چاپ صفحه

تسامح در مبارزه با فساد، بنوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است/ در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضی دیده شود. هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهی نباید استثنا شود

امام خامنه ای(حفظه الله تعالی):

_ امروز مسئولان باید همه‌ى تلاششان را بکنند براى اینکه گره‌هاى اقتصادى را باز کنند، مشکلات را برطرف کنند. بنده سه چهار سال قبل از این، در صحبت اول سال صریحاً به مردم و به مسئولین گفتم که نقشه‌ى دشمنان ملت ایران از حالا به بعد، بیش از همه، نقشه‌ى اقتصادى است. خب، مى‌بینید که همین جور شد. هم دولت، هم مجلس، همه‌ى نیرویشان را، همه‌ى فکر و ذکرشان را متمرکز کنند بر روى سیاستهاى درست اقتصادى.

 چند سال قبل از این، بنده درباره‌ى فساد اقتصادى، به رؤساى قوا نامه دادم.
خب، با فساد اقتصادى مبارزه کنید.
به زبان گفتن که مطلب تمام نمیشود؛
عملاً با فساد مبارزه کنید.
هى بگوئیم مبارزه با فساد اقتصادى.
خب، کو؟
در عمل چه کار شد؟
چه کار کردید؟
اینهاست که انسان را متأثر میکند.    
بیانات در دیدار مردم آذربایجان   ۹۱/۱۱/۲۸

_طرف امر به معروف و نهی از منکر، فقط عامه مردم نیستند، حتی اگر در سطوح بالا هم هستند ، شما باید به او امر کنید، نه این که از او خواهش کنید.  ۱۹/ ۴ /۷۹

_ {باید} هر مظلومى احساس کند که میتواند خود را به ساحل امن قوه‌ى قضائیه برساند و جلوى ظلم گرفته شود. این لازم است. ۱۳۹۲/۰۴/۰۵

_بسیجی عدالت طلب است. عدالت طلبی فقط این نیست که انسان شعار عدالت طلبی بدهد؛نه، باید این را واقعا بخواهد. عدالت طلبی به این نیست که انسان رودرروی کسی بایستد وبگوید تو عدالت طلب نیستی؛ نه این ساز وکار دارد.
باید جامعه به نقطه ای برسد که سیاست های عدالت طلبانه در آن طراحی شود
و دستگاه اجرایی طوری باشد که سیاست های عدالت طلبانه فرصت عملیاتی شدن واجرایی شدن پیدا کند؛
والا خیلی سیاست های عدالت طلبانه هم مطرح می شود؛ اما ساز وکار، آدم ها، مهره ها، قلم به دست ها وامضاء کننده ها یا علاقه ندارند، یا اعتقاد ندارند، یا همت ندارند، یا حال وحوصله ندارند، یا از همان قبیل “برو بابا دلت خوشه” است؛ لذا کارها متوقف ولنگ می ماند؛ بنابراین آن جاها را باید اصلاح کرد.
برای رسیدن به هر آرزوی بزرگ وهر هدف والایی،ساز وکاری وجود دارد؛ این ساز وکار را باید جوان هوشمند فرزانه دانشجو پیدا کند.               قاموس عدالت ص ۴۹۵ -۵ تیرماه ۸۴

_« مردم باید رفتار مسئولان ، دولتمردان، برگزیدگان و کسانى را که در جامعه اثرگذار هستند، زیر نظر داشته باشند. خطاست اگر خیال کنیم که ما مسئولیت را به دست کسانى سپرده‌ایم و آنها مسئولند؛ پس برویم مشغول کار و زندگى خودمان باشیم و به کار آنها کارى نداشته باشیم؛ نخیر، اگر این‌طور شد، ملت ضرر خواهد کرد؛ اگر غفلت واقع شد، حوادث غلبه خواهد کرد.»
۱۹/۱۰/۷۹

بیشتر بخوانید:

خبرهای مهم سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان

مهمترین اخبار از دادگستری استان گلستان

تخلفات اداره کل شیلات استان گلستان

مجموعه تخلفات اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان

«امر به معروف و نهى از منکر حوزه‌ هاى گوناگونى دارد که بازمهم ترینش حوزه مسئولان است؛ یعنى شما(مردم) باید ما (مسئولین) را به معروف امر و از منکر نهى کنید. مردم باید از مسئولان، کارِ خوب را بخواهند؛ آن هم نه به صورت خواهش و تقاضا، بلکه باید از آنها بخواهند. این مهم ترین حوزه است.   ۲۵/۹/۷۹

