چاپ صفحه

سکوت صاحب خاطرات دونفره از امام در برابر حملات علیه امام! / آیا موسسه تنظیم و نشر رنجنامه حاج‌احمدآقا را منتشر می‌کند؟

«امام تنهاست» تیتر یکی از معروف‌ترین مصاحبه‌های مرحوم سیداحمدخمینی است. شاید آن موقع این جمله حاج‌احمدآقا برای خیلی‌ها قابل هضم نبود. همانقدر که این روزها با وجود موسسه‌ای به نام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام غیرقابل باور است.
 

 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی «جدیدترین اخبار» اینجا کلیک کنید

 

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"، «امام تنهاست» تیتر یکی از معروف‌ترین مصاحبه‌های مرحوم سیداحمدخمینی در دوران حیات سیاسی‌اش بود. مصاحبه‌ای در سال 58 که آن روزها با تفاسیر و  واکنش‌های مختلفی روبرو شد. شاید این جمله حاج‌احمدآقا در سال 58 و در حالی که یک‌سال از پیروزی انقلاب می‌گذشت برای خیلی‌ها قابل تحمل و هضم نبود. همانقدر که این روزها و درحالی که حدود سه‌دهه پس از رحلت امام؛ و با وجود موسسه‌ای عریض و طویل به نام  «مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی» غیرقابل باور است.

فارس نوشت, هفته گذشته بود که انتشار صوت جلسه خصوصی آیت‌الله منتظری با چهارتن از مسئولان قضایی مرتبط با اعدام منافقین در سال 67 خبرساز شد. رسانه‌های ضدانقلاب به سرعت به بازنشر این صوت و گزارش‌های از پیش‌آماده‌شده درباره اعدام منافقین پس از عملیات مرصاد پرداختند.

سکوت صاحب خاطرات دونفره از امام در برابر حملات علیه امام!

محور اغلب این فضاسازی‌های «زیرسوال بردن حکم فقهی امام درباره اعدام منافقین»‌ و «مظلوم‌نمایی سازمان منافقین»‌ بود.

در حالی که جریان ضدانقلاب خارج‌نشین و برخی چهره‌های همسو با آنها در داخل- همچون تاج‌زاده- انتشار این فایل صوتی را بهانه‌ای برای حمله به جمهوری اسلامی و دفاع از منافقین قرار دادند، واکنش در خوری از سوی مدعیان خط امام و مسئولان ذیربط داده نشد.

هاشمی‌رفسنجانی نیز که طی چندسال گذشته طی در دیدارهای مختلفش کوشیده بود رقبای سیاسیِ این روزهای خود و دولت را با عناوینی مثل «تازه انقلابی‌ها» و «مخالفانِ امام» ترجیح داد در برابر مخالفان واقعی و قدیمی امام سکوت کند! برچسبِ «متحجر»، «افراطی» و «مخالف اندیشه و راه امام» زدن به مخالفان سیاسی خود درکنار ارائه تفسیری ناقص از امام توسط هاشمی و جریان نزدیک به موسسه نشر و تنظیم آنقدر شدت گرفت که رهبرانقلاب درباره «خطر تحریف امام» هشدارهایی را مطرح فرمودند.

جالب آن‌که چند روز قبل از انتشار صوت اخیر توسط سایت منتظری هاشمی در دیدار با مسئولین و اعضای حزب اعتدال و توسعه استان البرز  درباره امام گفته بود «منادی اسلام ناب در تاریخ معاصر، امام عزیز بودند، که در طول عمر فقهی و سیاسی با برکت خویش، از متحجّران به عنوان مصادیق افراط و تفریط دل پرخونی داشتند.» اما گویا هاشمی فراموش کرده که امام نامه عزل منتظری را نیز اینگونه شروع می‌کنند «با دلی پر خون و قلبی شکسته چند کلمه‌ای برایتان می‌نویسم...». امام هم از متحجّران خون دل خورد و هم از منتظری و آنچه در همان نامه « طعم تلخ خیانت دوستان» نامیده بود. بنابراین اگر قرار است واقعاً دغدغه‌ خونِ دل‌های امام را داشته باشیم باید در برابر شبهه‌افکنی‌های جریان منتظری علیه ایشان مُهرِ سکوت بر لب نزنیم.

 

آیا موسسه تنظیم و نشر رنجنامه حاج‌احمدآقا را منتشر می‌کند؟

از آن‌جایی که فضاسازی‌های رسانه‌های ضدانقلاب پس از انتشار صوت اخیر،حول زیرسوال بردن و تشکیک نسبت به حکم فقهی امام درباره اعدام منافقین سرموضع صورت گرفته بود، انتظار می‌رفت موسسه نشر و تنظیم آثار امام نسبت به این قضیه واکنش نشان دهد. اما این اتفاق نیفتاد و یک مصاحبه توسط محمدعلی انصاری-عضو دفتر امام- و یک موضع‌گیری کلی و چند خطی توسط سیدحسن خمینی در ضمن دیدارش با محیط‌بانان تنها مواضع منسوبین به بیت امام بود.

از سیدحسن خمینی هم به اعتبار شخصیت حقیقی‌اش یعنی فرزند بزرگتر مرحوم‌حاج‌احمدآقا  و هم به اعتبار جایگاه حقوقی‌اش یعنی تولیت موسسه تنظیم و نشر انتظار می‌رفت در صف اول مدافعان امام حاضر شود.

سیدحسن خمینی که جملات آتشینش علیه آنچه او متحجّران لقب می‌دهد همیشه تیتر سایت‌ها و روزنامه‌های اصلاح‌طلب است، چند روز قبل در دیدار خود با محیط‌بانان به اتخاذ موضعی کلی و چندخطی درباره «سخنانی که دروغ بودنشان معلوم شده و بی اساس است» بسنده کرد.

او به عنوان تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام نه بیانیه‌ای صادر کرد، نه موضع قاطعی گرفت و نه از موسسه زیرمجموعه‌اش توضیحات یا اسناد تاریخی درباره حکم امام درباره اعدام منافقین منتشر شد. جالب آن که در یک‌سال گذشته و خصوصا ماجرای انتخابات خبرگان، فضاسازی هماهنگی توسط رسانه‌های اصلاح‌طلب راجع به سواد فقهی سیدحسن خمینی به راه افتاد و حتی هاشمی رفسنجانی او را «علامه» خطاب کرد! اما مشخص نیست چرا سواد فقهی او در ماجرای ابهامات و شبهه‌افکنی‌ها علیه حکم فقهی امام درباره اعدام منافقین سرموضع؛ به کمک دفاع از امام نیامد!

حقیقت آن است که در ماجرای اخیر انتشار صوت منتظری،‌امام تنها ماند؛ هم از جانب دوستان و مدعیانش ت و هم از جانب موسسه‌ای که قرار بود بنابر اساسنامه‌اش «در جهت ارائه و گسترش اهداف و آثار» ایشان فعالیت کند.

ای‌کاش موسسه تنظیم و نشر آثار امام که سال‌هاست به دلایل سیاسی، دیگر رنجنامه حاج‌احمدآقا خطاب به آیت‌الله منتظری را به عنوان کتابچه‌ای جدا چاپ نمی‌کند، حداقل برای ادای دین به یادگار امام و تبیین هرچه بیشتر ماجرای عزل منتظری اقدام به تجدیدچاپ این سند مهم انقلاب کند.