چاپ صفحه

گنبدکاووس در سال آينده با کمبود آب آشاميدني مواجه است

پایگاه عدالت خواهان گلستان" به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني وزارت نيرو (پاون)،محمدهادي رحمتي، مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان در اين باره اظهار کرد: نگاهي گذرا به آمارها نشان مي‌دهد ميزان بارندگي و ريزش برف در سال آبي اول مهرماه پارسال، تا 31 شهريورماه امسال، در مقايسه با سال‌هاي گذشته کاهش چشمگيري داشته و گلستان به‌ويژه در شهرهاي گرگان و گنبدکاووس در سال آينده با کمبود آب آشاميدني مواجه است.
به گفته وي، کمبود بارش‌ها و کاهش روان آب‌ها، رشد ناموزون جمعيت و افزايش حاشيه‌نشيني در شهرها، عدم انطباق طرح‌هاي توسعه‌اي با مديريت آب و اتکا نکردن به طرح‌هاي آمايش سرزمين، چالش‌هاي مديريت آب را جدي کرده است.
وي تصريح کرد: شاهرگ توسعه در بخش‌هاي گوناگون آب است و ضرورت دارد تا با مديريت مصرف بهينه آب در بخش مصارف خانگي، کشاورزي و صنعتي در مسير توسعه گام برداشت.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان خاطرنشان کرد: از سوي ديگر ظرفيت آب‌هاي سطحي و زيرزميني گلستان با ميانگين بارندگي سالانه 455 ميلي‌متر، در مجموع 48.2 ميليارد مترمکعب است که 49 درصد آن آب‌هاي سطحي و 51 درصد آب زيرزميني است.
رحمتي تأکيد کرد: بيشتر بارندگي‌ها طي سال‌هاي اخير به صورت باران بوده است، اما؛ بارش باران سبب جاري شدن روان آب و سيلاب مي‌شود، در صورتي که بارش برف به دليل ضريب نفوذ بالايي که دارد به بهبود وضعيت منابع زيرزميني کمک مي‌کند.
وي خاطرنشان کرد: براي مقابله با خشک‌سالي و کاهش اثرات آن و جبران عقب‌ماندگي استان در ارائه خدمات آب و فاضلاب نيازمند توجه جدي به تکميل طرح‌هاي ملي آب‌رساني، بهره‌مندي از آب سطحي و سدهاي استان، تقويت اعتبارات بخش فاضلاب براي حفظ محيط زيست و منابع آب در دسترس، استفاده از منابع آب غيرمتعارف شامل آب‌شيرين‌کن‌ها، باروري ابرها و در نهايت قيمت‌گذاري اقتصادي آب و افزايش بهره‌وري آب در بخش‌هاي کشاورزي، شرب و صنعت است.
مديرعامل شرکت آبفاي گلستان اظهارکرد: براي عبور از بحران خشک‌سالي در استان بايد ابتدا صرفه‌جويي را ملاک اصلي در مديريت منابع آبي قرار داد و سپس براي جلوگيري از تبديل زمين‌هاي حاصلخيز به دشت‌هاي کويري فکر اساسي کرد.