_امروز مهم ترین حرف نظام اسلامی عدالت است.
 «امروز ما می خواهیم عدالت اجرا شود.»
 همه تلاش ها و مجاهدت ها برای این است که در جامعه عدالت تامین شود؛ که اگر عدالت تامین شد، حقوق انسان وکرامت بشری هم تامین می شود وانسان ها به حقوق و آزادی خود هم میرسند؛ بنابراین عدالت، محور همه چیز است. ۲۳/۸/۸۲

_من در آن نامه (پیام به روسای سه قوه برای مبارزه با مفاسد اقتصادی در تاریخ ۸۲/۲/۱۰) به روسای محترم سه قوه نوشتم که مبارزه با فساد دشمن تراش است، هرکس بخواهد بافساد مبارزه کند یک صف طولانی جلویش به وجود می آید.
این دشمنان چه کسانی هستند؟
فاسد ها ولشکرهایشان،
چون فاسد های دانه درشت، لشکرهایی هم دارند، این ها در مقابل می ایستند و انواع کارشکنی می کنند،
کارشکنی هم، همه اش این نیست که کسی چاقو بکشد وبه کسی حمله کند،
امروز از چاقو کشیدن خطرناک تر هم هست؛
تهمت می زنند، شایعه درست می کنند، کار فرهنگی می کنند و به کسانی که از این حرف ها بزنند و بخواهند این اقدامات را بکنند، برچسب های نادرست و ناحق می زنند،
باید با این ها مقابله کرد وصریح و صادق وارد میدان شد. 
۸۰/۲/۲۸

_در سالهای گذشته، شعار مبارزه با فساد، مکرر مطرح شد. در جلسات به برخی مسئولان تاکید شد، در محافل عمومی برای مردم بیان شد، اما با جنجال ها و مغلطه کاری ها نگذاشتند پیش برود.  ۸۰/۱۱/۳

_گناهکار هم فقط بدحجاب نیست که بعضی فقط به مسئله بد حجابی چسبیده اند، این یکی از گناهان کوچکتر است. خلاف های فراوانی از طرف آدم های لاابالی در جامعه وجود دارد؛ خلاف های سیاسی، خلاف های اقتصادی؛ خلاف در کسب و کار؛ خلاف در کار اداری؛ خلاف های فرهنگی، این ها همه خلاف است…  این ها منکر است، در مقابل این منکر ها، عامل بازدارنده نهی است، نهی از منکر.   ۷۱/۷/۲۹
 

_ببینید امروز به خاطر عمل نکردن به همین یک کلمه وصیت امیر المومنین علیه السلام - کونا للظلم خصما وللمظلوم عونا -  در دنیا چه منجلابی ایجاد شده است و بشریت چه بدبختی هایی دارد.
ببنیند ملت ها و بخصوص مسلمانها، چه مظلومیتی دارند، اگر به همین یک وصیت امیرالمومنین علیه السلام عمل می شد، امروز بسیاری از ظلم ها و مصیبتهای ناشی از ظلمها، وجود نمی داشت.  ۷۲/۱۲/۱۳

_من گله کردم و هنوز هم از بعضی دستگاه ها  گله دارم که وقتی ما چند سال پیش مسئله مبارزه با فساد را مطرح کردیم، به جای اینکه سینه سپر کنند و به میدان بیایند و پرچم را در دست بگیرند، توجیه های سیاسی و تعدیلهای غلط و سیاست بازانه روی این مسئله گذاشتند و آن کاری که باید بکنند، نکردند.   ۸۳/۴/۱۹

 

