چاپ صفحه

کمبود منابع مالی یا ضعف مدیریت؛‌گره مشکلات آموزش‌ و پرورش کجاست؟

به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"سلیمان عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که شما یکی از امضاکنندگان استیضاح وزیر آموزش و پرورش بودید ولی امضای خود را پس گرفته‌اید،‌ علت آن چیست؟‌ اظهار داشت:‌ بنده سوالی را از وزیر آموزش و پرورش داشتم که در جریان گفت‌وگو‌ها و مذاکرات به این سوال پاسخ داده شد و مشکل حل شد. معمولاً شرایط استیضاح یک وزیر به دلیل ابهامات نمایندگان ایجاد می‌شود و اگر وزیر در مرحله نخست به سوالات نمایندگان و ابهامات آنها پاسخ دهد به مرحله استیضاح نمی‌رود.

وی افزود: اگر به سوالات نمایندگان پاسخ داده نشود،‌ مسیر استیضاح طی می‌شود در حقیقت استیضاح روندی است برای این‌که وزیر رسماً پاسخگوی سوالات و ابهامات باشد. هم‌اکنون آموزش و پرورش مشکلات زیادی دارد و دلیل مطرح شدن بحث استیضاح آقای فانی مواردی همچون مطالبات معلمان، وضعیت استخدامی معلمان حق‌التدریس، مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی بود.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس با اشاره به این‌که بنده قبلاً نیز در صحن علنی مجلس در نطقی به وزیر آموزش و پرورش تذکر داده بودم، گفت:‌ آموزش و پرورش دستگاهی است که محل تربیت نسل آینده کشور است، بنابراین توجه به مسائل فنی در بحث آموزش دانش‌آموزان، اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، اجرای سند تحول بنیادین و افزایش کیفیت آموزشی،‌ رفع کمبودها و نواقص موجود در مدارس و تأمین امنیت آن‌ها باید مورد توجه ویژه باشد.

عباسی بیان کرد: معلمانی که در کلاس‌های درس مشغول به تدریس هستند باید شرایط خوبی را به لحاظ وضعیت معیشتی داشته باشند تا بتوانند با انگیزه به کار تدریس بپردازند. امنیت شغلی معلمان نیز یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه داشت. آموزش و پرورش در بحث استخدام 5 هزار نیرو، روند را به گونه‌ای طراحی کرده است که افراد دیگر نیز بتوانند در این آزمون استخدامی شرکت کنند در حالی که هنوز تکلیف نیروهای پیش‌دبستانی و شرکتی مشخص نشده است،‌ می‌خواهند نیروی جدید استخدام کنند؟

وی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش باید رایزنی‌های لازم را در دولت داشته باشد. هدف نمایندگان ایجاد رضایتمندی عمومی در میان فرهنگیان و خانواده دانش‌آموزان است. هم‌‌اکنون در برخی استان‌های کشور مدیران کل آموزش و پرورش، نگاه‌های تند سیاسی داشته و گاه از اجرای امور ناتوان هستند که این موجب ایجاد نارضایتی شده است‌ البته وزیر آموزش و پرورش قول مساعد داده است تا این مشکلات را رفع کند.

نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس افزود:‌ پیامک‌های متعددی از سوی فرهنگیان برای نمایندگان مجلس ارسال می‌شود که درخواست‌های خود را اعلام می‌کنند. نمایندگان در دیدار با وزیر آموزش و پرورش این درخواست‌ها را بیان می‌کنند ولی به اغلب آن‌ها ترتیب اثر داده نمی‌شود در چنین شرایطی، استیضاح به عنوان اهرم فشار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عباسی ادامه داد:‌ هم‌اکنون هر جا که اشکال وجود داشته باشد آن را به کمبود منابع ارتباط می‌دهند، اگر قرار است تمام امکانات کامل باشد دیگر به مدیر ارشد چه نیازی است؟ ‌باید تلاش کرد با اعمال مدیریت صحیح و استفاده از منابع موجود به شیوه‌ای صحیح امور را اداره کرد.

وی افزود: در جلسه استیضاح، آقای فانی با حضور در صحن علنی مجلس، صحبت‌های نهایی را پشت تریبون اعلام می‌کند و به ابهامات پاسخ می‌دهد، اگر موفق شد به ابهامات نمایندگان پاسخ دهد استیضاح منتفی می‌شود. استیضاح یک ابزار کمک کننده است برای اینکه وزیر بداند دیگر نمی‌‌تواند امروز و فردا کند.

نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس عنوان کرد:‌ باید در کشور بدون تنش سیاسی و همدلی و همزبانی، شرایطی را ایجاد کنیم که هر وزارتخانه‌ای به راحتی کار کند. انجام برخی امور نیاز به منابع مالی ندارد،‌ بلکه به برنامه‌ریزی،‌ مدیریت و چیدمان نیروهای خوب نیاز دارد.

عباسی با اشاره به این‌که فرهنگیان باید مشکلات خود را با مدیران کل آموزش و پرورش استان‌ها در میان بگذارند، گفت:‌ اما هم‌اکنون به دلیل عدم پاسخ دهی مناسب،‌ فرهنگیان مشکلات خود را به نمایندگان مجلس منعکس می‌کنند. مدیران کل آموزش و پرورش باید شرایط موجود را برای فرهنگیان توضیح دهند اما عدم پاسخگویی آن‌ها،‌ منجر به نارضایتی می‌شود.

وی ادامه داد:‌ حل برخی مشکلات فرهنگیان نیاز به منابع ندارد بلکه به مدیریت صحیح نیاز است. مدیران کل آموزش و پرورش باید با فرهنگیان استان خود جلساتی را گذاشته و به آن‌ها توضیح دهند که چرا مطالبات آن‌ها پرداخت نشده یا بیمه طلایی با مشکل مواجه است ولی هم‌اکنون به سوالات فرهنگیان پاسخی داده نمی‌شود. اگر درها را به روی فرهنگیان بازکرده و به آن‌ها پاسخ دهند، آسان‌تر برنامه‌ریزی می‌کنند و برخی از مشکلات نیز حل می‌شود.

نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس گفت:‌ وزیر آموزش و پرورش با مدیران کل جلساتی را گذاشته و موارد را به آن‌ها می‌گوید اما باز هم آن‌ها هنگام مراجعه به استان‌های خود بی‌توجه به این مسائل کار را ادامه می‌دهند. هم‌اکنون دانش‌آموزان مناطق محروم برای رفتن به مدرسه باید مسیری طولانی را از گل و لای عبور کنند تا به مدرسه بروند در حالی که می‌توان با اعمال مدیریت صحیح و استفاده از ظرفیت خیران و شوراها سرویس حمل و نقل را برای این دانش‌آموزان تأمین کرد.