به گزارش عدالت خواهان گلستان"در این مراسم ضمن تقدیر از احمد توکلی، الیاس نادران و علیرضا زاکانی نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی از خبرگزاری فارس، خبرگزاری مهر، سایتهای مشرق، الف، جهان نیوز، فردا و نشریه پنجره به دلیل پیگیری مسئله فساد به خصوص پرونده محمدرضا رحیمی که مورد شکایت از سوی وی قرار گرفته بودند با اهدای لوحی تقدیر شد.
*موسوی: قاطعیت دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد اقتصادی مرهون جریان معتقد به انقلاب اسلامی است
در ابتدای این مراسم سیدنظام الدین موسوی دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان در مراسم تقدیر از فعالان سیاسی و رسانه ای پیشتاز در مبارزه با مفاسد اقتصادی درباره صدور حکم رحیمی اظهار داشت: ما این موضوع را امروز از زبان نمایندگان شجاع، خدوم و بصیری که طی این سال ها فارغ از نگاه سیاسی و جناحی فرایند را به سمتی پیش بردند که دستگاه قضایی توانست در برابر یک مفسده اقتصادی که می توانست آفت نظام باشد، ایستاد و آن را به فرجام رساند، میشنویم.
موسوی با بیان اینکه این مراسم به صورت نمادین برگزار می شود پرچمدار اصلی مبارزه با فساد اقتصادی را رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و افزود: ایشان بعد از دوران دفاع مقدس که چرب و شیرین دنیا به تدریج در زبان عده ای مزه کرد و باعث شد با اتخاذ برخی سیاست ها به سمت پیوند قدرت و ثروت به اشرافی گری بروند از همان زمان هشدار دادند و مسائلی را مطرح کردند که شاید از چشم خیلی ها پنهان بود.
مدیرعامل خبرگزاری فارس با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشخص شده هشدارهای رهبر معظم انقلاب بجا و دقیق بوده است، خاطرنشان کرد: فساد و به ویژه فساد اقتصادی به صورت موریانه در هر سیستم اقتصادی عمل می کند و اگر در این زمینه حساسیت نباشد منجر به انحطاط خواهد شد همانطور که بزرگترین تمدن های بشری به دلیل فساد افول کرده اند.
وی با اشاره به جامعه آرمانی که پیامبر (ص) بنا نهاد، ادامه داد: آنچه مانند موریانه در آن رسوخ کرد، فساد اقتصادی بود و زمانی که امام علی (ع) حاکمیت را پذیرفت دیدیم که اصحاب نزدیک پیامبر چه برخوردی با ایشان داشتند و به خاطر چرب و شیرین دنیا با حضرت علی (ع) درافتادند، از این رو ایشان شهید راه عدالت و مبارزه با فساد است.
موسوی تاکید کرد: انقلاب اسلامی ما به نام خدا بود اما نباید فکر کنیم از آفت فساد دور هستیم چرا که ما هم مانند همه نظام ها و تمدن ها در معرض آفت قرار داریم و باید به صورت مداوم هشدار دهیم.
دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان با تاکید بر اینکه نباید به مفسدان اجازه رسوخ داد، یادآور شد: اگر در بدنه حاکمیت چشم ناظری وجود نداشته باشد که در خصوص مفاسد هشدار دهد، ما با مشکل مواجه خواهیم شد. به ویژ اینکه فساد مسری است و افراد را در جاهای مختلف آلوده می کند.
وی فساد را به فتنه و درآمیختن حق و باطل تشبیه کرد و یادآور شد: برای مقابله با این فتنه باید از همه ابزارها از جمله رسانه استفاده کرد اما متاسفانه دیدیم که برخی رسانه ها و جریان های سیاسی از فساد حمایت کردند.
موسوی با بیان اینکه ما خداوند را به خاطر القای معنوی و روحیه انقلابی که حضرت امام در دل مردم کاشت و بارور کرد، شاکر هستیم، گفت: هنوز کسانی هستند که در برابر فساد ایستادگی کنند و موضع بگیرند حتی اگر در مقام اقلیت باشند و این افراد منافع حزبی و جناحی را در نظر نمی گیرند و برای مبارزه با فساد ورود می کنند.
