به گزارش پایگاه عدالت خواهان"، قاسم جانبابایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران استان مازندران درباره اقدامات انجام شده طرح تحول سلامت در استان اظهار کرد: با اجرای طرح تحول سلامت 48 میلیارد تومان برای هتلینگ مراکز درمانی هزینه شده است.
وی تصریح کرد: طرح هتلینگ در 23 مراکز درمانی استان انجام شد، از طرفی در هزینه بیماران نیز اقدامات بسیار مناسبی انجام شد که میزان پرداختی مردم به مراکز درمانی تنها سه درصد هزینه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه از برنامهریزی برای ساخت 14 کیلنیک ویژه در استان خبر داد و افزود: هفت کلینیک تا پایان آذر ماه به بهرهبرداری میرسد.
وی دیگر اقدامات انجام شده در حوزه درمانی را ارتقاء خدمات بلوکهای زایمانی اعلام کرد و افزود: میزان نارضایتی از بلوکهای زایمانی کاهش یافت و در برخی از مراکز رضایت مندی مناسبی وجود دارد.
جانبابایی به اقدامات انجام شد در بخشهای مختلف بهداشتی درمانی در استان مازندران اشاره کرد و گفت: ادامه طرح تحول سلامت نیاز به تامین منابع دارد، منابع طرح تحول سلامت باید از محل کارکردهای مراکز درمانی و یارانهها پرداخت شود.
وی با اعلام اینکه بخشی از بدهی دولت از محل یارانهها توسط دولت قبل به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت نشد، افزود: در حال حاضر مهمترین چالش طرح تحول سلامت عدم دریافت منابع مالی از سوی ارگانهای و نهادهای است که بدهی به دانشگاههای علوم پزشکی دارند.
جانبابایی در ادامه با اعلام اینکه برای خرید ملزومات مورد نیاز مراکز درمانی بازار رقابتی ایجاد شد، تصریح کرد: انحصار خرید ملزومات در مراکز درمانی شکسته شد و ملزومات مورد نیاز با قیمتهای مناسب و کمتر از قبل از طرح تحول سلامت تهیه میشود.
وی با اعلام اینکه در تامین داروهای شیمی درمانی در طی 6 ماه 8 میلیارد تومان به دلیل اجرای طرح تحول سلامت ذخیره کردیم، گفت: در سایر نیازمندیهای مراکز درمانی با کاهش هزینه مواجه شدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه به اقدامات انجام شده در حوزه اورژانس استان اشاره کرد و افزود: 12 اروژانس در حال ساخت است و برخی از مراکز اورژانس در حال توسعه هستند و 35 ماشین اروژانس به مراکز درمانی اضافه شده است.
وی از خرید 113 تخت ویژه در استان خبر داد و گفت: ساخت مراکز غربالگری سرطان در برنامه کاری قرار دارد.
جانبابایی به مشکلات مالی که مراکز درمانی با آنها مواجه هستند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل 650 میلیارد تومان از بیمهها طلبکار هستند.
وی یادآور شد: تامین اجتماعی به مراکز درمانی و دانشگاههای علوم پزشکی بدهکار است، در کنار آنها شرکتهای مرتبط با این سازمان برای پرداخت دارو برای ما شرط و شروط تعیین میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان کرد: بیمهها بابت بدهیهای که به دانشگاههای علوم پزشکی در استان دارند عقب افتادند، وزرات کار، تعاون و رفاه اجتماعی به تعهدات خویش در این زمینه عمل نکرد و باعث شد که در پرداختی به پرسنل مراکز درمانی دچار مشکل شویم.
وی خاطر نشان کرد: با وجود میزان بدهی بیمهها به دانشگاه علوم پزشکی اگر این ارگان بخواهد در حال حاضر ماهی 100 میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی پرداخت کنند، موفق به تسویه حساب تا پایان سال نمیشوند.
جانبابایی با اعلام اینکه به دلیل اجرای طرح تحول سلامت تعدادی پرسنل در بخشهای درمانی استان اضافه شد، گفت: بخشی از هزینههای حقوق پرسنل مراکز درمانی باید از محل درآمد مراکز درمانی پرداخت شود که این درآمد در اختیار بیمهها قرار دارد و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار نمیگیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر گاهی برای تامین ملزومات مورد نیاز مراکز درمانی و یا حقوق پرسنلی گاهی مجبور میشویم از محل اعتبارات عمرانی هزینه کنیم.
جانبابایی در پایان گفت: به دلیل عدم دریافت مطالبات در حال حاضر پزشکانی را داریم که یکسال حقوق دریافت نکردند، برای پرداخت بدهی به پیمانکاران با مشکلات مواجه هستیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی «جدیدترین اخبار» اینجا کلیک کنید