چاپ صفحه

شأن خبرنگار خوزستانی در مناسبات کشوری کجاست؟‌/ وقتی خبرنگاران خوزستانی از سفرهای هیات دولت بی‌خبرند

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"مراسم اربعین حسینی(ع) هر سال نسبت به سال گذشته با شور و حال وصف‌ناپذیری برگزار می‌شود و میلیون‌ها انسان آزاده از سراسر جهان قدم در مسیر عشق می‌گذارند تا به میعادگاه واقعی در سرزمین مقدس کربلا برسند.

در استان خوزستان به‌عنوان استانی که دو مرز مشترک و نزدیک با عراق دارد و بیش از 80 درصد زائران از سراسر کشور از طریق مرزهای استان برای ورود به کشور عراق مراجعه می‌کنند شرایط و وضعیت مراسم اربعین با مرزهای دیگر کمی متفاوت است.

بحث تعداد زائر و توصیف مراسم اربعین که هر ذهن و فکر و چشمی از مشق کردن آن ناتوان است نیست بحث و موضوع مطلب رفت و آمد مسؤولان بلند پایه کشوری است که بازدید خود از مرزها را از ماه‌ها قبل شروع می‌کنند و هرچه به ماه‌ها، هفته‌ها و روزهای پایانی مراسم روز اربعین می‌رسیم ترافیک این رفت و آمدها به آخرین حد خود می‌رسد.

جمله مشترک تمام مدیران، مسؤولان و وزراء مختلف در بازدیدهای میدانی از مرزها اشاره به حضور پرشور مردم و دعوت افکار دنیا به دیدن این مراسم و درس عبرت گرفتن از نام و شأن امام حسین(ع) در به وحدت رساندن همه ادیان و افکار در سرزمینی به نام کربلاست.

نکته جالب توجه در این بازدیدها این است که منطقه شلمچه و چذابه برای همه مسؤولان کشوری آشنا است زمانی این مسیرها محل رفت و آمد تانک‌ها، ادوات نظامی و رزمندگان اسلام بود و اکنون به پشتوانه ایثارگری‌های آن زمان این مسیر محل ایثارگری‌های معنوی شده است.

وزارتخانه‌های مختلف آمدند و آمد و شد هر وزیر را خبرنگار بدون کم و کسری مخابره کرد؛ فلان وزیر آمد! فلان وزیر تاکید کرد! فلان وزیر خبر داد! و...

آمد یعنی از پایانه بازدید کرد! منظور آباد کردن نیست! تاکید کرد همان تاکید مشترک که هیچ‌کس بدون ویزا به مرز مراجعه نکند، خبر خاصی هم نیست آنچه گفتنی است گفته شد.

در شرایط معمولی این‌گونه از خبرنگار و رسانه‌اش یاد می‌شود که خبرنگار زبان گویای جامعه و منعکس‌کننده وقایع جامعه است، اما در این‌ روزها که وزارتخانه‌های مختلف، دولت و مسؤولان مختلف کشوری اقدام به بازدید از مرزهای استان می‌کنند کلمات تعریف از خبرنگار خوزستانی در ذهن مدیران استانی رنگ می‌بازد و خبرنگاران وزارتخانه‌ها پررنگ می‌شوند.

از پشت درهای بسته ماندن خبرنگاران گرفته تا به بی‌احترامی به آنها به بهانه‌های مختلف سبب می‌شود انگشت اشاره به سمت عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان برود واقعا شأن خبرنگار خوزستانی در مناسبات این‌چنینی کجاست؟

واقعا وزارتخانه‌های مختلف با این آمد و شدها چه عملکردی از خود بر جای گذاشته‌اند که منت حتی خبرنگار آنها بر سر ما است.

خبرنگاران نهاد ریاست جمهوری در مقابل چشم همه وارد سالن جلسات محل سخنرانی رئیس جمهور می‌شوند و خبرنگار خوزستانی به بهانه به همراه داشتن موبایل باید پشت در بماند تا بالاخره با فیلترهای مختلف حراست نفت برای ورود آنها هماهنگ شود.

آیا شان خبرنگار به اندازه‌ای نیست که حداقل از زمان دقیق حضور یک مقام کشوری خبر داشته باشد و به‌دلیل حضور یکی از وزرا از ساعت 9 صبح تا شامگاه در پایانه منتظر حضور وی باشد وقتی هم حاضر شود، بدون پاسخ به سوالات خبرنگاران بازدید را تمام کند؟

به راستی وزارت ارشاد چه خدمتی در این موقع شب می‌خواست در مرز چزابه به زوار ارائه کند و شبانه و به زور چند گفت‌و‌گوی رسانه‌ای با برخی از خبرنگاران این محل را ترک کند؟

خبرنگاران همچنان در خط مقدم اطلاع‌رسانی با وجود تمام کاستی‌ها و ناملایمات رفت و آمدها را رصد می‌کنند.

====================

یادداشت: عاطفه اسماعیلی منش

============