چاپ صفحه

در فتنه 88 برخي سرباز و برخي سرپل دشمن بودند

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"دکتر حميدرضا مقدم‌فر، کارشناس مسائل استراتژيک و مشاور رسانه‌اي فرماندهي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در پاسخ به اين سؤال که براي رسيدن به درک صحيح از ماهيت فتنه 88، چگونه بايد آن را تحليل کرد، گفت: ريشه‌هاي فتنه 88 را اساساً بايد در بيرون از کشور جست‌وجو کرد و بنيان‌هاي آن در داخل کشور نبوده‌اند. در داخل کشور نيز فتنه در سطوح متفاوتي پيگيري مي‌شده است.

افرادي بودند که نمي‌دانستند در حال تکميل چه پازلي هستند و اقدامات آنها در يک نگاه کلان‌تر چه تبعاتي مي‌تواند داشته باشد ولي کاملاً مثل يک سرباز آماده به کار در خدمت اهداف آن طرح کلان‌تر بوده‌اند، البته عده‌اي نيز بوده‌اند که نقش سر‌پل‌هاي اطلاعاتي را بازي مي‌کردند و کاملاً با سرويس‌هاي بيگانه ارتباط داشتند و در اين راستا اقدام مي‌کردند. اين افراد براي اقدامات و کارهاي خود مأموريت از پيش تعيين شده داشتند و کاملاً آگاهانه و با نقشه قبلي در اين ميدان وارد شدند، اما يک دسته ديگر هم در فتنه نقش داشتند و آن افراد کساني‌اند که در طول عمر انقلاب کينه‌ها و عقده‌هايي را به دل گرفته بودند و هر زماني که فرصتي براي طرح اين عقده‌ها پيدا مي‌شد با تمام توان وارد ميدان مي‌شدند، براي مثال در فتنه سال 78 ديديم که اين گروه سوم چگونه نقش‌آفرين شد و از فرصت پديد آمده حداکثر استفاده را مي‌خواست ببرد. اين دسته را خانواده‌هاي برخي از معدومين جنايات بعد از انقلاب، بخشي از بهائيان و گروهي از افراطيون جريان اصلاح‌طلب تشکيل مي‌دادند.
اين افراد که در مواقعي از عمر انقلاب برخي از مسئوليت‌هاي کشور را نيز بر‌عهده داشتند در دوران فتنه تلاش مي‌کردند راهي براي در دست‌گيري قدرت يا تغيير سياست‌هاي نظام پيدا کنند که خوشبختانه موفق نشدند.

مقدم‌فر در تحليل خود از رفتار دو تن از فتنه‌گران که شايد مواضع گذشته آنها در زمره مواضع افراطي دسته‌بندي نمي‌شد، گفت: در مورد شخص کروبي، به ‌نظر من ايشان جزو کساني است که شايد ناخواسته وارد ميدان شد و از ابتدا برنامه‌ريزي براي مسائل بعد از انتخابات به اين صورت نداشت، ولي اينکه چرا در اين جريان ماند و عذرخواهي نکرد به‌نظرم به‌دليل پافشاري و اصرار بر جرم و عدم بازگشت از موضع غلط باعث شد وي چنين سرنوشتي داشته باشد. وي افزود: اما در مورد موسوي نمي‌توانم با قاطعيت صحبت کنم.

از سخنان و عملکرد موسوي پيش از انتخابات کدها و شواهدي وجود دارد که نشان مي‌دهد او از قبل اطلاع داشته بعد از انتخابات چه برنامه‌اي در پيش است. در يکي از مصاحبه‌هايي که موسوي پيش از انتخابات با يکي از رسانه‌هاي خارج از کشور انجام داده بود، به ‌وضوح بيان کرده بود که به‌ دنبال تغييرات است و توصيفي که از آن تغييرات در آن مصاحبه کرده بود شبيه آن چيزي بود که جين شارپ در کتابش و دستورات و فرمان‌هايش مطرح کرده بود، به همين دليل در مورد موسوي نمي‌توان با قاطعيت گفت که وي از قبل در جريان برنامه‌ريزي پس از انتخابات نبوده است، ولي يک مسئله را مي‌توان با قاطعيت گفت و آن اينکه افرادي که در دفتر موسوي و ستادهاي انتخاباتي او فعاليت مي‌کرده‌اند، مرتبط با ضدانقلاب و برخي از دولت‌هاي غربي بوده‌اند.