عدالت خواهان گلستان"مشروح خطبه دوم نمازجمعه شهرستان بندرگزکه به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی محمدی ،امام جمعه انقلابی بندرگز"
خودم و همه نمازگزاران جمعه این هفته را به تقوی الهی به مبارزه با نفس اماره و دوری از گناه و نظم در امورات زندگی دعوت و سفارش می کنم.
یکی از راههای کسب تقوی، تربیت اسلامی است .تربیت نفس ،تربیت جامعه،تربیت خانواده ،تربیت فرزندان جامعه .خداوند در قران کریم ارسال انبیاء را با هدف تربیت بیان فرمود،پیغمبران به عنوان معلم اول انسانها مردم را تربیت می کنند و دانش می آموزند.
انقلاب اسلامی هم براساس همین آموزه قرآنی برای تربیت نفوس در هشتم اسفند ماه 1359 هجری شمسی نهاد مقدس امور تربیتی را با هدف گسترش و ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی در نظام آموزش و پرورش و در مدارس سراسر کشور به همت شهیدان بزرگوار انقلاب شهید رجایی و شهید باهنر تاسیس کرد.در همان زمان شهید رجایی مربیان امور تربیتی را سربازان انقلاب در آموزش و پرورش دانستند.
بنابر گفته شهید باهنر مربیان زمانی با انبیاء هم صف و با امام عادل هم ردیف هستند که آموزش را از محتوای تزکیه پر کنند.یعنی معلم فیزیک ،معلم شیمی و معلم ریاضی در حین درس ،خداشناسی و مبانی اسلامی را به دانش آموزان بیاموزد در این صورت شغل انبیایی خود را ایفا کرده است.
اگر معلمانی مبانی دینی را به فرزندان مان انتقال ندهند آن شغل انبیایی خود را ایفا نکردند.اگر معلم ریاضی و شیمی معلم فیزیک ،معلم درس های دیگر در حین درس گفتن در هنگام نوشتن فرمول بر روی تخته وقتی صدای اذان را شنیدند گچ تخته از دستش بیفتد و به دانش آموزان بگوید الان وقت نماز است من با اجازه شما یک پنج دقیقه ای نمازم را می خوانم و برمی گردم ،با اینکه دانش آموزان را دعوت به نماز نمی کند اما با عملش بهترین تبلیغ دین و تبلیغ نماز را می کند. و جامعه اسلامی به چنین معلمانی نیاز دارد.
گاهی برخی از معلمان دینی هستند،معلم بینش اسلامی هستند اما بینش انحرافی و غیر اسلامی را هم ترویج می دهند اینها شغل انبیایی خود را ایفا نکردند معلمی می تواند شغل انبیایی و نقش انبیا را داشته باشد که اولا خودش معتقد به مبانی دینی و اسلامی باشد مثل آن معلمی که امروز آموزش و پرورش دولت یازدهم برایش تسهیلاتی در نظر بگیرد برای سفر به آنتالیای ترکیه سرزمینی که مظاهر فساد و ضد اسلامی و عیاشی آن شهرت دارد تور آنتالیا برای معلم چه ضرورتی دارد ؟ آن معلمی که می خواهد به آنتالیا برود کنار ساحل آنتالیا برود و آن مظاهر فساد و فحشا را ببیند آن معلم چگونه می تواند ،آن مبانی ارزشی دین اسلام را به دانش آموزان من و شما انتقال بدهد.
امام راحل(ره) در تبیین اینکه کدام معلم کار انبیاء می کند می فرمایند: اگر چنانچه یک معلمی باشد که دانش آموز را دعوت به نور و دعوت به صلاح و دعوت به اسلام کند ،دعوت به اخلاق اسلامی ،دعوت به ارزشهای اسلامی بکند همان طور که انبیاء مردم را از ظلمت به نور می کشاند این معلم هم بچه ها را از ظلمات به نور وارد کند این شغلی است که شغل انبیاست.
پس هر معلمی دارای شغل انبیاء نیست،آن معلمی که دانش آموز را از ظلمات به نور دعوت کند امام راحل(ره) می فرماید آن علم شغل انبیا را دارد. که پر معناست کلام امام که فرموند اگر تهذیب درکار نباشد علم توحید و خداشناسی هم به درد نمی خورد .یعنی شاید یک معلم علم خداشناسی بدهد اما دانش آموز را مهذب بار نیاورد آن علم خداشناسی هم به درد نمی خورد.
