قاسم سمیعی صبح امروز در گفتوگو یی اظهار داشت: بر اساس گزارش دریافتی از فرمانداری کلاله این رخداد طبیعی تاکنون خسارتی را در پی نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: این زلزله در عمق 15 کیلومتری زمین و طول جغرافیایی 37.46 و عرض جغرافیایی 55.42 اتفاق افتاده است.
گلستان از کانونهای زلزله در کشور است
سمیعی با تاکید بر آمادگی اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان برای مواجهه با حوادث احتمالی در استان افزود: استان گلستان با توجه به قرار گرفتن در مدار زلزله هر از چند گاهی زلزلههایی با مقیاس ریشترهای متفاوت را تجربه میکند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز اکثر این زلزلهها، شهرستانهای آققلا، مراوهتپه و کلاله است و خوشبختانه چند سالی است که زلزلهای با مقیاس بزرگ در این استان اتفاق نیفتاده است.
سمیعی تصریح کرد: این موضوع بدان معنی نیست که نسبت به زلزلهها بیتوجه باشیم، چرا که این این زلزلهها با مقیاس کم، هشداری برای وقوع زلزله با مقیاس عظیمتر است.
وی ادامه داد: در این شرایط باید ضمن حفظ دغدغه و آمادگی لازم بیش از گذشته به موضوع پیشگیری، آمادگی و مقابله با حوادث احتمالی ناشی از زلزله توجه کنیم.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع و قرار گرفتن بخشهای بسیاری از استان بر نوار زلزله، به سناریوی زلزله در دورههای آموزشی مرتبط با مدیریت بحران توجه جدی شده است.
مقابله با زلزله نیازمند آموزش و فرهنگسازی است
سمیعی ادامه داد: با تمام کارهایی که در استان انجام گرفته هنوز نیازمند توجه جدیتر به موضوع آموزش و فرهنگسازی در جامعه نسبت به موضوع زلزله و دیگر بلایای طبیعی هستیم.
وی متذکر شد: در سالهای اخیر، توجه به مقاومسازی سازههای مسکونی، ترویج فرهنگ بیمه به ویژه بیمه بیش از 90 درصد اماکن تجاری و مسکونی شهرهای استان، آموزشهای همگانی در قالب کارگاههای آموزشی و اقدامات رسانهای در اولویت کاری این اداره کل بوده است.
استان گلستان، با جمعیتی بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر در شمال شرقی کشور قرار دارد و سالانه انواع بلایای طبیعی از جمله زلزله و سیل این منطقه از کشور را تهدید میکند.