دبیرکل انجمن روزنامهنگاران مسلمان با بیان اینکه ما چنین روحیهای را در برخی نمایندگان و رسانهها دیدهایم، یادآور شد: عده ای از نمایندگان شجاع ما از مقطعی که مقام معظم رهبری ضرورت مقابله با فساد را مطرح کردند، به عنوان یک جریان ادامهدار آن را تداوم بخشیدند و ما امروز ثمره این از خودگذشتگی و ایثار را دیدهایم لذا قاطعیت دستگاه قضایی مرهون پایمردی این عزیزان است.
وی بر همین اساس رسالت انجمن روزنامه نگاران مسلمان را تبیین مسئله مبارزه با فساد از زبان کسانی که در خط مقدم این مبارزه بوده و هزینه داده اند، دانست و گفت: ما دیدیم که آقایان توکلی، نادران و زاکانی چه هزینه هایی در مسیر مبارزه با مفاسد اقتصادی دادند و چه تهمتهایی به آنها زده شد و چه فشاری را از جانب این قدرت های فاسد تحمل کردند اما کسانی که باید در آن مقطع پای کار می آمدند نیامده و از مفاسد حمایت کردند.
موسوی تاکید کرد: ما با پایمردی به جایی رسیدیم که جامعه متوجه شد پالایش در مقوله فساد مرهون جریان معتقد به انقلاب اسلامی و نظام است.
مدیرعامل خبرگزاری فارس، با اشاره به اقدامات فعالان رسانه ای در مبارزه با مفاسد اقتصادی به اقدامات مقدسی مدیر عامل سابق خبرگزاری مهر پرداخت و گفت: او توسط جریانات مفسد تا مرز بازداشت هم پیش رفت؛ سایتهای فردا، الف، جهان، مشرق، خبرگزاری فارس و نشریه پنجره در این زمینه و در مبارزه با فساد اقتصادی فعال بودند.
وی یادآور شد: آقای داوری از فعالان رسانه ای 11 بار به دلیل پیگیری قضایی عناصر مفسد دائم در دادگاه بود و همین پایمردی ها باعث شد که مبارزه با مفاسد به سرانجامی برسد و نظام و مردم سر خود را بلند کنند.
موسوی تصریح کرد: ما امروز جمع شده ایم تا از این عناصر تقدیر کنیم چرا که مردم باید بدانند چه کسانی در مقابل فساد ایستادند چرا که مفسدان به دنبال تغییر حق و باطل هستند و فتنه گاهی سیاسی و گاهی اقتصادی خواهد بود.
دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان تاکید کرد: این وظیفه رسانه هاست که اجازه ندهیم برخی احساس کنند که ملت حافظه تاریخی ندارد و از این رو مدام باید تاکید کنیم که کدام طیف مقابل فساد ایستادگی کرد تا مفسدان نتوانند صورت مسئله را عوض کنند. به ویژه اینکه نظام اسلامی مرتب در معرض این مفاسد است.
وی با بیان اینکه ما احتمالا پرونده های سنگینی در پیش داشته باشیم خاطرنشان کرد: آنچه در مسیر مبارزه با مفاسد اقتصادی مقاومت می کند لایه صلب انقلاب است که در نمایندگان و رسانه های انقلابی تجلی یافته است.
* توکلی:امیدواریم به پروندههای امثال مهدی هاشمی، مرتضوی، کرسنت و استاتاویل هم با دقت و عدالت رسیدگی شود
در ادامه احمد توکلی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در مراسم تقدیر از فعالان سیاسی و رسانهای پیشتاز در مبارزه با مفاسد اقتصادی که صبح امروز در فرهنگسرای اندیشه و به همت انجمن روزنامهنگاران مسلمان برگزار شد،اظهار کرد: من از سال 1364 روزنامهنگاری را شروع و هنوز خودم را روزنامهنگار میدانم و به این شغل افتخار میکنم و تا به امروز نیز مسئولیتهای بنده باعث نشده این شخصیت را از دست بدهم.
وی که در این همایش در مورد مفاسد اقتصادی سخن میگفت، اظهار داشت: وقتی فردی در مقام سیاسی فساد میکند و از موقعیت خود سوءاستفاده میکند، به ملت ایران خیانت کرده است.
توکلی با بیان اینکه روزنامهنگاران و سیاستمداران وظیفه پائیدن سیستم را دارند، گفت: این بهترین رویه ممکن برای روزنامهنگاران و سیاستمداران است و اگر استقامت در این راه وجود داشته باشد سبب تأثیرگذاری بسیاری خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از برخورد قاطع قوه قضائیه با محمدرضا رحیمی (معاون اول دولت دهم) تشکر و قدردانی کرد و این سیر تاریخی را یک تحول در مسیر قضایی کشور دانست.
