چاپ صفحه

پشت پرده‌ی یکسان‌سازی مزار شهدا/ رزمندگان به خاطر ایران و یک مُشت خاک شهید نشدند/ به اسم سازندگی آثار انقلاب را خراب کردند تا تفکر انقلابی خاموش شود

به گزارش پایگاه عدالت خواهان" به نقل از آناج"محمد صادق کوشکی در "آیین رو نمایی از مستند راز مزار و کتاب راز جعبه آینه" با انتقاد از نابودی قبور شهدای دفاع مقدس به بهانه یکسان‌سازی مزار، اظهار داشت: حال و روز امروز طرح یکسان‌سازی به مانند این است که مسئولین بگویند می‌خواهیم تخت جمشید را از اول بسازیم چراکه آدم‌هایی که در سال‌ها قبل زندگی می‌کردند نمی‌دانستند چه می‌خواهند بسازند لکن ما ده‌ها کارشناس و مهندس داریم.

پشت پرده‌ی یکسان‌سازی مزار شهدا/ رزمندگان به خاطر ایران و یک مُشت خاک شهید نشدند/ به اسم سازندگی آثار انقلاب را خراب کردند تا تفکر انقلابی خاموش شود

بازسازی سند از تخریب آن بدتر است

وی ادامه داد: یونسکو در چنین زمانی مخالفت می‌کند و می‌گوید آثار باقی‌مانده از تخت جمشید تفکر گذشتگان و طرز زندگی آنان را نشان می‌دهد، از نظر یونسکو تخت جمشید یک سند تاریخی است و بازسازی سند از تخریب آن نیز بدتر است.

نمی‌شد به جای بازسازی آثار را مرمت کرد؟

این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه از نشانه‌ها می‌توان نگاه آدم‌های عصر گذشته به دنیا را فهمید، ابراز کرد: قرآن به ما امر کرده در زمین سیر کنیم و در ساختار و آفرینش این جهان به تفکر بنشینیم اما در هیچ جای قرآن به ما نگفته‌اند آثار را تخریب و یا عوض کنیم.

وی یادآور شد: گروه طالبان هم آثار تاریخی را بازسازی نمی‌کند؛ اگر هم بخواهد تغییری ایجاد کند با حفظ هویت و فضا، آن را مرمت می‌نماید چراکه متخصصان تاریخی خوب می‌دانند چگونه از اسناد باقیمانده حرف بکشند.

 

 

یک عده احمق نمی‌توانند آثار تاریخی واقع در 1200 کیلومتر مرز را نابود کنند!/ کاری کرده‌اند که خیال می‌کنیم سنگر داریم

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین تغییرات رخ داده در مزارهای شهدا را امری عمدی تلقی کرد و اذعان داشت: یک عده احمق نمی‌تواند با یک برنامه‌ریزی دقیق و از روی ناآگاهی کاری کنند که از انقلاب و دفاع مقدس چیزی باقی نماند؛ ما زمانی 1200 کیلومتر مرز جبهه داشتیم و از مناطق جنگی هزاران اثر باقی مانده بود اما اکنون در جنوب، فاو و سایر نقاط عملیاتی آثاری از جنگ به چشم نمی‌خورد.

وی اضافه کرد: سال 78 قاچاقی به مناطق عملیاتی کاروان دانشجویی می‌بردیم چراکه عده‌ای می‌گفتند نیازی نیست و بعدها عقل‌شان سرجایش آمد؛ آن زمان منطقه کربلای چهار پر از سنگر بود اما چند سال بعد که من آنجا رفتم دیگر سنگری به چشم نمی‌خورد و به دانشجویانم گفتم خیال کنید اینجا سنگر است و عملیات جنگی داشتیم.

100 سال بعد جوانان با اعتماد به حرف چه کسی قبول کنند در فلان منطقه جنگ بوده است؟

این پژوهشگر حوزه سیاسی با اشاره به بروز یک جریان نفوذی با هدف از بین بردن آثار انقلاب، توضیح داد: امروز دانشجویان به بنده کمی اعتماد دارند و وقتی می‌گویم اینجا سنگری بوده باور می‌کنند، آیا 100 سال بعد نیز جوانان باور خواهند داشت که در فلان منطقه عملیاتی رخ داده و ما صدها شهید داده‌ایم؟ حضرت امام خمینی(ره) بعد از اتمام جنگ دستور دادند بخشی از خرمشهر باقی بماند اما چرا به آن عمل نشد؟

وی تشریح کرد: کل خرمشهر زمانی خراب شده بود اما اکنون یک آثار هم باقی نمانده و کسانی که در پی حقیقت جنگ هستند باید خیال کنند؛ مسئولین ما هر بار خواستند کاری انجام دهند ناقص مانده است و در معدود پروژه‌هایی شاهد کیفیت 100 درصدی بوده‌ایم لکن پروژه یکسان‌سازی مزار شهدا از صفر تا صدش عالی صورت گرفت و چنان پاک‌سازی کردند چیزی باقی نماند.

