به گزارش ایران، مأموران پلیس که احتمال میدادند پای یک گروه از جاعلان سرشناس در میان باشد به طور نامحسوس وارد ماجرا شده و تحقیق در این باره را آغاز کردند.
در نخستین اقدام، پلیس به بررسی دقیق نامه ارائه شده به بانک پرداخته و زوایای مختلف این نامه را مورد کاوشهای علمی قرار داد.
در جریان این بررسیها بود که مشخص شد نامه جعلی است اما جعل آن چنان با مهارت انجام شده که در نگاه نخست امکان ردیابی تقلبی بودن آن وجود ندارد. بدین ترتیب اقدامات کارآگاهان برای به دست آوردن ردی از عاملان جعل آغاز شد. بر اساس اظهارات کارمندان بانک این نامه را مردی جوان به بانک ارائه داده بود و اصرار داشت تا هر چه سریعتر نسبت به آزادسازی حساب بانکی اقدام شود.
با توجه به این یافتهها طی هماهنگیهای انجام گرفته بانک با مردی که نامه را آورده بود تماس گرفته و از او خواست برای پارهای توضیحات به بانک مراجعه کند. با حضور او در بانک، مأموران که منتظرش بودند او را بازداشت کردند. این مرد که از اتفاق رخ داده شوک زده شده بود وقتی از سوی پلیس تحت بازجویی قرار گرفت در این باره ادعا کرد زن و مرد جوانی این نامه را در اختیار او قرار دادهاند که ساکن پایتخت هستند. آنها به او وکالت دادهاند تا در ازای دریافت 300 میلیون تومان این کار را انجام دهد.
بدین ترتیب هماهنگیها برای به دام انداختن زوج جوان در دستور کار مأموران قرار گرفت. بر اساس بررسیهای انجام گرفته و اطلاعاتی که از متهم بازداشت شده درباره مخفیگاه آنها به دست آمده بود، در اقدامی غافلگیرانه زن و مرد جوان به محاصره پلیس درآمده و بازداشت شدند. این دو جاعل در جریان تحقیقات پلیس اعتراف کردند عملیات مربوط به تهیه نامه جعلی را یک جاعل حرفهای که در تهران زندگی میکند انجام داده است و اطمینان داده که به هیچ عنوان امکان ردیابی این جعل وجود ندارد. بدین ترتیب اطلاعات لازم درباره شناسایی مخفیگاه این جاعل حرفهای در تهران به دست آمد و کمین نامحسوس پلیس در منطقه انجام شد.
در حالی که مدتی از تحت نظر قرار دادن منطقه از سوی پلیس مازندران میگذشت، مرد جاعل هنگامی که قصد ورود به مخفیگاهش را داشت در تله پلیس گرفتار شد. سرهنگ «احمدرضا رستمی» رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان مازندران درباره جزئیات این پرونده گفت: در پی مراجعه شخصی به یکی از بانکهای قائمشهر و ارائه اسنادی مبنی بر رفع توقیف حساب پسانداز افرادی به ارزش 100 میلیارد، با توجه به حساسیت موضوع، مراتب در دستور کار کارشناسان و کارآگاهان این پلیس قرار گرفت. مأموران با حضور در این بانک و بررسی اسناد ارائه شده که مربوط به پلیس آگاهی ناجا همراه دستور قضایی بوده، با بررسی دقیق اسناد دریافتند، این اسناد جعلی بوده و فرد مورد نظر با ارائه مدارک جعلی قصد رفع توقیف و خروج وجه از حساب بانکی را دارد.
مأموران با دریافت این اطلاعات با هماهنگی قضایی در عملیاتی پلیسی با استفاده از شگردهای خاص فرد جاعل و کلاهبردار را دستگیر کردند.
سرهنگ رستمی ادامه داد: متهم که «سید کاظم» 47 ساله نام دارد در اظهارات خود فاش کرد از سوی زن و مردی 37 ساله و 49 ساله وکالت داشته که نسبت به رفع توقیف حساب و انجام کارهای بانکی و حقوقی آن در ازای دریافت 300 میلیون تومان حقالزحمه اقدام کند. وی عنوان داشت: مأموران در ادامه تحقیقات با شناسایی زن و مرد متهم به جعل این دو را دستگیر کردند، که این افراد نیز از همکاری با دو نفر دیگر در امر جعل و کلاهبرداری اعتراف کردند. سرهنگ رستمی با اشاره به ادامه تحقیقات پلیس برای شناسایی و دستگیری جاعل و کلاهبردار حرفهای این باند از دستگیری جاعل اصلی پرونده به نام «حمید» 34 ساله خبر داد و افزود: متهمان پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضایی و سپس روانه زندان شدند.