تزکیه ،پرورش دینی ،آموزش و پرورش هر دو لازم است لذا نهاد مقدس امور تربیتی این نهاد انقلابی و پرورشی با اهداف خاصی تشکیل گردید. از جمله انتقال ارزشهای دینی و فرهنگی انقلاب اسلامی به مدارس ،اینکه ما در مدارسمان راوی انقلاب باشیم به دانش آموزان مان بگوییم که انقلاب مان چگونه به وجود آمده ،چه خون هایی پای آن ریخته شده ،قبل از انقلاب چگونه بودیم ،امروز چگونه هستیم واقعیت ها را بگوییم. و نسل جدید را آگاه کنیم که دشمن نتواند از این نسل استفاده بکند که در براندازی نظام به این نسل دانشجو ولائی اند می خواستند تکیه بکنند که در فتنه 78 ، فتنه 88 با نسل سوم و چهارم بتوانند انقلاب را ازبین ببرند.
دوم : تربیت و بازسازی دانش آموز درفضای انقلاب اسلامی
سوم: مهم ترین هدف تشکیل امور تربیتی را باید حراست از مرزهای اعتقادی و حفظ دستاورد ها و تبیین ارزشهای انقلاب در مدارس دانست.تاریخ اسلام را تاریخ ائمه را ،برنامه های معنوی را برای دانش آموز داشته باشیم ،یادواره های شهداء اینها تاثیر دارد لذا می بینید این دانش آموزان را این نسلی که انقلاب اسلامی و آن شور هیجان اول انقلاب را درک نکردند ،دفاع مقدس را آن جانفشانی ها را ،آن جانبازی ها را ندیدند به راهیان نور ، به وادی عشق و عرفان و جانفشانی و جان نثاری و جانبازی و رشادت و شهادت می برند این دانش آموزان را به قدمگاه شهداء می برند برای حفظ ارزشها ،برای انتقال ارزشها برای تبیین ارزشهاست.که از ارزشهای اسلامی و انقلابی حراست کنیم.
پس هدف تشکیل امور تربیتی این است که معلمان و فرهنگیان اولا خودسازی و تزکیه نفس و سپس در تربیت کودکان و نوجوانان ما کوشا باشند چون کودکان ما ،فرزندان ما مانند صفحه کاغذ بی نقش و نگاری هستند که هر نقشی را به آسانی و سهولت قبول می کنند اینها امانتی در دست معلمین هستند.انشاالله معلمان عزیز تعهد داشته باشند و امانتدار خوبی باشند.
لذا معلم خوب می تواند دانش آموز خوب ،مودب و اخلاقی تربیت کند این را در حوزه های علمیه تجربه شده است چه علمایی از حوزه های علمیه به دنیا تحویل داده شده است،شیخ طوسی ها ،علامه مجلسی ها،شیخ مرتضی انصاری ها ،شیخ مفید ها، علامه حلی ها،علامه بحرالعلوم ها، محدث قمی ها، امام راحل(ره)ها،آیت الله بهجت ها ،سیدرضی و سید مرتضی علم الهدای که شیخ مفید می فرمایند:که در عالم خواب بودم و دیدم در محل تدریس مشغول تدریس طلبه ها هستم روی منبر تدریس نشستم یک وقت دیدم در مسجدی که در آن تدریس می کردم باز شد دیدم زهرای مرضیه وارد شد دست حسن و حسینش را گرفته وارد مدرس شد تا رسید پای منبر درس من صدا زد یا شیخ به این دو فرزندم حسن و حسین فقه بیاموز ،شیخ می فرماید از خواب بیدار شدم حیران ماندم تا صبح خوابم نبرد که من کجا و زهرای مرضیه و حسن و حسین کجا ،من کجا و تعلیم علم فقه به حسنین کجا؟ تا اینکه صبح شد و به تدریس درس به محل بحث رفتم در حین تدریس دیدم در مدرس باز شد یک خانم علویه ای وارد شد دست دو سیدش را گرفت و نزد من آورد پای منبر من و صدا زد یا شیخ ! به این دو فرزندم علم فقه بیاموز،آنجا بود که فهمیدم خوابم تعبیر شده و زهرای مرضیه به حوزه دینی من و به این دو بچه عنایت دارد.خوشحال شدم و این دو را تربیت کردم که یکی شد سید رضی صاحب نهج البلاغه امیرالمومنین(علیه السلام)و یکی شد سید مرتضی که امیر المومنین او را علم الهدای ،علم دیانت و علم هدایت لقب داده است.
