چاپ صفحه

اصلاح‌طلبان خواستار اعمال تغییرات گسترده در دولت شدند

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"راه دانا؛ اواخر مهر ماه سال جاری بود که رسانه‌ها خبری مبنی بر تغییر در کابینه دولت یازدهم و استعفای سه تن از وزرای آن منتشر کردند.

براساس آنچه در اخبار منتشر شده بود علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان پس از جلسه‌ای با حسن روحانی استعفای خود را تقدیم رئیس جمهوری کرده و او نیز با استعفای سه تن از وزرا موافقت کرده بود.

هر چند پس از انتشار این اخبار عده‌ای از درون این وزارتخانه‌ها، استعفای وزرا را تکذیب کردند؛ اما پس از گذشت مدتی این اخبار تایید شد و روحانی ضمن موافقت با استعفای سه وزیر آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان، گزینه‌های پیشنهادی خود را برای تصدی امور این وزارتخانه‌ها به مجلس معرفی کرد که پس از کش و قوس‌های فراوان هر سه گزینه معرفی شده توسط روحانی موفق به کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس شدند.

اما آنچه که در این میان اهمیت دارد، نظر برخی نمایندگان و کارشناسان مبنی بر "تغییرات سوری" در کابینه است، بسیاری از نمایندگان مجلس و کارشناسان بر این باورند که تغییرات دولت در راستای حل مشکلات کشور نیست، هرچند این سه وزارتخانه اهمیت بسیاری دارند اما این تغییرات بیش از آنکه در راستای حل مشکلات کشور باشد، سیاسی و انتخاباتی است.

از طرف دیگر عده‌ای هم معتقدند که روحانی به جای تغییر در سه وزارتخانه آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان باید تغییرات اساسی در تیم اقتصادی دولت ایجاد کند تا بتواند بخشی از مشکلات کشور را حل کند، هرچند دولتی‌ها براین باروند که تیم اقتصادی کابینه عملکرد ضعیفی نداشته که بخواهد تغییر کند اما بسیاری اصلاح‌طلبان که می‌توان آن‌ها را حامیان دولت برشمرد خواستار تغییرات گسترده در تیم اقتصادی و کابینه حسن روحانی هستند.

 

محتشمی: نعمت‌زاده قادر به حل مشکلات وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست

مجید محتشمی رئیس جبهه اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با خبرنگار دانا، در خصوص لزوم ایجاد تغییر در تیم اقتصادی دولت می‌گوید: یکی از مهم‌ترین سمت‌های کشور وزارت صنعت، معدن و تجارت است که نیاز به یک بازنگری اصولی و مبنایی دارد؛ تجربه قبلی نعمت زاده نشان داده که بیشتر یک نگهدارنده سازمان است تا یک تحول گرا و ارتقا بخش، وزارت صنعت، معدن و تجارت ترکیبی از سه وزارت‌خانه است که برای مدیریت آن باید از یک فرد صاحب سبک استفاده شود، کشور ما هنوز در مرحله تجاری قرار دارد و صنعتی شدن را تجربه نکرده و فقط یک فرد صاحب سبک است که می‌تواند مشکلات این وزارت‌خانه را حل کند و آقای نعمت‌زاده قادر به حل این مسئله نیست و این وزارت‌خانه نیازمند تغییر است.

 

وکیلی: دولت نیاز به تغییرات گسترده‌تری دارد

محمدعلی وکیلی که در روزهای آغازین مجلس دهم خواستار استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شده بود هم از ناکافی بودن تغییرات انجام شده و نیاز دولت به تغییرات گسترده سخن به میان آورده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار دانا؛ در خصوص اقدام دولت برای ترمیم کابینه اظهارداشت: هرچند این اقدام دیر انجام شد اما خوب انجام شد و کافی نیست.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم ایجاد تغییر در تیم اقتصادی دولت گفت: دولت نیاز به تغییرات گسترده‌تری دارد و امیدوار هستیم که تغییرات در حوزه‌های مختلف ادامه داشته باشد.

 

"ضعف تیم اقتصادی دولت"

حسین کمالی دبیر کل حزب اسلامی کار هم در گفت‌وگو با خبرنگار دانا؛ درخصوص به نتیجه نرسیدن وعده‌های اقتصادی دولت می‌گوید: در بخش اقتصادی هم موانعی وجود داشت و اینکه فرض می‌کردیم با رفع تحریم‌ها همه مشکلات حل می‌شود و مشکلات اقتصادی از پیش رو برداشته می‌شود به دو دلیل انجام نشد؛ اول موانعی که به طور معمول در این راه وجود داشت، مثل دیر به نتیجه رسیدن تفاهم‌ها و کم کاری طرف مقابل در اجرای تعهدات.

اما دلیل دوم در به نتیجه نرسیدن وعده‌های اقتصادی به ضعف دولت در این بخش باز می‌گردد؛ کسانی که بتوانند در زمینه اقتصادی کشور را مدیریت کنند، تغییر و تحول ایجاد کنند و چرخ اقتصاد کشور را با سرعت مناسبی بگردانند، در مجموعه دولت و تیم اقتصادی دولت نقش آفرینی‌کنند ، در کابینه حضور جدی ندارند.

 

علی قربانی عضو فراکسیون امید: رکود و بیکاری در کشور وجود دارد/ اگر با تغییر رویکرد وضع اقتصادی بهبود نیابد باید برخی از وزرا تغییر کنند

 

علی قربانی عضو فراکسیون امید و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس است و معتقد است که تغییرات در دولت باید انجام میشد اما تغییرات انجام شده کافی نیست.

