چاپ صفحه

مصوبات ژنو 1 نامشروع است / وزارت امور خارجه با صراحت برخورد نماید

نشست ژنو2 درخصوص بحران سوریه چهارشنبه 22 ژانویه در سوئیس برگزار می شود. در حالی که مسئولان وزارت خارجه پیش از این اعلام نموده بودند که ایران بدون پیش شرط در ژنو2 شرکت خواهد نمود، دعوت رسمی بان کی مون از ایران برای شرکت در این نشست موجب واکنش های مختلف بین المللی شده است.

پس از این دعوت، معارضان سوری با دادن مهلتی 6 ساعته به دبیرکل سازمان ملل خواستار لغو دعوت ایران به ژنو2 شده و اعلام نموده اند در غیر اینصورت در این نشست حضور نخواهند داشت؛ همچنین رسانه های ضد ایرانی نیز با پیگیری خط تبلیغاتی جدیدی ادعا نموده اند که ایران مصوبات ژنو1 را پذیرفته است اما نخواسته این موافقت علنی شود.

* مصوبات ژنو1 شامل چه مواردی است؟

بر طبق مصوبات ژنو1 این حق به معارضان و تروریست ها داده شده است که به عنوان یک طرف مذاکرات در مقابل دولت سوریه شناخته شوند و با دولت رسمی و قانونی سوریه، دولتی انتقالی تشکیل دهند که در این صورت حداقل 50 درصد از این دولت باید جزو حامیان تروریست‌ها باشند.

این مصوبات غیر منطقی درحالی در نشست ژنو1 تصویب شده است که تروریست های پرورش یافته توسط استعارگران غربی و دولت های دیکتاتور منطقه، در طول ناآرامی هایی که در سوریه بوجود آورده اند، جنایات گسترده و غیرقابل وصفی را علیه مردم و غیرنظامیان سوری انجام داده اند.

* ایران به هیچ عنوان پیش شرط نمی پذیرد

در همین زمینه سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید نمود: ما همواره ضمن رد هرگونه پیش شرط از هر راهکار سیاسی برای حل بحران سوریه حمایت کرده و جزو اولین کشورهایی بوده‌ایم که بر گفتگو و راه‌های مسالمت جویانه بعنوان تنها راه حل برای پایان دادن به بحران سوریه تاکید داشته‌ایم و از نظر ما کنفرانس ژنو 2 می تواند زمینه های مناسب برای برداشتن گام های موثر در این چارچوب را فراهم سازد.

مرضیه افخم با تاکید بر نقش و اهمیت کشورمان در کمک به یافتن راه حل بحران سوریه و دعوت به عمل آمده از ایران تصریح کرد: پیش از این نیز اعلام کرده ایم هیچ گونه پیش شرطی را برای حضور و مشارکت در ژنو 2 نمی پذیریم و بر اساس دعوت رسمی به عمل آمده ایران بدون پیش در این کنفرانس شرکت می‌کند.

همچنین محمدجواد ظریف نیز بر عدم پذیرش پیش شرط  برای حضور در ژنو2 تاکید نموده بود.

پیش از این نیز پوتین، لاوروف و جک استراو  بر اهمیت حضور ایران در نشست ژنو 2 تاکید نموده و نقش ایران را کلیدی دانسته بودند.

همچنین دولت آمريکا به طور رسمی اعلام کرده بود که شرکت ايران در کنفرانس ژنو ۲ بايد مشروط به پذيرش نتايج کنفرانس ژنو ۱ باشد؛ مسئله‌ای که توسط ايران رد شد.

* ایران مصوبات ژنو1 را مشروع نمی داند

در همین زمینه علی اکبر ولایتی در گفتگو با تسنیم، تاکید نمود: جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه مصوبات ژنو 1 را قبول ندارد و مادامی که ژنو 2 مبتنی است بر مشروعیت دادن به مصوبات ژنو یک، جمهوری اسلامی ایران این اجلاس را مشروع نمی‌داند و آن را قبول ندارد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل تصریح کرد:  همانطور که سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز تاکید کردند، ایران هیچگونه پیش‌شرطی را برای حضور در ژنو 2 نمی‌پذیرد و اگر دعوت آقای بان‌کی‌مون از جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر پذیرش بیانیه ژنو یک باشد، این به معنای پیش‌شرط است و مسئولان جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده‌اند که هیچ پیش‌شرطی را نمی‌پذیرند.

اما با توجه به موج رسانه ای آغاز شده توسط رسانه های غربی برای القای اینکه ایران با پیش شرط  پذیرفتن مصوبات ژنو1 در نشست ژنو2 شرکت می کند، لازم است تا وزارت امور خارجه علاوه بر صدور بیانیه توسط سخنگو، اقدامات عملی در این راستا اجرا نماید و همچنین شخص وزیر امور خارجه نیز مجددا به طور صریح بر موضع پیشین خود تاکید نموده و وجود هرگونه ابهام و شائبه درخصوص پذیرش مصوبات نامشروع نشست ژنو1 (که ایران در آن شرکت نداشته) توسط ایران را تکذیب نماید.