چاپ صفحه

"اصولگرای معتدل" مطلوب طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" کیست؟

مدتی است که شعار ائتلاف با "اصولگرایان معتدل" به کلیدواژه طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" مبدل شده و این جماعت تلاش می کنند در سالی که از آن به عنوان "سال انتخابات" یاد می کنند، تجربه انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را به شکلی دیگر برای انتخابات مجلس دهم تکرار کنند.

به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"تلاش مضاعف طیف مذکور جهت یارگیری از صف جریان موسوم به اصولگرا در شرایطی صورت می گیرد که از ابتدای سال جاری، خبرهای خوشی از این اردوگاه منتشر شده است.

دیدار حضرت آیات مصباح یزدی، موحدی کرمانی و یزدی (به عنوان علمای اصولگرایان ناب) که پس از مدت ها رایزنی صورت گرفت و احتمال تداوم این جلسات مشترک جهت رسیدن به یک هم اندیشی و وحدت در تصمیم، اگرچه بارقه های امید را در میان مردم مومن، انقلابی و حزب اللهی زنده نگهداشته است اما ظاهرا همزمان، جماعتی را به هراس انداخته تا جایی که بعضی "ابن الوقت‌ها" مجددا آفتابی شده اند و با انجام مصاحبه های مختلف با رسانه های پرشمار، از در صحنه بودن خود خبر داده اند.

برای استفاده از تجربه تلخ انتخابات ریاست جمهوری یازدهم که منجر به انشقاق در بین نیروهای دلسوز به انقلاب و اسلام شد، شناسایی "اصولگرایان معتدلی" که مطلوب طیف مشترک "اطلاح طلب - فتنه" هستند، یک نیازهای جدی به شمار می رود.

به همین منظور، بدون آنکه نامی از فردی برده شود، تعدادی از بارزترین مشخصات افراد یا جریانی که مطلوب طیف "اصلاح طلب - فتنه" هستند، در ادامه می آید.

* ساکتین یا صاحبان مواضع دوپهلو

یکی از مهمترین ویژگی های "اصولگرایان معتدل" مطلوب طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" ساکتینی هستند که در بزنگاه های موردنیاز انقلاب، سکوت را بر اعلام موضع ترجیح می دهند و متقابلا، در برهه هایی که نیاز به تامل بیشتر هست، هیاهو را به فضای سیاسی کشور تزریق می کنند. سکوت در فتنه برخلاف نظر صریح امام خامنه ای و هیاهوی بیش از اندازه در ماجرای جریان انحرافی در دوسال آخر دولت دهم که بازهم منطبق با مواضع معظم له نبود و ایشان همگان را به  اصلی - فرعی کردن مسایل دعوت می کردند، می تواند یک نقطه برجسته برای "اصولگرایان معتدل" مطلوب طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" باشد.

همچنین، داشتن مواضع دوپهلو، مبهم و کلی در مسایل مهم کشور، مانند انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در سال 92، کابینه پرحرف و حدیثی که معرفی شده بود، برخی عملکردهای تامل برانگیز دولت یازدهم و نیز مذاکرات جاری هسته ای، ویژگی دیگری است که مطلوب طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" خواهد بود. افرادی که همیشه می کوشند در سایه بوده و با اعلام مواضع کلی، به اصطلاح در همه اردوگاه های سیاسی صاحب کرسی باشند و تلاش می کنند تا هزینه های موضع انقلابی صریح را به ولی امر مسلمین واگذار کنند. جالب اینجاست که همان جماعت، پس از اعلام موضع از سوی معظم له، به سرعت با رسانه های مختلف مشغول مصاحبه می شوند و می کوشند تا کلمه به کلمه بیانات ایشان را تکرار کنند؛ حتی اگر آن کلمات و مواضع، برخلاف نظرات قبلی آنها باشد و بدین ترتیب، سالهاست که در مسندهای قدرت جلوس کرده اند.

* دلبستگان به هاشمی رفسنجانی

با عرض تاسف باید گفت که مواضع سال های اخیر هاشمی رفسنجانی و خاندان وی موجب شده تا هرکس که از انقلاب دچار زاویه می شود، به صورت ناخودآگاه به او احساس نزدیکی پیدا می کند. این مساله البته به یکی از مسایل مهم در اردوگاه "اصولگرایان" نیز مبدل شده است. افرادی که سالهاست خود را زعیم و تصمیم گیر احزاب منتسب به این طیف می دانند، در مقاطع حساس و سرنوشت ساز، همیشه به سوی هاشمی رفسنجانی متمایل می شوند و بدین ترتیب، تفرقه و انشقاق را به جریان موسوم به اصولگرا وارد می کنند.

بنابراین، برای شناسایی "اصولگرایان معتدل" مطلوب طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه"میزان قرابت آنها با هاشمی رفسنجانی است که خوانندگان این سطور می توانند به راحتی برای آن از میان افراد مختلف مصادیقی را ذکر کنند. همان افرادی که همیشه در پازل هاشمی رفسنجانی بازی می کنند و با نام مجهول "وحدت ملی" مدنظر او، تلاش می کنند تا با همه نوع طیف انقلابی و ضدانقلابی، همایش وحدت برگزار کنند. آنانی که اعتبار سیاسی خود را به منویات رییس تشخیص مصلحت گره می زنند و در رقابت های مختلف انتخاباتی می کوشند تا براساس خواسته های او، یا کنار بکشند، یا حضور تفرقه انگیز داشته باشند.

* وابستگان به زرق و برق دنیا

آخرین ویژگی مدنظر در این وجیزه برای "اصولگرایان معتدل" مطلوب طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" وابستگی آنان به زرق و برق دنیا و سبک زندگی توام با اشرافیت این جماعت خواهد بود. این نکته که البته ریشه ای تاریخی دارد، در همه اعصار موجب بریدن عده ای از حرکت های آرمانخواهانه و انقلابی شده است و در دوره معاصر نیز، بسیاری از آنانی که زمانی سینه چاک مواضع انقلابی بودند، مصلحت را در محافظه کاری و حتی قرابت با کدخدا می بینند. بدین ترتیب، هرچه سبک زندگی توام با اشرافیگری نزد چنین افرادی بالاتر باشد، بیشتر برای طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" مطلوب خواهند بود.

***

سه گانه فوق، تنها بخشی از خصوصیات "اصولگرایان معتدل" است که می تواند مطلوب طیف مشترک "اصلاح طلب - فتنه" باشد و با توجه به اقدامات امیدبخش و وحدت آفرین علمای "اصولگرایان ناب"، می توان به آینده ای دل بست که در آن، با شفاف شدن هرچه بیشتر مواضع، در کنار ریزش های احتمالی در جمه نیروهای انقلابی و حزب اللهی، رویش های به مراتب بیشتر و بهتر از لحاظ کمی و کیفی را شاهد باشیم.