ترغیب شود.

16 دفتر بسیج دانشجویی دانشکده‌های کشاورزی در نامه خود تصریح کرده‌اند: در صورت تأخیر دولت در اعلام قیمت خرید تضمینی و تعیین قیمت نامتناسب با هزینه‌های تولید و نرخ تورم، دو نتیجه مهم حاصل خواهد شد، اولاً احتمال جایگزینی بخشی از سطح‌ زیرکشت به کشت محصولات دیگر و ثانیاً باعث تأخیر در زمان کشت گندم و کاهش میزان تولید نهایی خواهد شد.

در ادامه این نامه آمده است: همچنین قیمت پایین زمینه حضور دلالان و خرید محصول از کشاورزان را با قیمتی بالاتر از قیمت تضمینی فراهم می‌سازد. پیش‌بینی می‌شود تعیین قیمت نامناسب خرید تضمینی گندم منجر به کاهش حجم تولید گندم در سال زراعی پیش‌رو خواهد شد که کاهش ضریب خودکفایی را به دنبال دارد و این در حالی است که بند 7 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به صراحت بر تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید (مواد اولیه و کالا) تأکید دارد.

در بخش پایانی این نامه آمده است: ضمن تأکید بر لزوم افزایش قیمت خرید تضمینی گندم حداقل به میزان نرخ تورم، از دولت محترم درخواست می‌شود، برای تداوم مسیر خودکفایی در تولید گندم حمایت‌های لازم را از کشاورزان داشته باشند؛ چراکه تأمین امنیت غذایی، مقدمه دستیابی به استقلال ملی خواهد بود.