وی اظهار امیدواری کرد: امیدواریم که قوه قضائیه با پروندههای بزرگ دیگری همچون مهدی هاشمی، سعید مرتضوی،کرسنت و استات اویل نیز با عدالت و دقت رسیدگی کند، تأکید بر عدالت و دقت به این دلیل است که هیچکس نمیخواهد و دوست ندارد که کسی بیگناه به زندان بیفتد.
توکلی در مورد پرونده رحیمی نیز گفت: ما در مورد این پرونده هم متأسف و هم خوشحالیم؛ متأسف به این خاطر که در جمهوری اسلامی ایران کار به جایی رسیده که معاون اول رئیسجمهور تعقیب میشود و خوشحال از اینکه با پرونده فساد وی قاطعانه برخورد شد.
توکلی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نمایندگان مصونیت دارند اما رسانهها چطور باید بدون ترس از برخوردها با مفاسد برخورد کنند، اظهار داشت: مجلس وظیفه خود را به خوبی انجام نداده اما این مانع وظیفه ما نیست، من خود پرونده بسیاری دارم و میخواهم دفاعیات خود را منتشر کنم؛ در عین حال ما در این مسیر زخمی هم خواهیم داشت و بنده خودم به جز پرونده،به عنوان روزنامهنگار تحت تعقیب هستم لذا معتقدم باید کاری کنیم که دست رسانهها بازتر شود.
نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص فروش باغات تهران و برنامه مجلس برای برخورد در این زمینه خاطرنشان کرد: بنده و آقای نادران اقداماتی را در این زمینه داشتیم اما کار به شکل جدی به نتیجه نرسیده است. به هر حال تبدیل زمینها و تخریب محیط زیست را به صورت جدی در مجلس پیگیری میکنیم.
وی در خصوص برنامه مجلس برای برخورد با نهادهای غیردولتی از جمله ستاد اجرای فرمان امام، گفت: ما سه جلسه با این نهادی که نام بردید داشتیم و مسئولش را بازخواست کردیم برای ما هیچ تفاوتی ندارد که کدام نهاد باشد و فرقی نمیکند که این فرد اصولگرا باشد یا اصلاحطلب و به هر حال از آنها تعهد گرفتیم که این کارها را نکنند.
توکلی در ادامه این نشست در خصوص رانت 650 میلیون یورویی و جزئیات جدید از این مسئله اظهار داشت: در این موضوع و تخصیص امتیاز واردات به مبلغ 650 میلیون یورو به یک تاجر خاص که بنده با آن مخالفت کردم و بعد از مدتی تلاش خصوصی گزارش آن را به مردم دادهام هنوز باعث عبرت کافی نشده است و همین رانت وارداتی دارد به واردکنندگان دولتی داده میشود که ما مخالف آن هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس، تأکید کرد: این رانت چه به یک تاجر خصوصی و چه به مسئول دولتی داده شود ما مخالف آن هستیم و این تبعیض ممنوع است ولی در عین حال ما نمیخواهیم آبروی کسی را ببریم یا جنجال درست کنیم اما با این حرفها و جنجالها هم از میدان به در نمیرویم.
وی درباره تخفیف پرونده مهدی هاشمی که از سوی یکی از خبرنگاران مطرح شد پاسخ داد: ما درباره پرونده مهدی هاشمی از زحمات قوه قضائیه مطلع هستیم اما در عین حال نگران هم هستیم.
توکلی با بیان اینکه بنده از گفتن برخی اقدامات انجام شده در این زمینه معذور هستم اما به زودی از برخی اقدامات مطلع خواهید شد، تأکید کرد: ما نمیخواهیم کسی را منکوب کنیم و خدا نیامرزد کسی را که بخواهد چنین کاری انجام دهد؛ هدف ما برخورد با کسانی است که بین قدرت و ثروت پل زده و منشأ فساد شدهاند.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: ما سختیها را در این مسیر تحمل میکنیم و موفق میشویم تا به این پروندهها رسیدگی کنند.
وی در ادامه این نشست در خصوص پرونده بابک زنجانی و اقدامات مجلس برای رسیدگی قضائی به این پرونده تصریح کرد: ما زمانی که فهمیدیم این اتفاق افتاده است نامهای را به رؤسای سه قوه نوشتیم و عدهای از نمایندگان نیز آن را امضاء کردهاند که او تحت تعقیب قرار بگیرد چرا که تا آن زمان آزاد بود.