خوب در این روزها حوزه های علمیه برای جذب طلاب ثبت نام می کنند باید برای تربیت فرزند هدایت جامعه یکسری از فرزندانمان را به حوزه علمیه بفرستیم علمایی بشوند مانند سیدرضی و سید مرتضی عالمی بشوند مثل امام راحل(ره)که انقلابی بپا کردند و جهان را به لرزه درآوردند.حوزه های علمیه برای هدایت جامعه است.برای تربیت انسانهای جامعه می باشد فرزندانتان را به حوزه های علمیه بفرستید که دین و دیانت آنها تضمین می شود و آنها محافظ دین و دیانت می شوند.
آقای قرائتی می فرمود: من سفری به پاکستان داشتم در آنجا به من گفتند شما معلم قران یک کشور شیعی و انقلابی ایران هستید ما در پاکستان 500هزار حافظ قرآن داریم شما در ایران چند حافظ قرآن دارید؟ آقای قرائتی گفتند که شما حافظ قرآن تربیت می کنید ما محافظ قرآن تربیت می کنیم ،گفتند یعنی چه ؟ یعنی ما کسانی را تربیت می کنیم که تکه تکه می شوند اما اجازه نمی دهند قران ازبین برود جان شان را فدا می کنند اما از قران محافظت می کنند.
امروز برای حفاظت از قرآن نیاز به طلاب داریم حوزه های علمیه طلاب و روحانیت مراجع عظام محافظین دین و دیانت هستند انقلاب از حوزه های علمیه آغاز شده در بقا انقلاب حوزه های علمیه و علما نقش داشتند شهدای حوزه علمیه 15 تا 20 برابر شهدای اقشار دیگر نسبت به جمعیت بوده است امروز امنیت ایران اسلامی و حفظ و حمایت مقاومت شیعیان جهان مدیریت یک شخصیت از حوزه علمیه است به نام ولایت فقیه دیدبانی است که تمام نقشه های دشمن را نقش برآب می کند.
فرزندان خودتان را به حوزه های علمیه بفرستید که هم دین و دیانت آنها تضمین می شود و هم جامعه نیاز به مبلغ و روحانیت دارد،هم فرزندانتان تربیت دینی می شوند .پیغمبر اسلام فرمودند:وای بر پدران و مادران آخرالزمان ،گفتند یا رسول الله کدام پداران و مادران؟ آیا پدارن و مادران مشرک ؟فرمودند: نه وای بر پداران و مادران مسلمان .گفتند برای چه؟ فرمودند برای اینکه اینها به فکر دین و دیانت بچه هایشان نیستند.! به فکر تکالیف دینی و علوم دینی و معارف دینی فرزندانشان نیستند. واقعا هم همین طور است .ما آنقدر به فکر درس ریاضی و فیزیک و شیمی و شغل فرزندانمان هستیم آیا به فکر دین فرزندانمان هستیم؟؟! به فکر حفاظت و حراست و پرستاری از دین و فرزندانمان هستیم؟؟!
حضرت زینب که روز ولادت ،روز پرستار است که باید به پرستاران و بهورزان تبریک بگوییم اما این حضرت زینب پیغمبر درباره اش فرمودند: وصیت می کنم به حاضرین و غائبین که این دختر را به خاطر من احترام کنید همانا وی به خدیجه کبری شیبه است ،یعنی زینب مانند خدیجه حافظ دین پرستار دیانت و پرستار دین بود،زینب پرستار کربلا ،پرستار زخم های عاشورا،پرستار زخمی های دشت بلا بود ،زینب پرستار اسرا و بچه های حسین بن علی بود اما نه زینب پرستار مظلومیت حسین ،پرستار حقانیت حسین ، پرستار اهداف حسین، پرستار واقعیت عاشورا بود.زینب پرستار قیام کربلا، پرستار دین و دیانت بود.اگر زینب نبود از مظلومیت حسین ،از حقانیت حسین از اهداف حسین از دین و دیانت خبری نبود.از اسلام و قرآن و ولایت و امامت چیزی نمی ماند ،ما هم باید زینب گونه از دین و دیانت از ولایت و از امامت پرستاری کنیم .
امروز پرستاری از دین و پرستاری از انقلاب یعنی حمایت از مقاومت عراق ، حمایت از مقاومت سوریه ، حمایت از مقاومت لبنان ، حمایت از مقاومت فلسطین حمایت از مقاومت بحرین و حمایت از مقاومت یمن و مقابله با گروه های تکفیری و وهابی و سلفی و داعشی .
امروز پرستاری از دین ،یعنی بیداری درمقابل فتنه گران که به دنبال فتنه جدید در کشور هستند ،چرا امروز وزارت خارجه امریکا با گستاخی تمام در امور داخلی ایران دخالت می کند و خواستار آزادی و رفع حصر سران فتنه می شود.چون فتنه گران مزدوران آمریکا و صهیونیسم برای براندازی نظام بودند. که هفته قبل بیان کردم که هرکسی به دنبال تبرئه و تطهیر و حمایت از سران فتنه و رفع حصر سران فتنه باشد مسلمأ در خط امریکا و اسرائیل است (تکبیرحضار)
که با دخالت امریکا و با حمایت از امریکا از سران فتنه این مسئله روشن تر شد.