با نابود کردن آثار شهدا تفکر انقلابی از بین می‌رود

کوشکی با اعلام این مطلب که یادمان فعلی شلمچه دروغین است، گفت: در جایی که سنگر به پا کرده‌اند اصلا خبری نبود و در آنجا ما عملیاتی نداشتیم؛ این مکان ماکتی است که مسئولین مجبور شدند بسازند چون دیگر چیزی باقی نمانده بود به مردم نشان دهند؛ در دزفول کلی عملیات صورت گرفت، تبریز را بمباران کردند اما آیا امروز نشانه‌ای از آنها می‌بینیم؟

وی تصریح کرد: آثار شهدا از بین رفت چراکه عده‌ای نمی‌خواستند عالی‌ترین نشانه‌های انقلاب و جهاد نمادش متجلی گردد، آن‌ها احمق نبودند خوب می‌دانستند با از بین بردن آثار انقلاب تفکر انقلابی خاموش خواهد شد، آنان نقاط قوت ایرانیان را شناسایی کرده‌اند و آگاه‌اند اگر کل ایران خراب شود جوانانش با تفکر انقلابی همه جا را از نو خواهند ساخت؛ مگر پل خیبر را با ضایعات در زمان جنگ نساختند؟

 

 

شهادت یعنی مثل آدم زندگی کنید!/ چرا طرح یکسان‌سازی مزار شهدا برخلاف سایر طرح‌ها عالی انجام شد؟

این استاد دانشگاه شهادت را به مثل آدم زندگی کردن تشبیه کرد و بیان داشت: شهادت یعنی اینکه مثل گرگ به جان هم نیفتیم، عده‌ای نمی‌خواهند از معنای شهادت چیزی بماند و برای همین کورسوهای باقیمانده را با یکسان‌سازی مزار شهدا خاموش می‌کنند؛ طرح‌های هادی برای بازسازی خانه‌های روستایی چندین سال است در هوا مانده و در کل کشور یک‌دست اجرا نمی‌شود اما طرح یکسان‌سازی مزار شهدا خیلی دقیق در کل کشور به مرحله اجرا درآمد.

وی خاطرنشان کرد: قرآن می‌گوید شهیدان زنده‌اند، اگر عکس مزار سنتی و مزارهای امروزی را به یک بچه 5 ساله نشان دهیم او مزارهای دهه 70 را خواهد پسندید چراکه در آن‌ها حیات جاری است، امام خمینی(ره) فرمودند شهدا دارالشفاع جهانیان خواهند بود اما مزارهای فعلی که در آن‌ها بی‌روحی و مردگی موج می‌زند آیا دارالشفاع هستند؟

سخن یک شِبه وهابی: من به قیافه‌های شهدا ایمان آوردم/ اگر خدا موافق یکسان‌سازی بود قَد همه را 165 می‌کرد!

منتقد طرح یکسان‌سازی مزار شهدا با نقل خاطره‌ای از سفر یک شبه وهابی به ایران، یادآور شد: این وهابی به شدت افکار مسمومی داشت و ما وی را هرکجا بردیم و هرچه دلیل گفتیم وی ایمان نیاورد و صریحا می‌گفت ایرانی‌ها باطل‌اند، بنده از دوستم خواستم وی را به بهشت زهرا برده و در آنجا رهایش کند تا با خود خلوتی کرده باشد؛ زمانی که به دیدارم آمد عنوان کرد " خراب کردی مرا، این قیافه‌هایی که من دیدم نمی‌توانند باطل باشند و من به چهره آن‌ها ایمان آوردم"

وی در ادامه افزود: موافقان طرح یکسان‌سازی بر این باورند یکسان بودن مزارها زیبایی خاصی دارد و همه باید یکی باشند، اگر خداوند متعال از همان ابتدا عقیده داشت همه باید یکسان باشند چرا قد همه را 165 نکرد؟ خداوند می‌فرماید متفاوت خلق کردم تا هویت داشته باشید، تفاوت انسان و حیوان نیز بر سرِ همین هویت است؛ کسانی که مزار شهدا را یکسان کردند می‌خواستند ریشه دفاع مقدس را خشک کنند و تا حدودی نیز موفق شدند.