توکلی یادآور شد: بنده نزد آقای لاریجانی رفتم و گفتم چرا او را بازداشت نکردهاید که آقای لاریجانی گفت: شاید این کار مخل استیفای حقوق دولت شود اما بنده پاسخ دادم که این نگرانی جایی ندارد. لذا فردای آن روز بابک زنجانی بازداشت شد.
توکلی رسیدگی به پروندههای مالی را امری دشوار دانست و تأکید کرد: اگر در چنین پروندههایی هماهنگی نباشد کار دشوارتر میشود اما بنده دولت وقت را مقصر میدانم.
نماینده مردم تهران در مجلس در همین زمینه ادامه داد: ما اسنادی از بابک زنجانی داشتیم که نشان میداد او با شناسنامه جعلی حساب باز میکند و بانک مرکزی نیز در پاسخ استعلام بانکها اعلام میکرد که این فرد جاعل شناسنامه است اما با این وجود برای او حساب باز میشد؛ باید پرسید آیا همین که بابک زنجانی با آقای هاشمی رفسنجانی عکس گرفته کافی است؟ به هر حال امیدواریم در این دولت به این پرونده رسیدگی شود.
*نادران: بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی نباید منجر به سیاه نمایی شود/ بانی مبارزه با فساد مقام معظم رهبری است
در ادامه الیاس نادران نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر قرار است در مورد مبارزه با فساد تشکلی صورت بگیرد، ابتدا باید از مقام معظم رهبری این تشکر را صورت داد، چرا که ایشان بانی مبارزه با فساد بودهاند.
وی افزود: لابد همه دوستان به خاطر دارند در مورد فساد پرونده شهرام جزایری اولین کسی که چک اهدایی شهرام جزایری را رد کردند و خواستار پیگیری و کشف آن فساد شدند مقام معظم رهبری بودند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: فساد شهرام جزایری به شکل سازمانیافته در جاهای مختلف ریشه دوانده بود، اما به حمد الهی پیگیریها به طور نسبی به نتیجه رسید.
نادران تأکید کرد: علیرغم پیوند سیاسی صاحبان ثروت و قدرت، تاکنون صاحبان قدرت سیاسی مشمول محاکمات علنی و قضایی در این سطح نشده بودند که با به نتیجه رسیدن پرونده رحیمی، اولین بار این اتفاق صورت گرفت.
وی از قاضی پرونده محمدرضا رحیمی «قاضی خراسانی» تشکر و تصریح کرد: باید مدال شجاعت به آقای خراسانی تقدیم شود، چرا که وی علیرغم فشارهای متعدد بالاخره حکم را صادر کرد، هر چند به دلیل سازمان یافته بودن این جرم حکم آقای رحیمی را بیش از این میدانستیم، اما بالاخره حکم آن چیزی است که صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: شنیدهایم بررسی پروندهها همچنان باقی است و جرایم و اتهامات هنوز مفتوح است، امیدواریم آنها هم بررسی و نتیجه برای مردم آشکار شود.
به اعتقاد نادران، مبارزه با فساد به دلایل متعددی اهمیت دارد که مبارزه با ناامن کردن محیط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و تخریب کردن اساس نظام و مسئولان پاکدست، از مهمترین این دلایل هستند.
این نماینده مجلس نهم ادامه داد: ما امروز مدعی هستیم که حکومتی دینی و شرعی ارائه دادهایم، بنابراین باید دقت بیشتری به این امر نسبت به سایر حکومتها صورت گیرد و صاحبان قدرت در چنین حکومتی نیز باید از هر انحرافی جلوگیری کنند.
به گفته نادران، در بحث مبارزه با فساد نباید سیاهنمایی صورت گیرد و باید در حد خود مسئله، به مسئله پرداخته شود، چرا که برخیها به دنبال القا کردن این مسئله هستند که همه فاسدند و این خط کمک به دشمنان نظام است.