و رفع حصر برای این است می خواهند فتنه دیگری ایجاد کنند بصیرت داشته باشیم اصلا کلمه حصر ظلم به نظام است ،نظام دارد از اینها حمایت می کند نظام دارد از اینها حفاظت می کند چون جنازه اینها برای امریکا و غرب برای فتنه گران داخلی بیشتر ارزش دارد تا زنده بودن اینها.
در هر صورت امروز حفاظت از دین و پرستاری از انقلاب یعنی ایستادگی درمقابل تحریم ها و تهدیدهای غرب، البته هر چه تحریم کردند ما بیشتر پیشرفت کردیم اینها خدمتی به ما کردند ،تحریم های ایران در این دوران اخیر از مواد غذایی تا مواد دارویی و پایان نامه و تحقیقات گرفته تا تحریم این روزها ،تحریم پذیرش دانشجویان ایرانی در امریکا ،ما تازه فهمیدیم که چگونه اعتبار گذرنامه و عزت ویزای ایرانی در دولت یازدهم به دست آمده حتی 64دانشجو از کشور نروژ اخراج شدند! اما این تحریم ها به نفع نظام خواهد بود و جلوی فرار مغزها را می گیرد.
امروز حراست پرستاری از دین یعنی : یعنی اقتصاد مقاومتی ،یعنی استفاده از محصولات داخلی که حضرت آقا تاکید فرمودند که درمورد مصرف کالاهای داخلی تعصب داشته باشید هرکسی که به ایران علاقه مند است به آینده کشورش علاقه مند است به فکر بچه های خودش است بناست فردا در این کشور زندگی کنند از تولیدات داخلی مصرف کنید که با مصرف تولیدات خارجی و مصنوعات خارجی دارید به آنها کمک می کنید یک خانم ژاپنی مسلمان و شیعه شده با اینکه ژاپنی است و با وجود اینکه کالاهای ژاپنی در جهان مشهور است به همسرش اصرار می کرد که برویم لوازم ایرانی بخریم گفتند چرا اینقدر اصرار می کنید ،گفت : چون ما باید به اقتصاد کشور شیعه کمک کنیم آن وقت ما داریم به کارخانجات و اقتصاد کشور های چین و ژاپن و کشورهای دیگر کمک می کنیم.
ازبس برنج هندی ماکارونی خوردیم شکلمان هم شبیه هندی ها شده که البته صداو سیما هم باید از اجناس خارجی اینقدر تبلیغ نکند دولت هم باید واردات را کنترول کند ،آنقدر خودروهای خارجی قلوه سنگ ،سنجاق قفلی و کالاهای غیرضروری را وارد نکند.دولت باید به امر رهبری تمکین کند.
امروز حفظ و حراست از انقلاب و اسلام برخورد با مفاسد اقتصادی است اگر امروز رحیمی را به عنوان مفسد اقتصادی در زندان اوین کردند اکنون مردم شریف ایران و بلکه هر دلداده به انقلاب اسلامی انتظار دارند که پرونده برخی از افراد به آقازاده یا زالو صفتان اقتصادی که از گرده بیت المال ثروتهایی نامشروع به جیب زدند و اکنون به اعتبار همان ثروت ها و سرمایه های بادآورده و یا وابستگی به برخی از چهره ها و شخصیت ها امید رهایی از چنگ قانون را دارند برخورد قاطع قضائی است .(تکبیر حضار)
تا دلها به عدالت اسلامی روشن گردد و اینها است که نظام را قوی و اسلام را حفظ می کند .
امروز پرستاری از انقلاب حفظ ارزش هاست نه اینکه عده ای بخواهند احکام اسلامی را نادیده بگیرند و تفسیر به رای بکنند تک خوانی و آوازخوانی زنها را آزاد کنند حتی جشنواره فیلم فجر برخی از افراد مسئله دار را جایزه بدهند که از نظر پوشش و حجاب بسیار زننده ظاهر شدند.واقعا ننگ است در جشنواره ای که باید نماد فرهنگ انقلاب باشد شاهد چنین مظاهری باشیم.اینقدر وضعیت خراب است که یک چادری در جشنواره روی جایگاه قرارگرفته تمام فضاهای مجازی پر شده از عکس ایشان و بچه های مذهبی هورا کشیدند و خوشحال شدند که یک باحجاب در آنجا تقدیر شده یک کسی که با چادر آمده روی جایگاه قرار گرفته است .ببینید کار ما به کجا کشیده که در جشنواره فجر انقلاب اسلامی یک خانم چادری وارد می شود ما باید هورا بکشیم و خوشحال بشویم.
