چاپ صفحه

ماموریت جدید عارف/کارگزاران و ندا چه واکنشی نشان خواهند داد؟

به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"،اخبار تازه ای در مورد عارف منتشر شده که از این تحولات حکایت دارد.
در حالی که هنوز سامان تصمیم گیری در جناح اصلاح طلبان مورد قبول همه طیف ها و جریان ها قرار نگرفته است اخبار ضد و نقیضی درباره عارف و اصلاح طلبان به گوش میرسد.
این نکته مهم هم البته وجود دارد که اتخاذ هر تصمیم تازه ای،اصلاحات را با شرایط جدیدی روبرو می کند.
به نظر می رسد اختلاف نظر طیف های کارگزاران وافراد نزدیک به عارف در مورد چگونگی مواجهه با انتخابات مجلس افزایش یافته است.
در همین حال تازه ترین خبرها حکایت از آن دارد که محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان مسئول هماهنگ‌کننده و مدیریت انتخابات اصلاح‌طلبان در استان تهران شد.
اصلاح‌طلبان در جلسه‌ای محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان را به عنوان مسئول هماهنگ‌ کننده و مدیریت انتخابات اصلاح‌طلبان در استان تهران منصوب کردند.
برپایه این خبر، یکی از نزدیکان محمدرضا عارف گفته است : در جلسه‌ای که اخیراً با حضور سران اصلاح‌طلب صورت گرفت، مقرر شد تا آقای عارف مسئولیت بیشتری را برعهده بگیرد و به همین دلیل هماهنگی و مدیریت انتخابات اصلاح‌طلبان در استان تهران به وی سپرده شد.
وی افزوده است : البته تمام احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب در روند انتخابات مؤثر و تأثیرگذار خواهند بود و فقط این هماهنگی و مدیریت از جانب رئیس بنیاد امید ایرانیان برای استان تهران است.

در تحولی دیگر پیشتر یک چهره نزدیک به محمد رضا عارف به مصاحبه چند شماره قبل هفته نامه مثلث با محمد عطریانفر واکنش نشان داده است .
عطریانفر در این مصاحبه به مثلث گفته است که اصلاح طلبان موقعیت نقد لاریجانی را به موقعیت نسیه عارف ترجیح می دهند.
حالا در واکنشی به این مصاحبه رسولی از افراد نزدیک به عارف گفته است : «اینکه "نقد لاریجانی بهتر از نسیه عارف است" انتسابش به مراجع رسمی جریان اصلاحات کاملاً رد شده و این جمله آقای مهندس عطریانفر که سابقه رفاقتی وهم دانشگاهی بودن با آقای لاریجانی دارند حتی مورد اتفاق نظر حزب‌کارگزاران قرار نگرفته است بنده چنین گزاره ای را به جز ایشان از هیچ فرد حقیقی و حقوقی اصلاح طلب سراغ ندارم.او در عین حال گفته است :رئیس‌جمهور به جز اینکه به نقش اجرایی و مسئولان اجرایی انتخابات باید توجه دقیق و مسئولانه داشته باشند حق ورود به انتخابات را ندارد. آقای روحانی بر اساس قانون تنها مجری و به عنوان جایگاه مجری در امر انتخابات باید بی‌طرف باشند.»
امکان اتخاذ هر تصمیمی از سوی حامیان رئیس‌جمهور به جز جریان اصلاحات وجود دارد یعنی احتمال نزدیکی بخش‌هایی از طرفداران روحانی با آقای لاریجانی در آینده سیاسی کشور امری محال و غیر قابل پیش‌بینی نیست.قطعاَ اتاق فکر و حلقه اول آقای رئیس جمهور بصورت هوشمندانه با این فرض برخورد خواهند کرد.
او در عین حال افزوده است :  احتمال نزدیکی اصلاح‌طلبان با طیف آقای لاریجانی در جریان اصولگرایی را بسیار بعید می‌دانم ولی احتمال نزدیکی سایر طرفداران دولت با هر ظرفیتی در انتخابات فرارو به طیف آقای لاریجانی نزدیکی پیدا کند یک امر محتمل است، چون سیاست عالم ممکنات است.
قطعاً جریان اصلاح طلب دست به ائتلاف با آقای لاریجانی نمی‌زند به دلیل اینکه این اقدام به معنای پشت پا زدن به هویت عمیق جریان اصلاحات است. نزدیکی اصلاح‌طلبان به آقای لاریجانی یعنی طرفین باید به پیشینه خودشان بی‌اعتنایی کنند نمی‌دانم آیا آقای لاریجانی چنین انگیزه‌ای داشته باشد یا نه اما در جریان اصلاح‌طلب چنین بحثی مطرح نیست.شخصا تحقق آن را امکان پذیر نمی بینم.
از سوی دیگر عملکرد آقای لاریجانی طی سال‌های اخیر بعد از صدا و سیما که بیشتر وارد عرصه سیاسی کشور شدند، یک مشی عمل‌گرایانه از خود نشان دادند و اگر سیر مواضع و عملکرد آقای لاریجانی طی سال‌های اخیر را مرور کنیم رنگ و بوی میانه روی و عملگرایی از آن استنباط می‌شود.
جریان اصلاح‌طلب یک جریان اصیل و ریشه‌دار است، چه زمانی که سهم اصلی را در دولت و مجلس داشت و چه در دوره ۸ ساله آقای احمدی‌نژاد و ۱۰ سال اخیر که در مجلس سهمی نداشت.از یک موضع و رفتار اصولی و ثابت پیروی کرده است.
پیشتر نیز غلامحسین کرباسچی از ایده ائتلاف با بخش هایی از اصولگرایان برای انتخابات مجلس دفاع کرده و خواستار مجلسی شبیه مجلس پنجم شده بود . او حتی به صورت واضح از ائتلاف با ناطق نوری و حمایت از او سخن گفته بود.
با توجه به نزدیکی شخصیت سیاسی لاریجانی و ناطق نوری برخی تحلیل می کنند کارگزاران به دنبال حمایت از علی لاریجانی است که گفته عطریانفر نمیز این گمانه را تقویت می کرد.
با این تفاسیر حالا باید منتظر ماند و دید که کارگزاران و ندا چه واکنشی به این خبر نشان می دهند؟! ندا که خودش را مدعی و صاحب بدنه می داند و همچنین به شورای هماهنگی اعتراض دارد و کارگزاران هم که از ابتدا با عارف و حزبش مشکل داشته اند و همواره او را به بهانه های مختلف رد کرده اند.
باید دید در اخر چه نتیجه ای حاصل می شود؛ آیا این ماموریت جدید عارف موجب اتحاد اصلاح طلبان خواهد شد یا شکاف های بیشتری در اردوگاه اصلاح طلبان به وجود می آورد . زمانه آبستن هزار ماجراست و گذر زمان ممکن است شرایط پیش بینی نشده ای را برای این جناح پدید آورد.