قربانی میگوید: با تغییر چند وزیر مشکل اقتصادی کشور حل نمیشود و دولت باید رویکرد خود را تغییر دهد اما اگر با تغییر رویکرد مشکلات اقتصادی حل نشد باید برخی از وزرا تغییر کنند.

این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص اقدام دولت برای ترمیم کابینه اظهار داشت: این اقدام باید انجام می‌شد و کمی هم دیر انجام شد.

 

وی در خصوص عدم تغییر در تیم اقتصادی دولت و ادامه ترمیم کابینه با محوریت ترمیم تیم اقتصادی دولت گفت: این تغییرات خوب بود ولی کافی نیست و باید رویکرد دولت تغییر کند؛ ما در کمیسیون برنامه و بودجه در اصلاحیه بودجه سال جاری، 400هزار میلیارد را از محل اوراق و اسناد خزانه تصویب کردیم تا دولت بخشی از بدهی‌های خود را به بانک‌ها , پیمانکاران و کشاورزان بدهد تا رونق اقتصادی حاصل شود.

 

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه با وجود مصوبه مجلس هنوز تغییر چندانی ایجاد نشده و دولت قرار است طی یک ماه آینده گزارش عملکرد خود را به کمیسیون ارائه دهد گفت: با عوض شدن وزرا مشکلات اقتصادی کشور حل نمی‌شود و باید رویکرد دولت در زمینه اقتصادی تغییر کند.

 

قربانی با بیان اینکه دولت در زمینه کنترل تورم خوب عمل کرده است عنوان کرد: الان رکود و بیکاری در کشور وجود دارد و باید تغییری از لحاظ اقتصادی در جامعه ایجاد شود که متاسفانه تاکنون ایجاد نشده و با وجود اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مصوبه‌‌ی اشاره شده را دو ماه پیش به تصویب رسانده ولی هنوز جز پرداخت مطالبات گندم‌کاران کاری انجام نشده و تغییر آنچنانی نمی‌بینیم.

 

وی ادامه داد: هدف ما توسعه و رونق اقتصادی است و اگر این کار با تغییر رویکرد دولت امکان‌پذیر نباشد باید برخی از وزرا تغییر کنند؛ البته تغییر در حوزه آموزش، فرهنگ و ورزش هم نیاز بود چرا که این حوزه‌ها از مهم‌ترین حوزه‌های کشور هستند که خوشبختانه انجام شد.

 

سخنگوی فراکسیون امید: دولت ترمیم کابینه را کامل کند

 

بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید میگوید: تغییرات انجام شده در سه وزارتخانه آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان گام مثبتی است اما انتظارات جامعه و فراکسیون برای دولت، اهداف و وعدههایی که به مردم داده است این است که ترمیم کابینه را کامل کند.

سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم تغییر وزرایی که جزء بدنه اقتصادی دولت محسوب می‌شوند و در اقتصاد کشور تاثیرگذار هستند عنوان کرد: انتظار فراکسیون امید و مردم ایجاد تغییرات در دولت است، چون دولت کابینه‌اش را بر اساس چینش مجلس نهم انتخاب کرده است با تغییر 80 درصدی که در ترکیب مجلس دهم رخ داد، دست دولت برای ایجاد تغییرات باز شده است.

پارسایی ادامه داد: همین اقدام دولت هم در راستای مطالبات زیر مجموعه‌های مربوط به این وزارت خانه‌ها یک گام مثبتی است ولی انتظارات جامعه و فراکسیون برای تقویت دولت، اهداف و وعده‌هایی که به مردم داده است این است که ترمیم کابینه را کامل کند.

 

عضو فراکسیون امید: اگر رفتن وزیر میتواند مشکلات را حل کند، دولت باید وزیر را تغییر دهد

 

حجت‌الاسلام سید مصطفی ذوالقدر عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درخصوص عدم تغییر در تیم اقتصادی دولت با توجه به مشکلات اقتصادی کشور اظهار داشت: هرچند با رفتن یک وزیر مشکلی حل نمی‌شود ولی اگر این کار می‌تواند در بهبود وضع اقتصاد و حل مشکل بیکاری مثبت باشد دولت باید وزیر را تغییر بدهد.

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه دغدغه اصلی مردم بحث بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی است عنوان کرد: اگر با تغییر وزیر قرار است مشکل حل شود باید این تغییرات انجام شود ولی اگر قرار است این تغییرات بی‌فایده باشد، خب تغییر نکند بهتر است.

 

هر چند دولت ماههای پایانی عمر خود را سپری میکند، اما میتواند در همین ایام کم باقیمانده هم تغییرات خوبی را در بدنه اقتصادی ایجاد کند، این تغییرات مستلزم خواست و همت دولت یازدهم و شخص رئیس جمهوری است تا در اقدامی مانند تغییر سه تن از وزرا که به زعم کارشناسان تغییر "سیاسی و انتخاباتی" بود، با تغییر عدهای از وزرا از جمله وزیر صنعت، معدن و تجارت که انتقادات زیادی به عملکرد وی وجود دارد یا وزیر امور اقتصاد و دارایی که اخیرا طرح استیضاحش از سوی نمایندگان تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده گامی مبثت در راستای حل مشکلات اقتصادی کشور برداشته باشد.