چاپ صفحه

کوهی از مشکلات محیط زیستی در استان وجود دارد

سفر دکتر معصومه ابتکار به گلستان باعث استقبال کسانی شد که دستی در حفظ و حراست محیط زیست داشتند و در این حوزه فعالیت می کنند چرا که سالها منتظر بودند تا کسی به حرفهایشان گوش دهد و از آنها حمایت کند.

فعال محیط زیست استان گلستان در ارتباط با این سفر گفت: خوشبختانه سفر خانم ابتکار به استان گلستان باعث ایجاد امید در کسانی که در حوزه محیط زیست فعالیت می کنند شد و ایشان نیز از پیشنهادات تشکل های مردم نهاد در این زمینه استقبال زیادی انجام داد.

محمد رضا پاداش در گفتگو با خبرنگار مهر ابراز داشت: امیدواریم خواسته های تشکل های مردمی که در این سفر مطرح شد به آنها رسیدگی شود چرا که آنچه که باعث بهبود وضعیت زیست محیطی در استان می شود انتقال داده شد.

وی با اشاره به دستاوردهای این سفر افزود: در این سفر بر روی مسئله پتروشیمی و جاده ابر بحث و تبدل نظر شد ولی به دلیل اینکه پتروشیمی مراحل اجرایی آن آغاز شده است نمیتوان کاری انجام داد ولی در ارتباط با جاده ابر قول مساعد دادند تا این جاده ساخته نشود.

پاداش با اشاره به راه اندازی همیاران طبعیت در استان گلستان برای اولین بار در کشور اظهار داشت: طرح همیاران طبیعت قرار است در استان از مهدهای کودک و دبستان در بین کودکان و نوجوانان توسط گروه رفتگران طبیعت آغاز شود.

وی ادامه داد: شعار همیاران طبیعت برای پاکیزگی محیط زیست از جمله اندیشه ما طبیعتی پاکیزه است و زباله کمتر زندگی بهتر است که کودکان و نوجوانان می توانند با این طرح به شعارها تحقق ببخشند.

وی در ارتباط با محل نگهداری حیوانات در پشت ساختمان محیط زیست بیان داشت: قرار شد تا این محل نیز با تجهیزات بهتری ساماندهی شود تا حیوانات در وضعیت بهتری تیمار شوند و به بهبودی دست یابند.

در ادامه مسئول روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان گلستان خاطرنشان کرد: از جمله دستاوردهای این سفر افتتاح نخستین مرکز مدیریت تالاب های سه گانه آلماگل،آجی گل و آلاگل بود که پایش آنلاین این تالاب ها توسط دوربین های مدار بسته انجام میشود و حتی در افراد در سازمان محیط زیست کشور نیز می توانند از طریق اینترنت این تالاب ها را کنترل کنند.

احمد دباغیان در گفتگو با خبرنگار مهر اذعان داشت: افتتاح دراپ ورودی کانال آجی گل و آلما گل از دیگر پروژه هایی بود که در این سفر به منظور کنترل میزان حق آبه تالاب ها افتتاح گردید.

وی در ادامه افزود: توانمند سازی تشکل های زیست محیطی استان،مبادله تفاهم نامه با سازمان نظام مهندسی و سازمان جهاد کشاورزی در خصوص بکارگیری فارغ التحصیلان رشته های مهندسی محیط زیست به عنوان ناظرین صنایع و واحد و مبادله تفاهم نامه با اداره کل فنی و حرفه ای در ارتباط با همکاری فی ما بین  از دیگر دستاوردهای این سفر به شمار می رود.

دباغیان ابراز داشت: این سفر دارای برکات بسیار خوبی برای استان بود و امیدواریم استان بتواند در زمینه پاکسازی محیط زیست بیشتر تلاش کند و خانم ابتکار در سفر بعدی که به استان خواهد داشت شاهد تغییرات خوبی در حوزه محیط زیست باشند.

 

 

طرحی برای جزیره آشوراده پیشنهاد نشده است

رئيس سازمان محيط زيست كشور و معاون رئيس جمهور گفت: در حال حاضر براي جزيره آشوراده هيچ طرحي  پيشنهاد نشده و هيچكس در اين جزيره اقدامي بدون اجازه محيط زيست انجام نخواهد داد.