و امروز یکی از راههای حفظ انقلاب فرستادن فرزندان باهوش و درس خوان به حوزه های علمیه است از سال گذشته تا الانی که با شما سخن می گویم حدود 6یا 7 جوان این شهر به من مراجعه کردند که حالا دانشجو بودند برخی دبیرستانی بودند گفتند که خیلی علاقه مند به حوزه هستیم دوست داریم دروس حوزوی بخوانیم آمادگی داریم دلمان می خواهد اما خانواده ها مخالفت می کنند!
عزیزان من حوزه نیاز به طلاب قوی دارد ما در این چندصد میلیون شیعه ای که داریم 150هزار طلبه بیشتر نداریم الان بیش از نیمی از مساجد کشور یعنی حدود 35هزار مسجد کشور امام جماعت ندارد شمایی که برای طلبه شدن فرزندان تان همت نمی کنید جواب پیغمبر و زهرای مرضیه را چه خواهید داد؟ جواب حسین بن علی که برای دین و نماز کشته شد چه خواهید داد ؟ چقدر می خواهید بچه ها را به دانشگاه بفرستید؟ آقا دانشگاه دیگر اشباع شده دانشگه آزاد و غیرانتفاعی و دولتی پیام نور و علمی کاربردی بدون کنکور به قدری فارغ التحصیل دادند که 50% آن بیکارند پس از 4 یا 8سال درس خواندن بعد باید به دنبال کار بدوند معضلی شده است .پدری هفته قبل مراجعه کرد گله مند بود اقا از یک خانواده پدر و مادر فرزندان و عروسها و دامادها در ادارات مشغول بکارند از بیمه و حقوق مزایای این نظام استفاده می کنند اما یک عده ای از ماها که هیچ یک از اعضاء خانواده ما از نظام بهره ای نبرده است .این آقا گفت با دسترنج مان فرزندانمان را فارغ التحصیل کردیم ولی آنها را حتی برای جاروکشی هم نمی خواهند ! از آن طرف قانون است که هرکسی بازنشسته شد فرزند آن جایگزین بشود خوب فرزندان ما کی باید شاغل بشوند خوب راست می گوید تا کی باید فرزندان دیگران از مزایای و حقوق و بیمه این نظام بهره مند بشوند حرف حق و درستی است برخی از جاهایی مثل شهرداری ها و فرمانداری ها و ادارات که جذب کردند و نیرو گرفتند از بچه های مایه دار و یا پارتی بازی گرفتند.یا کسانی که صاحب نفوذ رای بودند یا دارای تفکر جناحی بودند یا از باند خودشان بودند گرفتند یا بده بستانهایی باهم داشتند حالا بچه های ارزشی و مومن کم درآمد و فقیر بایستی در همان حال بمانند این بی عدالتی است چرا از یک خانواده ده شاغل باشند از این نظام بهره ببرند حداقل ده میلیون پول ماهانه به خانه هایشان بیاید اما یک خانواده هیچ یک افرادش شاغل نشوند.یعنی اینها عرضه ندارند و آنها عرضه دارند این طور نیست برای دفاع از نظام باشد برای شرکت در جلسات بسیج باشد همین هایی که از این نظام بهره ای نبرده اند فعال هستند .اما برخی از اداری ها ما که در ادارت مشغول به کار هستند در مراسم های مذهبی در جلسات بسیج در یادواره های شهدا در جمعه و جماعات در مساجد و کارهای فرهنگی دیده نمی شوند فعال نیستدو هزینه هم نمی کنند از این نظام هم استفاده می کنند .
بایستی این نظام برای اشتغال اقشار کم درآمد و ارزشی و خانواده هایی که در این کشور و پای این نظام در این 36سال بودند کاری و حرکتی و برنامه ریزی کنند از آن طرف آزمون های صوری می گیرند جوانهایمان را بازی گرفتند بروید سایت و دفترچه بخرید و پول واریز کنید و ثبت نام کنید و وقتشان را می گذارند و در آخر هم کسانی که مدنظر خودشان است را جذب می کنند . حال این نگرانی ها را چه کسانی باید جواب بدهند ما انقلاب کردیم که عدالت اجتماعی پیاده شود ما هم منتظر آن عدالت هستیم انشاالله آن عدالتی که قرار بود پابرهنگان آقای مردم بشوند انشاالله اجرایی بشود.