به گزارش عدالت خواهان گلستان"سه برادر هستند؛ «داوود»، «مهدی» و «حسن». در دو دهه اخیر نام مهدی کم تر شنیده شده ولی داوود و حسن همواره نامشان در متن و حاشیه پرونده های فساد به چشم می خورد.
برادران افراشته پور اگرچه برج ساز هستند ولی سال ها است نام آن ها به همراه چهره هایی چون پسر آیت الله «ناصر مکارم شیرازی» در زمره واردکنندگان کالاهای اساسی از جمله شکر شنیده می شود.
در همه این سال ها، برج مشهور برادران افراشته پور در فرمانیه، محل رفت و آمد خیلی ها بوده است؛ رفت و آمدهای دردسرساز.
آقای زنگنه[وزیر نفت دولت روحانی] به من گفت "ياسر" يك برج در شهرك غرب دارد... بررسی كردم ديدم يك برج متعلق به آقايی به نام افراشته پور است و ياسر هم رفيق افراشته پور است و آن جا رفت و آمد دارد. به ياسر گفتم تو چرا به دفتر افراشته پور مي روي كه در معرض اتهام قرار بگيري؟»
علاوه بر برج سازی، این خانواده از دیرباز دستی بر واردات هم داشته است. پرونده فساد اقتصادی این برادران در سال 76 علاوه بر برج سازی، در حوزه واردات و صادرات بود؛ پرونده ای که نه تنها به بازداشت و صدور حکم زندان و شلاق برای برادران افراشته پور بلکه به صدور حکم زندان برای مدیرعامل وقت بانک صادرات هم منجر شد. این مدیربه گفته قاضی پرونده، 60 میلیون دلار به برادران افراشته پور داده بود تا جنس وارد کنند ولی جنسی وارد نشده بود.
«غلامحسین کرباسچی» در خاطرات اولین روز رفتنش به زندان اوین به این مدیر متخلف اشاره کرده است: «به اتاق 5 که تقريبا 3 در 4 است و معروف به اتاق رای بازی ها است و همه ساکنان آن هر پنج شنبه و جمعه به مرخصی می روند، راهنمای می شوم. تمام اين جمعيت جرمشان مالی است؛ يا چک و يا اختلاس يا مامور بانک. در اتاق ما آقای ...، ریيس بانک صادرات (پرونده افراشته پور) هم سکونت دارد.»
چهره اصلی قضایی پرونده برادران افراشته پور در آن سال ها، «غلامحسین محسنی اژه ای»، سخنگوی کنونی قوه قضاییه بود. در جریان رسیدگی به این پرونده، برخی رسانه ها او را متهم کردند بخشی از برج های برادران افراشته پور را تصاحب کرده است
برادران افراشته پور پس از بازداشت، یک سال در انفرادی بودند. آن ها نه تنها اتهام هایی چون فساد مالی در بانک صادرات از طریق دریافت تسهیلات و یا مشارکت در واردات غیرقانونی تلفن همراه را پذیرفتند که قبول کردند در چرخه توزیع کوکایین در میهمانی ها نیز مشارکت داشته اند.
در جریان رسیدگی به آن پرونده که 9 جلسه طول کشید، سرانجام آبان سال 76 حسن افراشته پور به 25 سال و 399 ضربه شلاق و داوود افراشته پور به 23 سال زندان و 299 ضربه شلاق محکوم شدند. با این حال، در گزارش آمده است که حسن افراشته پور در سال 80 از زندان آزاد شد؛
برادران افراشته پور در سال های اخیر با راه اندازی شرکت تاسیساتی بازرگانی «تهویه گستران افرا» دوباره به میدان بازی بازگشته اند. این شرکت دی ماه 86 تاسیس شده است. مهدی رییس هیات مدیره، حسن نایب رییس و داوود عضو هیات مدیره آن هستند.
علاوه بر فعالیت های اقتصادی، آن ها اندک اندک در حوزه ورزش و حمایت از تیم های بسکتبال هم وارد شده بودند؛ مثل بابک زنجانی، «محسن پهلوان مقدم» و مه آفرید امیرخسروی که در فوتبال بودند.
برادران افراشته پور در طول سال های گذشته فعالیت خود را توسعه داده و به یک هلدینگ اقتصادی بزرگ تبدیل شدند. در اطلاعیه آبان ماه 93 این شرکت آمده است: «مجموعه هلدینگ "افرا خلیج فارس" با هدف خدمت به اقتصاد کلان کشور، سال های متمادی است به فعالیت تجاری گسترده مشغول بوده و با همت مدیران و کارشناسان در آینده نزدیک پروژه عظیم "روغن کشی نوید خلیج فارس" را در منطقه بندر امام با حضور مقامات بلند پایه کشور افتتاح می گردد.»
شرکت نوید خلیج فارس در این پروژه که از آبان 88 شروع شده، حدود 150 میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است. دیگر شرکت وابسته به این هلدینگ، «شرکت نوین خلیج فارس» است که در زمینه تصفیه شکر، پروژه ای با سرمایه گذاری بیش از 260 میلیارد تومان در دست اجرا دارد.
قند ورامین»، «گلبهار» (تولید کننده روغن نباتی)، «پاکدیده» (شرکت مهم تولید کره و روغن قنادی)، «روغن نباتی نسیم سحر»، «افرا مجد آسیا» (وارد کننده کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی)، «صنایع بهداشتی پرنگار»، «محصولات غذای توژی»، «محصولات لبنی ماهان» و ... بخشی از زیرمجموعه این هلدینگ هستند.