چاپ صفحه

رشد ۱۵ درصدی تعداد بیماران کلیوی در گلستان / گنبد محل رجوع بیماران دیالیزی استان

به گزارش عدالت خواهان گلستان"به نقل از سلام گنبد، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی گنبدکاووس از گذشته محل رجوع بیماران به خصوص در شرق استان بوده است. از طرفی متاسفانه گنبدکاووس در مواردی مانند سرطان مری و ابتلا به دیگر بیماری‌ها، در کشور سرآمد بوده است.

این دو موضوع و ضرورت‌های دیگر، باعث شده در سال‌های اخیر شهروندان گنبدی همواره صحبت‌هایی مشابه از مسئولین امر درباره ضرورت توجه به حوزه سلامت در گنبدکاووس بشنوند. اما در عمل شاهد عملی شدن دیرهنگام برخی وعده‌ها مانند احداث بیمارستان ۹۶ تخت‌خوابی پیامبر اعظم (ص) (نزدیک به دو دهه!) و یا به تاریخ سپرده شدن برخی دیگر مانند ایجاد مرکز جامع سرطان و یا انتقال مراکز آموزش پزشکی و پیراپزشکی به شهرستان باشند.

سلامت-گنبد

هرچند سلیمان عباسی که بخش قابل توجهی از دوران نمایندگی‌اش در مجلس نهم را به عنوان سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان خدمت کرده‌ و تلاش‌های زیادی در این حوزه برای پیگیری مطالبات گنبدی‌ها انجام داده است، اما گویا گره تعویق افتادن این طرح‌ها و وعده‌ها را مجدداً باید در عزم مدیران مرکز استان جست‌وجو کرد!

حسین بزی مدیرعامل انجمن کلیوی گلستان روز شنبه به خبرنگار شبستان گفت: سالانه افراد زیادی در استان به بیماری‌های کلیوی مبتلا می‌شوند که رشد ۱۵ درصدی جمعیت این بیماران در استان نگران کننده است.

وی با اشاره به دلایل اصلی بروز بیماری‌های کلیوی افزود: بزرگترین و مهمترین دلیل بیماری‌های کلیوی، فشار خون بالاست. علاوه بر این، بیماری‌های کلیوی در بیماران دیابتی و افرادی که به صورت مادرزادی دارای اختلال در عملکرد کلیه هستند، شایع است.

مدیرعامل انجمن کلیوی استان با اشاره به استفاده مردم از فست فودها و نمک و روغن بیشتر در غذاها، تصریح کرد: شاید به جرأت بتوان گفت قریب به ۹۵ درصد بیمارانی که دچار نارسائی مزمن کلیوی می‌شوند، به دلیل نوع تغذیه آنهاست. عدم رعایت نکات تغذیه سالم، موجب شیوع این بیماری شده است.

وی با بیان اینکه تنها راه قطعی درمان نارسائی کلیوی، پیوند است، خاطرنشان کرد: اگر مردم می‌خواهند که به این بیماری دچار نشوند، بهتر است اصول تغذیه را رعایت کنند از طرفی همواره فشارخون و آزمایشات مربوط به دیابت انجام دهند. در این موارد ممکن است در بزررگسالی برخی از افراد دچار بیماری‌های کلیوی شوند، اما در حال حاضر متوسط سن افراد دیالیزی به کمتر از ۲۵ سال هم در استان رسیده است.

بزی، با اشاره به مشکلات بیماران کلیوی، بر افزایش بخش‌های دیالیز به ویژه در مرکز استان تأکید کرد و گفت: در همه شهرها بخش‌های دیالیز وجود دارد اما به دلیل تعداد زیادی این بیماران، فضاهای کنونی پاسخگوی این نیازها نیست.

وی اظهار کرد: در حال حاضر بخش دیالیز شهرهای بندرترکمن و آق قلا، علی آباد کتول، کردکوی و بندرگز در استان اشباع شده و در مرکز استان هم با کمبود شدید فضا مواجهیم و بسیاری از بیماران هفته‌ای سه بار برای انجام دیالیز باید به گنبدکاووس بروند.

مدیرعامل انجمن کلیوی استان با بیان اینکه تنها بخش دیالیز کوکان استان در شهر گرگان وجود دارد، گفت: بیماران دیالیزی در استان از سن ۲ تا ۳ سال تا بالای ۸۰ سال هستند.