فرمان هشت ماده‌‌ای به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی

بسم‌الله الرحمن الرحیم
حضرات آقایان رؤسای محترم قوای سه گانه دامت تأییداتهم‌

تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و تهیه طرح مبارزه با فساد که دو قوه‌ی مجریه و قضائیه بدان همت گماشته‌اند، عزم جدّی مسئولان را به اقدام در این امراساسی و حیاتی نوید میدهد. حکومتی که مفتخر به الگو ساختن نظام علوی است باید در همه حال تکلیف بزرگ خود را کم کردن فاصله‌ی طولانی خویش با نظام آرمانی علوی و اسلامی بداند، و این جهادی از سر اخلاص و همّتی سستیناپذیر میطلبد. جمهوری اسلامی که جز خدمت به مردم و افراشتن پرچم عدالت اسلامی، هدف و فلسفه‌ئی ندارد نباید در این راه دچار غفلت شود؛ رفتار قاطع و منصفانه‌ی علوی را باید در مدّ نظر داشته باشد؛ و به کمک الهی و حمایت مردمی که عدالت و انصاف را قدر میدانند تکیه کند.

نامگذاری امسال به نام مبارک «رفتار علوی» فرصت مناسبی است که شما برادران عزیز، خط مراقبت از سلامت نظام را که بحمداللَّه در سالهای گذشته همواره در کار بوده، فعّالیتی تازه نفس و سازمان یافته ببخشید و با همکاری و اتحاد، افق‌ها را در برابر چشم این ملّت نجیب و مؤمن، روشنتر و شفافتر سازید.

امروز کشور ما تشنه‌ی فعالیّت اقتصادی سالم و ایجاد اشتغال برای جوانان و سرمایه‌گذاری مطمئن است. و این همه به فضائی نیازمند است که در آن، سرمایه‌گذار و صنعتگر و عنصر فعال در کشاورزی و مبتکر علمی و جوینده‌ی کار و همه‌ی قشرها، از صحّت و سلامت ارتباطات حکومتی و امانت و صداقت متصدیان امور مالی و اقتصادی مطمئن بوده و احساس امنیت و آرامش کنند. اگر دست مفسدان و سوءاستفاده‌کنندگان از امکانات حکومتی، قطع نشود، و اگر امتیازطلبان و زیاده‌خواهان پرمدّعا و انحصارجو، طرد نشوند، سرمایه‌گذار و تولید کننده و اشتغال‌طلب، همه احساس ناامنی و نومیدی خواهند کرد و کسانی از آنان به استفاده از راههای نامشروع و غیرقانونی تشویق خواهند شد.

خشکانیدن ریشه‌ی فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گره‌گشا در این باره، مستلزم اقدام همه جانبه بوسیله‌ی قوای سه گانه مخصوصاً دو قوه‌ی مجریه و قضائیه است. قوه‌ی مجریه با نظارتی سازمان یافته و دقیق و بی اغماض، از بروز و رشد فسادمالی در دستگاهها پیشگیری کند، و قوه‌ی قضائیه با استفاده از کارشناسان و قضات قاطع و پاکدامن، مجرم و خائن و عناصر آلوده را از سر راه تعالی کشور بردارد. بدیهی است که نقش قوه‌ی مقننه در وضع قوانین که موجب تسهیل راه‌کارهای قانونی است و نیز در ایفاء وظیفه‌ی نظارت، بسیار مهم و کارساز است.

لازم است نکاتی را به حضرات آقایان و دیگر دست اندرکاران کشور که میتوانند در مبارزه با فساد مالی ایفاء نقش کنند، تذکر دهم :

۱ - با آغاز مبارزه‌ی جدّی با فساد اقتصادی و مالی، یقیناً زمزمه‌ها و بتدریج فریادها و نعره‌های مخالفت با آن بلند خواهد شد. این مخالفتها عمدتاً از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر میشوند و طبیعی است بددلانی که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا ساده‌دلانی که از القائات آنان تاثیر پذیرفته‌اند با آنان همصدا شوند. این مخالفتها نباید در عزم راسخ شما تردید بیفکند. به مسئولان خیرخواه در قوای سه گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد، بنوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است. اعتماد عمومی به دستگاههای دولتی و قضائی در گرو آن است که این دستگاهها در برخورد با مجرم و متخلف قاطعیت و عدم تزلزل خود را نشان دهند.

۲ - ممکن است کسانی بخطا تصوّر کنند که مبارزه با مفسدان و سوءاستفاده‌کنندگان از ثروتهای ملّی، موجب ناامنی اقتصادی و فرار سرمایه‌ها است. به این اشخاص تفهیم کنید که بعکس، این مبارزه موجب امنیت فضای اقتصادی و اطمینان کسانی است که میخواهند فعالیت سالم اقتصادی داشته باشند. تولید کنندگان این کشور، خود نخستین قربانیان فساد مالی و اقتصاد ناسالم‌اند.

