چاپ صفحه

چراغ سبز وزارت علوم برای بازگرداندن افراطی ها به دانشگاه/ خیز افراطی های اصلاح طلب برای بازگشت به دانشگاه؟!

به گزارش پایگاه عدالت خواهان"پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 برخی فعالان دانشجویی رادیکال با تغییر فضای دانشگاه‌ها به دنبال از سرگیری فعالیت‌های سیاسی خود در دانشگاه‌ها بودند. در این میان تلاش برای آغاز به  کار 4 جریان دانشجویی در دانشگاه‌ها از تابستان سال 92 آغاز شد.

خیز افراطی های اصلاح طلب برای بازگشت به دانشگاه؟!

یکی از این تشکل‌های دانشجویی که سابقه و قرابت فکری نزدیکی با طیف علامه دفتر تحکیم وحدت دارد و با شعار احیای انجمن‌های اسلامی به میدان آمده، "شورای احیا" بود، این تشکل جزو شاخه تندرو و افراطی تحکیم به شمار می‌رود و موضع‌گیری‌های نامبارک آن در جنگ غزه و اسرائیل به نفع رژیم اشغال‌گر قدس هنوز در اذهان باقی است. سابقه حضور افرادی چون علی افشاری، حسین فخر‌آور و اکبر عطری در این تشکل بر زاویه دار بودن آن با خطوط قرمز قانونی بیش از پیش تاکید می‌کند.

این تشکل دانشجویی در سال پایانی عمر دولت یازدهم به دنبال کسب مجوز  اتحادیه دانشجویی است و با فعالیت تشکل‌هایی چون انجمن ترقی خواه دانشگاه امیرکبیر، آرمان دانشگاه علم و صعنت و انجمن اسلامی دانشگاه خواجه نصیر درصدد برگزاری نشستی برای اعلام موجودیت رسمی بود.

تشکل اصلاح طلب دیگری که در این بین سودای اتحادیه شدن را در سر دارد و به دنبال یارگیری در فضای دانشگاه‌هاست انجمن موسوم به "خط امام" است که شاخه جدا شده از تحکیم وحدت بوده و با محوریت انجمن اسلامی علوم پزشکی شیراز و مشهد و برخی دیگر از تشکل‌ها در صدد تشکیل اتحادیه انجمن‌‌های اسلامی خط امام(ره) بوده است این تشکل گر چه از نظر فکری و اعتقادی به شورای احیا نزدیک است اما در برخی مسائل با آن اختلاف نظر دارد.

شورای هماهنگی یا همان (تشکل‌های اسلامی دانشجویان ایران) تادا از دیگر تشکل‌های دانشجویی رادیکال است که با به دست آوردن برخی از دفاتر تحکیم وحدت و جدا کردن آنها از زیر مجموعه دفتر تحکیم وحدت درصدد راه‌اندازی اتحادیه دانشجویی تاداست. این تشکل دانشجویی با محوریت انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی قم و مجمع اسلامی دانشگاه امیرکبیر از جمله تشکل‌هایی است که  شانس بیشتری را برای اتحادیه شدن برای خود قائل است.

دفاتری که خود را زیر نظر این تشکل می‌دانند طی هفته‌های گذشته دیدارهایی را با برخی از چهره‌ها نظیر عارف برگزار کردند.

اتحادیه 4دانشگاه آزاد نیز از دیگر تشکل‌های دانشجویی رادیکال است که فعالیت خود را پس از تغییرات دانشگاه آزاد از سر گرفت و امروز با  تغییرات گسترده رخ داده در حوزه تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد و حضور شخصیتی جدید در مسند تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه تلاش بیشتری برای کسب دفاتر دانشجویی تا تبدیل شدن به اتحادیه بزرگ دانشجویی دارد.

هر چند این تشکل‌های دانشجویی از سه سال قبل فعالیت خود را رسما در دانشگاه‌ها آغاز کرده و برای انتخابات مجلس به دنبال استفاده از ظرفیت خود در فضای سیاسی و تاثیرگذاری برآن بودند اما همچنان با گذشت سه سال سودای اتحادیه شدن را در سر می‌پروانند وعملا نتوانسته‌اند مجوز فعالیت خود را به شکل اتحادیه از وزارت علوم یا وزارت بهداشت کسب کنند و این در شرایطی است که مهره چینی صورت گرفته در بخش تشکل‌های وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد همسو با آنهاست.

هر چند برخی مسئولان وزارت علوم از احتمال اضافه شدن دو اتحادیه دانشجویی به اتحادیه‌های دانشجویی فعلی کشور خبر می‌دهند اما به نظر می‌رسد یکی از دلایل عدم تحقق این مسئله ایجاد اختلاف عمیق و گسترده بین این تشکل‌های دانشجویی تندرو است تا جاییکه برخی دفاتر و انجمن‌های اسلامی دانشجویی هنوز مشخص نیست قرار است زیر نظر کدام تشکل به فعالیت خود ادامه دهند و از طرف دیگر برخی تشکل‌های دانشجویی با فرصت‌طلبی، تمایلی برای پرداخت هزینه برای اتحادیه‌های دانشجویی ندارند و به دنبال این هستند پس از اخذ مجوز به هر یک از این اتحادیه‌ها به آنها بپیوندند.

هر چند این تشکل‌ها دارای اختلافات فراوانی با  یکدیگر هستند اما همه آنها در عبور از خطوط قرمز قانونی تا حد زیادی مشترک‌اند لذا اعطای مجوز احتمالی به هر یک از این تشکل‌ها از سوی مسئولان مربوطه در وزارت‌خانه‌ها می‌تواند محل بحث و سوال باشد.

با وجود اینکه معاون فرهنگی وزیر علوم در گفت‌وگویی فعالیت یکی از این تشکل‌ها را بدون مجوز اعلام کرده است اما آنچه مشخص است این است که این تشکل‌ها در سال پایانی عمر دولت بنا دارند با کمک مسئولان وزارت علوم و بهداشت حرکت چراغ خاموش  خود را کنار گذاشته و  فعالیت‌های خود را جدی‌تر و علنی‌تر دنبال کنند تا به عنوان یک تشکل دانشجویی حامی دولت به فعالیت خود در پایان عمر 4 ساله دولت ادامه دهند.

در حالیکه برخی منابع از فعالیت غیر قانونی بعضی تشکل دانشجویی تندرو و یارگیری آنها در آستانه انتخابات آینده ریاست جمهوری خبر می‌دهند اما به نظر می‌رسد فعالیت مجدد و قانونی شورای احیا و طیف غیرقانونی علامه با اختلافاتی که در بین این تشکل‌ها موجود است در هاله‌ای از ابهام است و  در این میان سایر تشکل‌های دانشجویی که عنوان اصلاح طلبی را یدک می‌کشند و سودای اتحادیه شدن را در ذهن می‌پرورانند به دنبال مشخص شدن سرنوشت این تشکل دانشجویی هستند تا بتوانند مسیر فعالیت خود را برنامه‌ریزی کنند.

م