پایگاه عدالت خواهان گلستان"با نزدیک شدن به انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تنور انتخابات و تلاش طیفهای مختلف برای تصاحب کرسیهای بهارستان، هر روز داغتر میشود و در این میان برگزاری همایشهای انتخاباتی و نشستهای مختلف یکی از فرصتهایی است که احزاب مختلف میتوانند از آن بهرهمند شود.
یکی از مهم ترین مباحث درباره برگزاری این همایشها قانونی یا غیرقانونی بودن آنها است که با اعطای مجوز رسمی از سوی وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به احزاب با شناسنامه، مهر قانونی به برگزاری هرگونه نشست و همایش میخورد.
دعوت از سخنران های مختلف از دیگر موضوعات قابل اهمیتی است که باید به سمع و نظر و البته تایید قانونی برسد تا جایی که وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات بارها و بارها در سخنان خود به این مطلب اشاره کردند و حتی چندی پیش محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور نیز گفته بود: در زمان انتخابات سخنران های زیادی از سوی گروه ها دعوت می شوند که باید در چارچوب قانون فعالیت کنند.
بر همین اساس بود که عصر روز ۵ شنبه – ۲۹ آبان ماه ۹۴- موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات به همراه مرتضی الویری با دعوت تعدادی از اصلاحطلبان شهر ورامین برای حضور و سخنرانی در یک همایش انتخاباتی به این شهر رفته بودند که در هنگام ورود به سالن همایش با ممانعت جمعی از مردم مواجه میشوند.
افراد حاضر در این جمع با سر دادن شعارهایی چون «مرگ بر فتنه گر» و «فتنه گر حیا کن، شهر ما را رها کن» مانع از حرکت کردن عادی این افراد تا رسیدن به درب ورودی سالن همایش میشوند.
آغاز مراسم با تاخیر و ابراز گلایه مندی سخنران همایش
طبق گزارشهای مکتوب حاضرین در جلسه، مراسم با تاخیر آغاز شده و پس از تلاوت قرآن مجید، سید ابوالقاسم میرحیدری، از فعالان اصلاح طلب ورامین میگوید: اگر اعلام میکردند که نمیگذارند مراسم ما برگزار شود ما هم تابع قانون هستیم. چرا خیابانها را بسته و مانع ورود میهمانان ما به مراسم قانونی و با مجوز میشوند؟!
موسوی لاری در همایش: تفکری که بگوید فقط باید از من پیروی کنی، تفکری داعشی است
طبق گزارش های مکتوب حاضرین در جلسه، مراسم با تاخیر آغاز شده و پس از تلاوت قرآن مجید، سید ابوالقاسم میرحیدری، از فعالان اصلاح طلب ورامین می گوید: اگر اعلام می کردند که نمی گذارند مراسم ما برگزار شود ما هم تابع قانون هستیم. چرا خیابان ها را بسته و مانع ورود میهمانان ما به مراسم قانونی و با مجوز می شوند؟
همچنین موسوی لاری طی سخنانی در این همایش میگوید: تفکری که بگوید فقط باید از من پیروی کنی، تفکری داعشی است. راهی را نرویم که چهره جمهوری اسلامی را همچون داعش جلوه دهیم. ما وظیفه داریم از جمهوری اسلامی به گونهای دفاع کنیم که ثابت کنیم جمهوری اسلامی مساوی منطق است. اما عدهای در داخل عملکردشان اینگونه نیست.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشته است: براساس قانون اساسی اهل تفکر و فعالان سیاسی و فرهنگی باید اجازه سخن گفتن داشته باشند نباید اصحاب رسانه را محدود کرد و ما میخواهیم همانی باشیم که قانون اساسی و جمهوری اسلامی میخواهد.
موسوی لاری با اشاره به اینکه ما با این منطق سخن میگوییم که مخالفان نیز حق اظهار نظر دارند، اضافه میکند: در هشت سال گذشته گروه و تفکری در حوزه اجرایی کشور مدیریت کردند که کارنامه آنها در حوزههای مختلف داخلی، خارجی، سیاسی و اقتصادی برای همگان روشن و مشخص است.
وی تاکید کرده است: مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس نیز کارنامه مشخصی دارند و مردم براساس همین کارنامه و عملکرد به افراد رای میدهند.
حضور نماینده مردم ورامین در مجلس میان تجمع کنندگان
ساعتی از این موضوع نگذشته بود که برخی خبرگزاریها و سایتها خبر از حضور نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در میان تجمع کنندگان خبر دادند.
