به گزارش پایگاه عدالت خواهان"اسماعیل تاجی در نشست صمیمانه فرمانده مرزبانی ناجا کشور با سران طوایف و معتمدین در سالن همایش راهآهن اینچه برون اظهار داشت: در طول تاریخ ثابت شده که مردم مرزنشین سبب ایجاد مرزهای امن هستند و مرزداران خوبی برای نظام محسوب میشوند که ثمره آن تقدیم 134شهید مرزی استان گلستان است.
وی افزود: برای تحول اقتصادی باید در مبادلات مرزی به مرزنشینان کمک کنیم و آن بخش از مشکلات مرزنشینان در بازارچه مرزی که مربوط به مرزبانی است برطرف شود.
فرماندار شهرستان مرزی مراوهتپه اظهار کرد: رودخانه اترک شریان وجودی مرز استان گلستان است و استان گلستان بیش از 300 کیلومتر مرز مشترک و قرابتهای زیاد فرهنگی با کشور همسایه دارد که میتواند در بحث گردشگری و جذب توریست اشتغالزایی کرد.
تاجی تصریح کرد: شهرستان مراوه تپه 126 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد و به لحاظ کوهستانی و صعب العبور بودن یکی از امنترین مرزهای کشور است.
وی اظهار کرد: گشایشهای ورودی مرز و گمرکات مرزی میتواند سبب تحولات اقتصادی شود و عبور کامیونها از جاده کرند به آقتقه و از آنجا ورود به ترکمنستان سبب کاهش 200 کیلومتری در مسیر میشود که نیاز است در این مورد مطالعات کارشناسی انجام شود.
فرماندار بندرترکمن هم در این جلسه گفت: در طول تاریخ منطقه گمیشان و بندرترکمن جزء میراثداران ماهیان خاویاری و یکی از ذخایر گران بها و بیبدیل منطقه بوده است.
عبدالحکیم فیروزی افزود: شهرستان بندرترکمن در گذشته راهآهن قوی داشت که سبب اشتغالزایی این شهرستان، شهرهای اطراف و حتی استانهای دیگر شده بود که متاسفانه اکنون ضعیف شده اما بستر برای توسعه آمادست و نیاز است به این امر توجه شود.
وی اظهار کرد: خلیج گرگان مانند دریاچه ارومیه در خطر است و اگر به این مهم توجه نشود مشکلات عدیده زیست محیطی گریبانگیر آن میشود و سبب تغییر اقلیم و آب و هوای استان گلستان و حتی خراسان شمالی میشود.
امام جمعه اهل سنت خواجه نفس هم در این مراسم گفت: وظیفه مرزبانی استحقاق حقوق مرزی است و مردم نوار مرزی، مرزبانان حافظ مرزها هستند.
آخوند قاقا حنفی افزود: خوشبختانه با همکاری مردم مرزنشین و زحمات مسئولان مرزبانی، مرزهای استان گلستان در امنیت کامل است و این امنیت و پایداری نظام را مدیون خون شهداهستیم که در راه اسلام شهید شدند.