چاپ صفحه

بستری بیماران گرگانی در راهروی بیمارستان بدلیل ازدحام مراجعان به مراکز درمانی

به گزارش عدالت خواهان گلستان"از منابع مردمی و همراهان بیماران بستری شده، این مشکل بیشتر در مراکز آموزشی درمانی صیاد شیرازی و پنجم آذر گرگان دیده می شود.

همچنین برخی منابع بیمارستانی می گویند: کمبود فضای بخش فوریت های پزشکی بیمارستان صیاد شیرازی گرگان در هنگامی که بخش های تخصصی پُر بوده و حجم خروجی و ترخیص بیماران کمتر از تعداد مراجعین و افراد نیازمند بستری است، تعدادی از بیماران مراجعه کننده با تشکیل پرونده در اورژانس، در راهروهای این بخش بستری و در انتظار آزاد شدن تخت بخش های تخصصی هستند.

این منابع اضافه کردند: در پی اجرای طرح تحول نظام سلامت و روی آوری بیشتر مردم به بیمارستان های دولتی، این بخش های درمانی با خیل عظیم بیماران مراجعه کننده مواجه شده اند.

همچنین گفته می شود در بیمارستان 5 آذر گرگان در مواقع ازدحام بیماران برخی از آنان تا خالی شدن تخت بخش های تخصصی پس از ارایه خدمات اولیه درمانی در راهرو بستری می شوند.

در همین ارتباط مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان به خبرنگار ایرنا گفت: در مواقع اوج حضور بیماران با توجه به شرایط فصلی یا ایام سفرها که امکان حوادث بالاتر است، با ازدحام بیماران در برخی بیمارستان های استان مواجهیم که دست اندرکاران پس از رسیدگی به شرایط جسمی بیمار مجبور به پذیرش و بستری کردن آنان در راهرو تا زمان آزاد شدن تخت بخش ها می شوند.

محمدرضا باباییان با تاکید بر تلاش مسوولان برای رفع این مشکل و نیز ارایه خدمات درمانی از ابتدا به این گونه بیماران، تصریح کرد: این مشکل در مواقع اوج حضور مسافران و گردشگران در استان، در زمان شیوع برخی بیماری ها و در ساعاتی از شبانه روز بروز می یابد.

رییس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گلستان اضافه کرد: برای رفع این مشکل برنامه ریزی های لازم انجام و با تامین اجتماعی تفاهم شده تا بزودی 200 تخت بیمارستانی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد.

باباییان همچنین از پیگیری اجرای دو بیمارستان یکهزار تختخوابی در گرگان و 800 تختخوابی گنبدکاووس خبر داد و گفت: مجوز این واحدها از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت شده و جانمایی زمین آن در حال انجام است.

وی با یادآوری کمبود تخت بیمارستانی در کشور اظهار امیدواری کرد، ساخت بیمارستان های گرگان و گنبدکاووس در تابستان 94 شروع شود.

وی همچنین به برخی اقدامات و راه اندازی بخش های فوق تخصصی در بیمارستان دزیانی گرگان، قائم علی آباد، طالقانی و بیمارستان پیامبر اعظم (ص) گنبدکاووس، حضرت معصومه (س) آزادشهر، مرکز درمان بستر مراوه تپه، مرکز رادیوتراپی بیمارستان 5 آذر گرگان برای ارایه خدمات بیشتر به بیماران استان گلستان در سال جاری اشاره کرد.

هم اینک در استان گلستان افزون بر دو هزار و 50 تخت بیمارستانی در بخش های مختلف درمانی فعال است که از این تعداد یکهزار و 800 تخت به بیمارستان های دولتی اختصاص دارد.

در بخش درمان گلستان 21 بیمارستان شامل 14 مورد در بخش دولتی و هفت بیمارستان خصوصی، سه کلینک ویژه تخصصی و فوق تخصصی فعال است.

باباییان در ادامه با اشاره به طرح تحول نظام سلامت به عنوان یک مطالبه به حق مردم اظهار داشت: فراهم بودن امکانات پزشکی و تجهیزات، حضور پزشک و پرستار و کاهش هزینه های سلامت و تلاش برای خدمات بهتر در قالب این طرح باعث روی آوری بیماران به بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی شده است.

بیمارستان 320 تختخوابی آموزشی صیادشیرازی گرگان با زیر بنای 22 هزار و 216 مترمربع دارای دو ساختمان اصلی و آموزشی است.

در ساختمان اصلی این بیمارستان بخش های اداری، فیزیوتراپی، فوریت های پزشکی، رادیولوژی، بستری زنان و زایمان (32 تخت)، مراقبت های ویژه 12 تخت، بخش زایمان، مراقبت های ویژه نوزادان، بستری کودکان (32 تخت)، مراقبت های ویژه آی سی یو، جراحی (هفت اتاق عمل)، بستری جراحی (64 تخت) و بخش بستری داخلی (64 تخت) قرار دارد.

همچنین در ساختمان آموزشی این بیمارستان قسمت های اداری، آمفی تئاتر، کلاس ها، کتابخانه، خوابگاه دانشجویی وجود دارد که زمینه فعالیت های آموزشی دانشجویان پزشکی را در کنار کار درمانی فراهم می کند.

مجری ساخت بیمارستان صیاد شیرازی گرگان وزارت راه و شهرسازی بود و دانشگاه علوم پزشکی تامین تجهیزات آن را بر عهده داشت.

کلنگ بیمارستان 261 تختخوابی آموزشی صیاد شیرازی گرگان در سال 1383 در زمینی به مساحت 2.5 هکتار در بلوار شهید صیادشیرازی این شهر به زمین زده شد و با صرف 330 میلیارد ریال اعتبار همزمان با سفر رییس جمهوری وقت به گلستان در اردیبهشت 91 به بهره برداری رسید.

با افتتاح بیمارستان شهید صیاد شیرازی سرانه تخت به ازای هر یکهزار بیمار در استان از 1.5 تخت به و 1.3 تخت ارتقا یافت.

مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر نیز در سال 1310 در شهرستان گرگان تاسیس و هم اینک 400 تخت بستری داشته و بزرگترین مرکز آموزشی درمانی استان گلستان محسوب می شود.

این مرکز با بیش از 80 نفر پزشک در زمینه های مختلف فوق تخصصی در رشته های نفرولوژی، روماتولوژی، گوارش، غدد، ریه، جراحی ترمیمی، جراحی قفسه صدری و تخصصی داخلی، عفونی، جراحی عمومی، روانپزشکی، ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب، قلب و عروق، داخلی اعصاب، جراحی کلیه و مجاری ادراری، چشم، گوش و حلق و بینی، رادیوتراپی و سرطان شناسی خدمات ارایه می دهد.ایرنا