مسئولان مختلف طی سال های اخیر رویکرد جدید خود را به راه اندازی دانشگاه های غیرانتفاعی معطوف کرده اند.
براساس این گزارش، در سال های پایانی دهه 60 و تا اواسط دهه 70، علاقه برخی مسئولان به داشتن مدارس غیرانتفاعی به صورت مجتمع های آموزشی بود که رفته رفته با افزایش قابل توجه این قبیل مدارس، عطش داشتن مدرسه نزد آنها به اشباع رسید.
اما در دهه ی 80، علاقه برخی مسئولان به داشتن دانشگاه غیرانتفاعی شدت گرفت و همینک، برخی از آنها مراکز آموزش عالی راه اندازی کرده و یا در شرف فعالیت هستند.

از جمله این مراکز، موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی طلوع مهر قم است که به دانشگاه پورمحمدی معروف شده است.
مصطفی پورمحمدی، عضو ارشد اسبق وزارت اطلاعات که در دولت نهم احمدی نژاد به عنوان وزیر کشور فعالیت می کرد و البته در سال های پایانی همان دولت و نیز در دولت دهم به یکی از منتقدین جدی احمدی نژاد مبدل گشت، همینک رییس هیات موسس این موسسه آموزش عالی است.
وی البته همزمان در سمت وزیر دادگستری دولت یازدهم مشغول فعالیت است و همچنین فعالیت های پررنگی در عرصه رسانه ای کشور دارد که پیشتر برخی رسانه نسبت به این فعالیت ها خبرهایی را منتشر کرده بودند. (اینجا)
دانشگاه پورمحمدی از معدود موسسات تکجنسیتی فعال در ایران و ویژه دانشجویان پسر است که در سال 1390 با ظرفیت ۸۰ دانشجو آغاز به کار کرد.
فعالیت این موسسه در زمینه ی علوم انسانی است و در سال ۱۳۹۱ در رشتههای «مدیریت بیمه»، «مدیریت امور فرهنگی»، «مدیریت بازرگانی»، «مدیریت صنعتی» و «حسابداری» در مقطع کاردانی به کارشناسی پذیرش دانشجو دارد.
از دیگر اعضای حاضر در این موسسه که برخی وی را بنیانگذار آن می دانند، حجت الاسلام بنایی است. بنایی، نماینده سابق مردم قم در مجلس شورای اسلامی و از نزدیکان فکری نزدیک به علی لاریجانی است. بنایی همینک در غیاب حضور فعالانه پورمحمدی، همه روزه با حضور در دفتر این موسسه، مشغول رتق و فتق امور آن است.
پیگیری های خبرنگار ما از یک منبع آگاه در این دانشگاه حاکی است که هزینه پذیرش دانشجو در این موسسه در مقاطع مختلف متفاوت است و از ترمی 600 هزارتومان در پایین ترین سطح و نزدیک به 2 میلیون تومان در سطوح بالاتر در نوسان است.
نکته ی جالب اینجاست که ظاهرا مجوز این موسسه نیز در دولت احمدی نژاد صادر و فعالیت آن هم در این دولت آغاز شده است.
از میزان سرمایه گذاری اولیه برای فعالیت این موسسه آموزش عالی اخبار دقیقی در دست نیست.
پورمحمدی که همینک به عنوان وزیر در دولت فعالیت دارد، در برخی جلسات هیات موسس و هیات امنای این موسسه حاضر می شود. او البته در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال جاری نیز به شدت فعال بود و به عنوان کاندیدا، از ماه ها قبل سفرهای استانی و تبلیغات رسانه ای سنگینی را آغاز کرده بود اما با توجه به ائتلاف 2+3 که پورمحمدی نیز عضو آن بود و خروج این ائتلاف که به حجت الاسلام ابوترابی منجر شد، از ادامه ی حضور در این عرصه انصراف داد.
او درباره موسسه تحت ریاست خود معتقد است "با طرح نظارتی نو، هدف گزاری سازمان یافته و حرکت در مسیر ارتقا و نوآوری، آینده درخشانی برای این مؤسسه رقم خواهد خورد".
با این حساب، مشاهده می شود که برخی مسئولان رده بالای کشور علاقه ی وافری برای داشتن یک موسسه آموزشی دارند و هنوز از چرایی این عطش و علاقه مطلبی در دست نیست. آیا همه ی آنها برای پیشرفت علمی- آموزشی کشور دغدغه دارند یا نگاه های دیگری همچون درآمدزایی، تربیت و پرورش نیروهای همفکر برای آینده ی سیاسی و... نیز جزو مسایلی است که این افراد را برای راه اندازی موسسات آموزش عالی ترغیب می کند؟
قطعا مصطفی پورمحمدی تنها یک مسئولان از میان تعداد قابل توجهی دیگر است که دانشگاه غیرانتفاعی تاسیس کرده اند؛ آخرین و خبرسازترین آنها، محمود احمدی نژاد است.