چاپ صفحه

سخنی با نمایندگان مجلس/دفاع از «فعالین فتنه» نمره‌منفی در کارنامه نمایندگان به‌جا خواهد گذاشت

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"- مجلس دهم بعد از ابتدای شروع به کارش تا به الآن از جهت سیاسی نمره قابل‌قبولی می‌گیرد، فارغ از سکوت نمایندگان درباره اظهارات بی‌ربط فاطمه حسینی در دفاع از خود و حقوق نجومی پدرشان آن هم از تریبون مجلس، رأی قابل‌قبول و معنادار نمایندگان به حقوقدان‌های شورای نگهبان از جمله دکتر کدخدایی نمره مثبتی در کارنامه مجلس دهم است.

روز سه‌شنبه، آزمون دیگری پیش روی نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی است، آزمون رأی‌گیری برای صلاحیت یا عدم صلاحیت وزرای پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهور است.

به نظر می‌رسد سابقه وزرای پیشنهادی به توجه به معرفی این افراد به مجلس نهم و رأی به عدم صلاحیت این اشخاص، برای نمایندگان مجلس دهم نیز روشن باشد اما دراین‌بین، حضور افرادی همچون آشتیانی که برای وزارت آموزش‌وپرورش معرفی‌شده است، حامل نکاتی است که باید نمایندگان مجلس به آن توجه داشته باشند.

معرفی فخرالدین احمدی دانش آشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش به مجلس در حالی است که حسن روحانی آبان ماه 1393 طی نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آشتیانی را به عنوان چهارمین وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی سکّان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای کسب رأی اعتماد به خانه ملت معرفی کرد که وی نیز مانند سه وزیر دیگر نتوانست رأی اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کند.

چرا آشتیانی نتوانست از مجلس نهم رأی صلاحیت بگیرد؟

حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه اگر 20 نفر دیگر نیز با ویژگی‌های میلی منفرد، توفیقی و آشتیانی برای وزارت علوم معرفی شوند مجلس به آن‌ها رأی اعتماد نمی‌دهد، گفت: «گویا وزارت علوم سهم حزب منحله مشارکت شده است.»

نقوی حسینی با اشاره به عدم رأی اعتماد مجلس به نیلی احمدآبادی خطاب به رئیس‌جمهور گفت: «مجلس اعتقاد دارد شعارهای دولت شما باید حفظ شود. مردم به تدبیر، امید و اعتدال رأی دادند اما تمامی افراد معرفی‌شده برای وزارت علوم بویی از اعتدال نبردند. همه این افراد معرفی‌شده برای وزارت علوم عضو شورای مرکزی حزب منحله مشارکت هستند.»[1]

علیرضا زاکانی نیز از جمله مخالفان تأیید آشتیانی بود. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سپردن مدیریت آموزش عالی به عناصر افراطی خلاف مصالح کشور است، گفت: «دانش آشتیانی از گردانندگان فتنه 88 بوده و تا به امروز هم نیش قلم و بیان وی ادامه دارد.»

نماینده مردم تهران اضافه کرد: «تا امروز هر کس برای وزارت علوم به ما معرفی شد در فتنه مشارکت داشت، امروز هم که دانش آشتیانی معرفی‌شده است به اعتقاد بنده و با توجه به استنادات از عوامل گرداننده فتنه 88 است که البته این موضوع راست‌گویی دولت را می‌رساند که گفت: اگر 10 نفر را هم رد کنید هر بار در همین مسیر معرفی می‌کنیم بر این جریان تأکید داریم.»

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: «آقای دانش آشتیانی به مدت 20 سال مدیرعامل مدارس مفید بوده است. تهران 3 هزار مدرسه دارد تنها مدرسه‌ای که مدیر آن در زمان فتنه دستگیر شد مدیر مدرسه مفید بود و تنها مدرسه‌ای هم که روز قدس از مدرسه راهپیمایی به راه انداخت تا شعار نه غزه نه لبنان را سر دهند مدرسه مفید به مسئولیت و مدیریت آقای دانش آشتیانی بود«.

سپس در همین جلسه فیلمی از حضور فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در تحصن دانشگاه امیرکبیر در سال 88 به نمایش درآمد.

 

زاکانی در هنگام پخش این فیلم با بیان توضیحاتی با اشاره به اینکه دانش آشتیانی متعلق به دانشگاه امیرکبیر نیست و از دانشگاه دیگری به این دانشگاه آمده است، خاطرنشان کرد: «وزیر پیشنهادی حضور در فتنه را تکذیب می‌کند اما این فیلم نشان می‌دهد آقای دانش آشتیانی نه‌تنها در این تحصن شرکت کرده بلکه گرداننده آن نیز بوده است.»[2]

محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به وزرای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس گفت: آقای فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی وزیر پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش در ماجرای فتنه اقداماتی را داشت که به همین خاطر در مجلس نهم نیز برای تصدی وزارت علوم نتوانست رای اعتماد بگیرد.

وی افزود: با توجه به سابقه دانش‌آشتیانی در فتنه ۸۸ در مورد وی ابهام وجود دارد و احتمال رای‌آوری وی در مجلس هم پایین است.[3]

به هر جهت، به نظر می‌رسد سوابق وزرای پیشنهادی برای همگان روشن است، اینجا نمایندگان باید بر اساس سوگند و همچنین خطوط قرمز جمهوری اسلامی و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر خط قرمز دانستن فتنه 88، تصمیم بگیرند و این را به خاطر داشته باشند که نهادهای نظارتی از جمله شورای نگهبان، در مناسبت‌های آتی، به عملکرد تک‌تک نمایندگان در آزمون‌های پیش روی مجلس، نظارت خواهد کرد و رأی مثبت به فتنه‌گران می‌تواند نمره منفی در کارنامه افراد تلقی شود.

 

[1] -www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930827000237

[2] -همان قبلی

[3] - http://namayande.com/news/129267