انتقاد نقوی حسینی به محل برگزاری نشستهای جریانهای اصلاحطلب
سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دربخشی از صحبتهای خود با خبرنگاران در حاشیه همین مراسم، تجمع مذکور را مردمی خوانده و از آن تحت عنوان «امامحسن (ع) پرچمدار مبارزه با فتنه» یاد کرده و میگوید: همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب فتنه را خط قرمز دانستند ما نیز بهتبع معظمله فتنه را خط قرمز میدانیم.
وی برگزاری نشستهای سیاسی را نشانه رشد انقلاب اسلامی دانسته و گفته است: همه احزاب قانونی میتوانند نشست برگزار کنند اما اجازه ندارند در این نشستها از خطوط قرمز عدول کنند.
نقوی حسینی با انتقاد به محل برگزاری نشستهای جریانهای اصلاحطلب اضافه میکند: ای کاش این نشستها در مساجد و حسینیهها برگزار میشد و برگزاری آنها در چلوکبابیها زیبنده نیست. مساجد، حسینیهها، فرهنگسراها محلهای شایستهای برای برگزاری این نشستها است ولی سلیقه این جریانهای سیاسی این است که نشستهای خود را در چلوکبابیها برگزار کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه وزیر کشور باید نسبت به صدور مجوز برای نشستهایی که با حضور فتنهگران برگزار میشود پاسخگو باشد، خاطر نشان میکند: قطعا بنده از وزیر کشور در این ارتباط سوال خواهم کرد.
نماینده مردم شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک در پایان تصریح کرد: به مسئولان شهرستان قرچک اخطار میدهم در صورت تکرار دعوت از فتنه گران برای حضور در شهرستان و صدور مجوز برای نشستهایی که با حضور فتنهگران برگزار میشود، مردم پاسخ شما را میدهند.
خبر عمامه از سر افتادن موسوی لاری در برخی رسانه ها
پس از این بود که برخی رسانهها با درج تصاویری خبر عمامه از سر افتادن موسوی لاری را منتشر کردند.
در خبر این خبرگزاری ها آمده بود: «عدهای از دلواپسان ورامینی با جمع شدن در محل سخنرانی قصد ممانعت از سخنرانی او را داشتهاند و هنگامی که وی قصد ورود به محل سخنرانی را داشته است چند نفری از دلواپسان به سمت او هجوم برده که باعث میشود عمامه او از سرش بیافتد.»
روایتگری موسوی لاری از آنچه برای وی رخ داده است
در ادامه این ماجرا موسویلاری در گفتوگویی با «شرق» به تشریح آنچه روی داده پرداخت.
وی که در گفتههای خود تأکید میکند آنچه از سوی دلواپسان رخ داده امری طبیعی بوده است و بنای پیگیری هم ندارد، میگوید: «عدهای از ناراضیها به همراه نماینده مجلس، جلوی در سالن همایش تجمع کرده بودند. در مسیری که به سمت بالا حرکت میکردیم، دست همراهان خورد و عمامه از سر من افتاد».
موسوی لاری در پاسخ به اینکه آیا به لباس روحانیت او از سوی دلواپسان جسارت شده یا نه میگوید: «همین حضور و داد و فریاد، جسارت است. البته جسارت از ناحیه آنها معمول است. انتظاری جز این هم از آنها نداریم. اما اینکه نماینده مجلس بخواهد دست به چنین کاری بزند، تازه است و مردم باید درباره نمایندههای خود فکر کنند».
وی ادامه میدهد: «نشست اصلاحطلبان مجوز شورای تأمین، فرمانداری و نیروی انتظامی را داشت، اما اینکه باهمه این مجوزها یک نماینده مجلس دست به چنین اقدامی بزند، تازگی داشت».
موسوی لاری درباره اینکه آیا نیروی انتظامی با تجمعکنندگان برخوردی انجام داد یا خیر به این رسانه اصلاح طلب گفته است: «من چیزی متوجه نشدم، جلوی سالن سروصدایی کردند و بعد هم ما را به سمت سالن راهنمایی کردند و برنامه طبق وعده انجام شد.»