وی تأکید کرد: درباره فساد هیچ برخورد جناحی وجود ندارد، چرا که مفسدان به دنبال پشتیبانی سیاسی برای خود هستند و همچون شهرام جزایری به همه باج میدهند، بنابراین برخورد جناحی با مسئله اشتباه است زیرا این یک عزم ملی است و همه آنهایی که دل در گرو نظام دارند باید در مقوله مبارزه با فساد، حساس باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: امروز در کشور مسائل مختلف و اتهامات مختلفی به افراد زده میشود که یکی از آنها بحث نقل و انتقالات ارزی است، اما ما در مورد این مسائل مختلف ابتدا با مسئولان ذیربط صحبت و مسئله را تعقیب میکنیم، اما اگر از طریق مجاری موجود، کار دنبال نشود، مجبوریم مسئله را با افکارعمومی در میان بگذاریم و از آنان کمک بگیریم.
نادران پیگیری پرونده محمدرضا رحیمی را از سال 83 عنوان و تصریح کرد: ما از سال 83 با ریاست وی در دیوان محاسبات مخالف بودیم و ادله هم داشتیم، اما آن موقع لازم نبود که این موارد گفته شود، اما جریاناتی بودند که مسئله را تعقیب کردند و آقای رحیمی ریاست دیوان محاسبات را برعهده گرفت و درنهایت مشخص شد حق با دوستان ما بود.
وی اضافه کرد: ما در سال 88 پرونده آقای رحیمی را به این دلیل رسانهای کردیم که وی منصب مهمی را در جمهوری اسلامی برعهده گرفته بود و آن معاون اولی رئیسجمهور بود، بنابراین اگر رئیسجمهور وقت به هر دلیل کنار میرفت، طبق قانون آقای رحیمی میتوانست رئیسجمهوری را برعهده بگیرد،بنابراین ما نمیتوانستیم در برابر فردی که مشکلات فساد مالی دارد سکوت کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس به پیگیریهای آیتالله آملی لاریجانی در بحث پرونده محمدرضا رحیمی اشاره و تأکید کرد: آقای آملی لاریجانی شخصاً پیگیر این پرونده بودند و بنده در جلسات متعددی که از سال 88 به بعد با وی داشتم متوجه شدم که چه فشارهایی به دستگاه قضا و شخص ریاست قوه وارد میشود.
نادران از دستگاه قضایی کشور خواست که در بررسی پروندهها عادلانه و قاطعانه برخورد کند، چرا که این دو عنصر اثربخشی دستگاه قضا را افزایش میدهد.
وی در ادامه سخنان خود به پیگیریهای مجلس هشتم در مورد مسئله فساد اشاره کرد و گفت: در مجلس هشتم علیرغم همه فشارها، 216 نماینده به قوه قضائیه درخواست کردهاند که به دو مصداق دانهدرشت متهمین فساد رسیدگی کنند، بنابراین مجلس تاکنون در بحث مبارزه با فساد سربلند بیرون آمده و به وظیفه خود عمل کرده است.
این نماینده مجلس اظهار امیدواری کرد: انشاءالله همه ما به وظایف قانونی خود عمل کنیم و به جای تحمیل هزینه به مسئولان از سوی مفسدان، کار به جایی برسد که مفسدان برای فساد آنقدر متحمل هزینههای بالا باشند که هیچکس فکر فساد در کشور را نکند.
نادران با اشاره به مخالفت برخی از نمایندگان مجلس هفتم به ریاست رحیمی در دیوان محاسبات اظهار داشت: وقتی که مجلس هفتم به ریاست این فرد برای دیوان محاسبات رأی داد از همان سال 85 تذکرات ما شروع شد و در کمیسیون بودجه و در 13 جلسه به بررسی تخلفات ایشان پرداختیم و دفاعیات این فرد استماع شد که قابل پذیرش نبود.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه بنده اینجا از مظلومیت مهندس آسوده( از مسئولان وقت بیمه ایران) که شبانه عزل شد دفاع میکنم افزود: با گزارشی که آقای رحیمی از دیوان محاسبات داده بود این اقدام صورت گرفت اما معلوم شد آن ادعاها علیه مدیرعامل وجاهت نداشته است.
وی ادامه داد: آقای احمدینژاد با اطلاع این انتصابها را انجام داد و در نهایت او را معاون اول کرد و در واقع رئیسجمهور وقت با علم به این مسائل او را منصوب کرد اما اینکه بعداً در قوه مجریه اقداماتش چه میشود از مسائلی است که قوه قضائیه باید پیگیری کند.
نادران در ادامه با بیان اینکه فرآیند رسیدگی به پروندهها در مجلس با قوه قضائیه متفاوت است یادآور شد: تلاشهای مجلس، رسیدگی قانونی و پیگیری اجتماعی است.