معصومه ابتكار در استان گلستان ابراز داشت: هم اكنون براي اجراي طرح گردشگري در اين منطقه از نهاد رياست جمهوري مشاوري انتخاب شده تا بتواند مطالعات اوليه را در اين جزيره انجام دهد.

وي افزود: به دليل اينكه اين منطقه به عنوان ذخيره گاه حياط وحش و سايت زيست كره  در كشور محسوب مي شود شرايط شكننده زيست محيطي بر اين منطقه حكم فرما است و به همين دليل هر طرحي كه بخواهد اجرا شود با محدوديت هاي جدي روبرو است.

ابتكار عنوان داشت: بر اساس قانون هيچگونه واگذاري در اين جزيره اتفاق نخواهد افتاد بلكه در اين مكان توسط محيط زيست بر اساس مطالعاتي كه انجام مي شود يك برنامه مديريتي  با شرايطي كه محيط زيست اعلام مي كند اعلام خواهد شد.

وي ادامه داد: اين طرح با الويت جوامع محلي منطقه در بهره برداري از اين سرمايه ها و به متقاضيان اعلام خواهد شد و البته اين طرح مبتني بر شرح خدماتي است كه سازمان محيط زيست كشور اعلام خواهد كرد.

معاون رئيس جمهور با عنوان اينكه عرصه هاي ملي قابل واگذاري نيست، اظهار داشت: اگر قرار است در اين مكان واگذاري صورت بگيرد بايد در شوراي عالي محيط زيست مطرح شود  و در حال حاضر با وجود اينكه اين منطقه به عنوان پناهگاه حيات وحش  محسوب مي شود هيچ گونه واگذاري اتفاق نخواهد افتاد.

وي اضافه كرد: البته بخشي از فعاليت هايي كه در اين منطقه در آينده اتفاق خواهد افتاد بر اساس توافق ها و ابلاغ هاي صورت گرفته از محيط زيست انجام مي شود.

استان گلستان از شرايط بحراني زيست محيطي فاصله دارد

رئيس سازمان محيط زيست كشور تصريح کرد: استان گلستان نسبت به استان هاي ديگر كه در آن بحران هاي زيست محيطي از جمله ريز گردها، خشكسالي و برخي از آلودگي هاي زيست محيطي شرايط بهتري دارد.

وي افزود: البته مسئولان در اين استان بايد تلاش كنند تا با مراقبت و دقت بيشتر در مسائل شرايط بهتري را ايجاد كنند تا به مخاطرات زيست محيطي مبتلا نشوند.

ابتكار در رابطه با جاده ابر خاطرنشان كرد: اين جاده در منطقه بسيار ارزشمندي قرار گرفته است و بايد حتما مطالعات زيست محيطي در اين منطقه صورت بگيرد.

فعاليت هاي جاده ابر بدون انجام مطالعات محيط زیستی بوده است

وي ادامه داد: متاسفانه فعاليت ها و تخريب هايي كه در اين منطقه صورت گرفته است بر اساس مطالعات زيست محيطي نبوده است در حالي كه در اين جاده بايد مطالعات ارزيابي و زيست محيطي انجام شود.

ابتكار عنوان کرد: البته در مكان هايي كه داراي ارزش زيستگاهي بالا هستند و باعث تخريب عرصه هاي زيست محيطي و تغيير كاربري مي شود وهمچنين احتمال رانش زمين وجود دارد و جاده هاي ديگر در اين منطقه ساخته شده است امكان اينكه مجوزي داده شود بسيار كم است.

وي در ارتباط با تالاب ها بيان داشت: در حال حاضر موضوع تالاب ها براي گردشگري طبيعي در دست بررسي است كه بتوانيم با حداقل آسيب ها  از آن ها بهره برداري كنيم و همچنين در بهره مندي از محيط طبيعي با استفاده از مردم بومي منطقه و به وسيله تشكيل تعاوني ها اين مكان ها را به منطقه اي براي گردشگران تبديل كنيم.

معاون رييس جمهور در رابطه با موضوع پتروشيمي گلستان افزود: قضاوت كردن در اين زمينه بسيار مشكل است چرا كه كار آغاز شده است و خيلي سخت است كه نظرمان را در اين زمينه تغيير دهيم چرا كه قضاوت فايده اي ندارد.

وي ادامه داد: بايد در ادامه كار تلاش شود تا تمام سخت گيري ها براي مراحل اجرايي در سخت ترين شرايط و با بالاترين استاندارها و نظارت ها انجام شود.