انگشتر و عکس داخل ویترین مزارهای سنتی باورهای یک شهید را نشان می‌داد/رزمندگان به خاطر ایران شهید نشدند

کوشکی با اشاره به اینکه مزارهای شهدا قبل از یکسان‌سازی پر از مفهوم و نشانه بود، اعلام کرد: اگر کسی بخواهد بر روی مزارهای امروزی پژوهش کند چیزی دستگیرش نمی‌شود اما مزارهای سنتی شهدا پر از ارزش بود، انگشتر، عکس، قرآن و آینه موجود در ویترین نشان می‌داد باورهای یک شهید چه بوده است، بر روی سنگ‌های قبلی نوشته می‌شد شهید دانشجو، خلبان، بسیجی، دانش آموز و... و همین امر نشان می‌داد یک طیف خاص به جبهه نرفته‌اند.

وی متذکر شد: در عرصه حاضر هرچیزی با ارزش باشد بشر از روی آن هزار کپی می‌سازد و تقلب می‌کند، دفاع مقدس‌نیز با ارزش‌ترین اقدام انسانی است که می‌خواهند آن را خراب و تحریف نمایند، به والله اینکه می‌گویند شهدا به خاطر ایران شهید شده‌اند دروغ است، اشخاصی که باور دارند رزمندگان برای آزادسازی خرمشهر جان دادند کوتاه‌بینان ملی‌گرا هستند، چه کسی می‌گوید به خاطر امنیت شهید دادیم؟ مگر ارزش انسان با خاک یکی است؟ شهدا برای تکلیف الهی شهید شدند، نرفتند تا ما بمانیم.

50 سال دیگر همین مزارهای مدرن بی‌روح را هم از بین می‌برند و به جایَش نماد می‌گذارند/ کسانی که با وهابی‌ها فرقی ندارند

این یادگار دوران 8 سال دفاع مقدس در نقد طرح یکسان‌سازی مزار شهدا گفت: در ویترین مزارهای قبلی آخرین اسکناس در جیب شهید که خونی شده بود به چشم می‌خورد، با ابتکار خانواده‌ها دست نوشته‌ها نیز در ویترین جای گرفته بود و همه این‌ها سند بود، حال یک قبر بی‌روح که آدمی نمی‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار نماید برجای مانده است، 50 سال دیگر عکس‌ها را هم با عناوینی دیگر پاک خواهند کرد و 50 سال بعد از آن قبرها را هم از بین خواهند برد؛ آن زمان دیگر من و شما نیستیم که دفاع و مراقبت کنیم.

 

 

وی عنوان کرد: کار کسانی که طرح یکسان‌سازی مزار شهدا را تدوین کردند با وهابیون چه فرقی دارد؟ اقدامات وهابی‌ها نشأت گرفته از تفکرات استعمار انگلیس است؛ مگر همین بقیع را تخریب نکردند؟ زمانی پس کوچه‌های بقیع پر از خانه‌های امامان و نشانه‌های معصومین بود اما اکنون چیزی باقی نمانده است تا نشانه‌های توحید و پیوند مردم با اهل بیت را قطع کنند.

به اسم سازندگی آثار انقلاب و دفاع مقدس را تخریب کردند

کوشکی اظهار داشت: این روند در طول سال‌ها ادامه خواهد یافت و نسل‌های بعدی چیزی جز نماد نخواهند دید اما دیگر آن نشانه‌ها اندک هستند و جوانان آینده در برقراری ارتباط و درک راه شهادت ناکام خواهند ماند، همین امر نیز موجب خواهد شد تا اعتماد آنان به همین نمادها نیز زیر سوال برود و اثری از مفهوم شهادت باقی نماند.

وی در پایان افزود: امروز دیگر مراقبت هم جواب نمی‌دهد چراکه وقتی می‌خواستند دیوارنویسی‌ها را خراب کنند دانشجویان تجمع و اعتراض کردند لکن مسئولین وقت با کمال بی‌رحمی خواسته‌ی خود را انجام دادند، کسانی به اسم سازندگی روی کار آمدند و تمام آثار انقلاب و شهادت را تخریب کردند، این روند در دوران خاتمی و احمدی نژاد ادامه داشت و در چنین حالتی باید به دنبال نفوذی بود!