۳ - کار مبارزه با فساد را چه در دولت و چه در قوه‌ی قضائیه به افراد مطمئن و برخوردار از سلامت و امانت بسپارید. دستی که میخواهد با ناپاکی دربیفتد باید خود پاک باشد، و کسانی که میخواهند در راه اصلاح عمل کنند باید خود برخوردار از صلاح باشند.

۴ - ضربه‌ی عدالت باید قاطع ولی در عین حال دقیق و ظریف باشد. متهم کردن بیگناهان، یا معامله‌ی یکسان میان خیانت و اشتباه، یا یکسان گرفتن گناهان کوچک با گناهان بزرگ جایز نیست. مدیران درستکار و صالح و خدمتگزار که بیگمان، اکثریت کارگزاران در قوای سه گانه کشور را تشکیل میدهند نباید مورد سوء ظن و در معرض اهانت قرار گیرند و یا احساس ناامنی کنند. چه نیکو است که تشویق صالحان و خدمتگزاران نیز در کنار مقابله با فساد و مفسد، وظیفه‌ئی مهم شناخته شود.

۵ - بخشهای مختلف نظارتی در سه قوه از قبیل سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات باید با همکاری صمیمانه، نقاط دچار آسیب در گردش مالی و اقتصادی کشور را بدرستی شناسائی کنند و محاکم قضائی و نیز مسئولان آسیب زدائی در هر مورد را یاری رسانند.

۶ - وزارت اطلاعات موظف است در چهارچوب وظائف قانونی خود، نقاط آسیب‌پذیر در فعالیتهای اقتصادی دولتىِ کلان مانند: معاملات و قراردادهای خارجی، و سرمایه‌گذاریهای بزرگ، طرح‌های ملّی، و نیز مراکز مهم تصمیم‌گیری اقتصادی و پولی کشور را پوشش اطلاعاتی دهد و به دولت و دستگاه قضائی در تحقق سلامت اقتصادی یاری رساند و بطور منظم به رئیس جمهور گزارش دهد.

۷ - در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضی دیده شود. هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهی نباید استثنا شود. هیچ شخص یا نهادی نمیتواند با عذر انتساب به اینجانب یا دیگر مسئولان کشور، خود را از حساب کشی معاف بشمارد. با فساد در هر جا و هرمسند باید برخورد یکسان صورت گیرد.

۸ - با این امر مهم و حیاتی نباید بگونه‌ی شعاری و تبلیغاتی و تظاهرگونه رفتار شود. بجای تبلیغات باید آثار و برکات عمل، مشهود گردد. به دست اندرکاران این‌مهم تاکید کنید که بجای پرداختن به ریشه‌ها و ام‌الفسادها به سراغ ضعفا و خطاهای کوچک نروند و نقاط اصلی را رها نکنند. هرگونه اطلاع رسانی به افکار عمومی که البته در جای خود لازم است، باید بدور از اظهارات نسنجیده و تبلیغات‌گونه بوده و حفظ آرامش و اطمینان افکار عمومی را در نظر داشته باشد.

از خداوند متعال اخلاص و جِدّ و توفیق را برای خود و شما و همه‌ی مسئولان این امور، مسئلت میکنم و امیدوارم این اقدام مورد رضای حضرت بقیةاللَّه‌الاعظم روحی فداه قرار گرفته گام بلندی بسوی رفاه و آسایش عمومی را تدارک کند.

والسلام علیکم
سیدعلی خامنه‌‌ای
۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۰

 

 

 

  رانت‌خواری؛ مفاسد اقتصادی؛ اعتماد مردم به نظام اسلامی؛ شبهه‏‌افکنی؛ مبارزه با مفاسد اقتصادی؛قوای سه‌گانه؛ قوه قضائیه‏؛ قوه مقننه‏؛ مجلس شورای اسلامی؛ قوه مجریه‏؛ افکار عمومی؛ حضور مردم در صحنه؛ امنیت اقتصادی؛ حمایت از سرمایه ایرانی؛ مبارزه با فساد؛ فساد مالی؛ فرمان هشت ماده‌‌ای به سران قوا؛