وي با عنوان اينكه حضور شكارچيان قانونمند به حفاظت محيط زيست كمك مي كند، اظهار داشت: شكار حياط وحش در كشور ممنوع است مگر اينكه مجوزهاي لازم صادر شود و البته با توجه به گونه هاي جانوي كمي كه در محيط زيست باقي مانده است شكار نبايد داشته باشيم ولي به دليل وفور صلاح و وجود شكارچيان غير مجاز مجبور به مجوز دادن به شكارچيان مجز هيتيم.

رئيس سازمان محيط زيست كشور با بيان اينكه محيط بانان داراي دستورالعمل هاي خاصي هستند، خاطرنشان ساخت: سازمان محيط زيست كشور آموزش هاي لازم را براي محيط بانان در ارتباط با  استفاده از صلاح به آنان منتقل مي كند و آنان بايد بتوانند دقت هاي لازم را داشته باشند چرا كه تخلف آنها به هبچ وجه قابل قبول نيست.

 

 

عرصه هاي زيارت مورد هجوم ويلا سازان قرار گرفته است

مدير كل محيط زيست استان  با بيان اينكه عرصه هاي محيط زيست در زيارت مورد تاخت و تاز قرار گرفته است، تصريح كرد:  با اقداماتي كه در اين روستا از نظر ويلا سازي و تخريب منابع طبيعي انجام مي شود در آينده اي نزديك اثري از منطقه حفاظت شده ديده نخواهد شد.

اسماعیل مهاجر ادامه داد: منابع طبيعي به عنوان فسيل هاي زيستي براي آيندگان ما به شمار ميرود و تجاوز به عرصه هاي زيستي خطرات زيادي را در آينده براي ما به بار خواهد آورد.

وی بيان داشت: گسترش بي رويه شهرك ها و خانه ها در شهر باعث نابودي فضاي سبز گرديده است و با وجود هزاران واحد مسكوني محيط زيست جاي خود را به سنگ هاي بي جان خواهند داد.

مهاجر با بيان اينكه صنايع آلاينده روز به روز در حال افزايش است، گفت: برخي از صاحبان صنايع آنچنان به جلو مي روند كه انگار چيزي جز پول و صنايع براي آنها اهميتي ندارد و هيچ اثري از كنترل  آلاينده ها وجود ندارد و تمام محيط  را با گازهاي گلخانه اي  آلوده مي كنند.

گرچه به گفته معاون رئیس جمهور گلستان نسبت به سایر استان ها از نظر محیط زیستی وضعیت بهتری دارد ولی متاسفانه با بی تدبیری های مدیران سابق و شروع تخریب ها در سال های گذشته نگرانی های فراوانی را درباره این گنجینه الهی ایجاد کرده است لذا مدیریت این مشکلات و ارائه راهکار های مناسب برای جلوگیری از پیشرفت تخریب ها در درجه اول و همچنین برنامه ریزی برای جلوگیری از تکرار این موارد باید در اولویت محیط زیست قرار گیرد.

در استان ما به دلیل تعدد زیستگاه های محیط زیستی کوچکترین تخریبی اثرات ناگواری خواهد داشت لذا این موضوع باید در ابتدا از طریق اصلاح قانون و در درجه دوم از طریق اجرای صحیح قانون پیشگیری شود.

از سوی دیگر وجود فعالان محیط زیستی فراوان در استان و افرادی که از اقشار مختلف به این مقوله علاقه مند هستند یکی از نکته های مثبت استان است که می تواند بعنوان بازوی مردمی دولت در حل مشکلات کارساز باشد.

مطمعنا برطرف کردن مشکلات محیط زیستی استان که فراتر از تالابها، زیارت، جنگل های هیرکانی، دریا و رودخانه ها است بدون همکاری مردم و بخش خصوصی ممکن نخواهد بود.

3xrp8dxazxn14iksv1d3.jpg

5n9c5o5zujdk7xj26je.jpg
lpsfe3n54v9rtem5pf4.jpg
mayhqxhc546h5v7q5lcn.jpg
e07iqhxoolcb7y3pz86.jpg
sstf6kz5dnjw3xuz2h.jpg
xsa04i86a6ohhnddtqni.jpg
aje7w9kwg0jb5fjhkjkz.jpg