تشریح مجدد ماجرا از سوی نماینده مردم ورامین
حاشیههای این ماجرا تمامی نداشت تا جایی نماینده مردم ورامین در گفتگویی مجددا با اشاره به اخبار منتشر شده درباره ناآرامی در نشست اصلاحطلبان در قرچک گفت: تجمع اعتراضی صورت گرفته از سوی مردم و خانوادههای شهدا ارتباطی با سخنرانی آقای موسوی لاری نداشت بلکه مردم نسبت به حضور دو نفر از عناصر فتنه در آن نشست اعتراض داشتند که من هم در میان معترضین بودم.
وی افزود: مردم تنها با تجمع خود در آنجا و بدون هیچگونه درگیری اعتراض خود را به حضور این فتنهگران در نشست اعلام داشتند و اطرافیان آقای موسوی لاری سعی داشتند تا این اعتراض آرام را با گاز اشکآور و... به یک درگیری تبدیل کنند.
واکنش وزیر کشور و دستور پیگیری به استاندار تهران
پس از این بود که وزیر کشور با ارسال نامهای به استاندار درخواست پیگیری موضوع را داد و خواستار معرفی متخلفین به مراجع قضایی شد.
رحمانی فضلی در پست اینستاگرام خود خطاب به هاشمی، استاندار تهران نوشت: با انتشار اخباری مبنی بر برهم خوردن تجمعی قانونی در ورامین لازم است در اسرع وقت موضوع را بررسی نموده و در صورت صحت وقوع چنین اتفاقی که نقض حقوق شهروندی و مغایر با فضای آرام همراه با همدلی و همبستگی ملی برای برگزاری انتخاباتی باشکوه و حماسی میباشد، ضمن شناسائی متخلفین نسبت به معرفی آنها به مراجع قضائی اقدام شود.
نیت خوانی فرماندار قرچک از اقدام نماینده مجلس
همچنین فرماندار قرچک نیز در گفتگوی خود با «شرق» اعلام کرده است با توجه به دستور وزیر کشور برای پیگیری ماجرای رخداده در قرچک، ما از طریق مراجع قانونی ماجرا را پیگیری خواهیم کرد.
مسعود مرسلپور، درباره پیگیری ماجرا میگوید مسئله را دنبال خواهیم کرد.
وی اینگونه گفته است: «در حال تدوین گزارش مستند و مستدلی هستیم که آن را خدمت استاندار ارائه کرده و یک نسخه را هم به دادسرای شهر استان ارائه خواهیم کرد. این تجمع غیرقانونی بود. ما هم این برداشت را نداشتیم که نماینده مجلس که خودش قانونگذار است، بخواهد خلاف قانون رفتار کند. به محض دریافت اخبار مبنی بر تجمع غیرقانونی، نیروی انتظامی ملبس در محل حاضر شدند و کنترل اوضاع را به دست گرفتند.»
فرماندار قرچک بستهبودن راههای ورودی به قرچک را جزء تمهیدات ترافیکی دانسته و در بخشی از سخنان خود تأکید دارد: «نیروی انتظامی مسیرهای ورودی را مسدود نکرده و ترافیک روانی برقرار بوده است. تنها دو چهره شناسنامهدار از اهالی قرچک در میان تجمعکنندگان بودند که از آن میان یکی هم رئیس اداره آموزشوپرورش شهرستان در دولت احمدینژاد بود و بقیه تجمعکنندگان با هدایت نماینده محترم از سایر شهرستانهای پیشوا و ورامین به قرچک آمده بودند.»
وی میگوید: «شاید آقای نقویحسینی قصد داشت تا یک میتینگ سیاسی انتخاباتی را به نفع خود ترتیب دهد، که راه به جایی نبرد. نشست هماندیشی اصلاحطلبان باوجود هیاهوی صورتگرفته از سوی دلواپسان برگزار شد. حالا نقویحسینی مانده است و تجمع بدون مجوزی که راه انداخته و شکایاتی که علیه او به راه خواهد افتاد.»
با این تفاسیر بدون تردید مسئولان ذیربط در دولت و مجموع وزارت کشور باید نسبت به صدور مجوز برگزاری همایش های سیاسی که عناصر تابلودار فتنه، گردانندگان آن هستند، عناصری که ثابت کرده اند آرامش و امنیت این سرزمین را نمی خواهند دقت بیشتری به خرج دهند؛ همچنین ضروری است ترتیبی اتخاذ شود افرادی نیز که به هر دلیلی به موضوعی اعتراض دارند از مسیر قانون هدف خود را پیگیری کنند و با تجمع غیر قانونی فضا را ملتهب نسازند.