چاپ صفحه

بازدید استاندار گلستان از طرح‌های عمرانی آب منطقه‌ای

این بازدیدها در راستای شناخت بیشتر استاندار از طرح‌های عمرانی در دست ساخت استان، یافتن راهکارها برای رفع مشکلات احتمالی و برنامه ریزی برای رفع مشکلات انجام شد.

براساس این گزارش، ظهر امروز در این بازدیدها، معاونین عمرانی و برنامه‌ریزی و مشاورین استاندار، فرمانداران مینودشت و علی‌آبادکتول، امام جمعه مینودشت و مدیرعامل و معاونان شرکت آب منطقه‌ای گلستان، استاندار را همراهی کردند.

پیگیر تامین منابع مالی سد نرماب هستم

استاندار گلستان در بازدید از سد نرماب مینودشت گفت: پیگیر تامین منابع مالی این سد هستم.

حسن صادقلو با بیان اینکه نرماب، ششمین و بزرگترین سد استان است، اظهار داشت: تکمیل این سد نقش مهمی در توسعه استان دارد.

وی موضوع آب را از برنامه‌های مهم خود برشمرد و شمن تقدیر از دست‌اندرکاران ساخت سد نرماب افزود: با همکاری مجموعه مدیران استانی برای رفع مشکلات آب استان گلستان تلاش خواهیم کرد.

سال 1390 سند توسعه منابع آب گلستان در 9 برنامه تدوین شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در جلسه  توجیهی سد نرماب با اشاره به سیمای منابع آب و چشم‌انداز‌ها گفت: سال 1390 سند توسعه منابع آب استان در 9 برنامه تدوین شد که جمع‌آوری آب‌های سطحی یکی از این برنامه‌ها است.

ایرج حیدریان اظهار داشت: در راستای جمع‌آوری آبهای سطحی عملیات اجرایی سد نرماب از فروردین سال 1390 آغاز و در حال حاضر با توجه به کمبود اعتبارات لازم از پیشرفت فیزیکی 23 درصد برخوردار است.

وی سد نرماب را به عنوان ششمین و بزرگترین سد استان گلستان نام برد  و افزود: با بهره‌برداری از این سد، حدود 20 هزار هکتار از اراضی شرق استان گلستان آبیاری می‌شوند.

سالیانه 25 میلیون متر مکعب به میزان آب شرب شرق استان اضافه می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان خاطرنشان کرد: علاوه بر تامین آب صنعت و کشاورزی، میزان 25 میلیون متر مکعب نیز به طور سالیانه به میزان آب شرب شرق استان اضافه می‌شود.

حیدریان ادامه داد: مطالعات کیفیت منابع آب مخزن و مطالعات نیروگاه برقابی سد نرماب از جمله اقدامات تکمیلی در دست انجام است.

به گفته وی، از جمله مسائل پیش روی در این طرح  می توان به کمبود اعتبار برای حل مشکلات اجتماعی اسکان مجدد برای تسریع تخلیه روستاهای جنگلده بالا و پایین، تامین منابع مالی برای اجرای زیرساخت‌های سایت اسکان مجدد آرام تخته هستند.

حجم آب قابل تنظیم سالیانه سد کبودوال 50 میلیون متر مکعب است

سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای گلستان نیز در بازدید استاندار از سد کبودوال علی‌آبادکتول گفت: محدوده طرح قره‌سو  ـ زرینگل در اطراف شهر علی‌آبادکتول و در 40 کیلومتری شرق گرگان واقع در مسیر گرگان – مشهد قرار دارد.

داوود گیلک افزود: سد کبودوال از نوع خاکی همگن بوده و طول تاج آن یک هزار و 372  متر، حداکثر ارتفاع از پی 33 متر و حجم آب قابل تنظیم سالیانه 50 میلیون متر مکعب است.

وی خاطرنشان کرد: برای ساخت سد کبودوال، 4 میلیون و 500 هزار متر مکعب خاکریزی، 2 میلیون و 400 هزار متر مکعب خاکبرداری، 310 هزار متر مکعب فیلتر و 82 هزار متر مکعب نیز زهکش ایجاد شده است.

یکی از اهداف سد کبودوال تامین آب بهنگام اراضی پایین دست سد است

سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای گلستان یکی از اهداف ساخت این سد را جمع‌آوری و تنظیم مازاد جریان‌های رودخانه های زرینگل و کبودوال برای تامین آب بهنگام اراضی پایین دست سد عنوان کرد.

گیلک اظهار داشت: توسعه قسمتی از اراضی با ایجاد شبکه آبیاری و زهکشی به وسعت 15 هزار هکتار، کنترل سیلاب، ایجاد اشتغال و به وجود آمدن فضای توریستی و تفریحی در اطراف دریاچه سد برخی دیگر از اهداف سد مخزنی کبودوال هستند.