نماینده مردم تهران در مجلس درباره برداشت 4.1 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی، گفت: گزارش دیوان محاسبات در این زمینه درست است اما جواب قانعکنندهای در این زمینه نشنیدهایم.
وی تصریح کرد: تقاضای ما از قوه قضائیه این است که در رسیدگی به این پروندهها تسریع کند چرا که در این پروندهها صاحبان قدرت و دانه درشتهای سیاسی هستند و اینها به سایر پروندهها از جهت عبرت شدن ترجیح دارند.
نادران در همین زمینه به برخی آسیبها در رسیدگی دیرهنگام به پرونده مفاسد اقتصادی اشاره کرد و ادامه داد: وقتی که در پرونده استاتاویل در نروژ حکم قضایی گرفتند و همه مسیرها طی شد بعد از 12 سال تازه رسیدگی به این پرونده در ایران آغاز شد در حالیکه وقتی شاهد اصلی زنده نباشد طبیعی است که کار سخت پیش میرود اما اگر همان زمان دستگاه قضایی کارش را درست انجام میداد کار به اینجا نمیرسید لذا امیدواریم قاضی بتواند در این زمینه علم کافی پیدا کند.
نماینده مردم تهران در مجلس در عین حال گفت: قوه قضائیه هم محدودیتهای خود را دارد اما باید در این پروندهها با سرعت و دقت بیشتری کار پیگیری شود.
نادران در مورد پرونده کرسنت نیز گفت: کرسنت دو بخش دارد یک بخش آن دعوایی است که ما با حمیدجعفر( فرد اماراتی) داریم و آن دعوا این است که چون فساد در این قرارداد بوده این قرارداد باطل است بنابراین دولت اجازه صادرات گاز به امارات را ندارد.
وی ادامه داد: به دولت اعلام کردیم اگر قادر نباشد مسئله را حل کند حتماً در مجلس صادرات گاز ترش را ممنوع میکنیم و این هم جزو و مشمول همین مأموریت میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بخش دوم پرونده کرسنت را فسادهای صورت گرفته در داخل برای دادن امتیاز دانست و گفت: متأسفانه سلسله مراتبی باعث شد داوری کشور از داخل به بیرون ببرند که این بخش همین تخلفات است که بعداً کشور را دچار چالش کرد.
نادران به سؤال خود از زنگنه وزیر نفت اشاره و تأکید کرد: سؤال من از وزیر نفت همچنان باقی است و پیگیری میکنیم که به صحن علنی مجلس کشیده شود که انشالله هم از طریق صحن و هم از طریق رسانهها کار اطلاعرسانی آن را انجام میدهیم.
* زاکانی: رشوهبگیران پرونده کرسنت مدال واردات بنزین میگیرند/ مداخلات جدی در پیگیری پرونده استاتاویل صورت میگیرد
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در مراسم تقدیر از فعالان سیاسی، رسانه ای پیشتاز در مبارزه با مفاسد اقتصادی که صبح امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد با تأکید بر اینکه نباید با فساد برخورد سیاسی صورت بگیرد، اظهار داشت: در مورد اخیر که دادگاه نظر داد و ما باید از قوه قضائیه تشکر کنیم مورد سوءاستفاده برخی رسانههای جریان اصلاحطلب قرار گرفت که باید هوشیار باشند چرا که این امر برای آنها آوردهای نخواهد داشت.
نماینده مردم تهران در مجلس، تأکید کرد: با توجه به گردش اطلاعات در جامعه و ذهن خلاق مردم و افکار عمومی، آنها میدانند که چه کسانی با فساد اقتصادی مبارزه کردهاند.
وی با اشاره به اتفاقات مجلس هفتم و مسئولیت گرفتن رحیمی به عنوان رئیس دیوان محاسبات یادآور شد: وقتی که در مجلس هفتم نام ایشان برای دیوان محاسبات مطرح شد بنده و آقای نادران با این امر مخالف بودیم اما این صلاحیت نداشتن کار را به جایی رساند که این مسئلهها را میبینیم اما با این حال جناح چپ به او رأی داد و این فرد نیز به سراغ یکی از سران فتنه (کروبی) رفت و حمایت او را برانگیخت و بدین ترتیب نمایندگان را ترغیب کرد که به او رأی بدهند.
زاکانی با بیان اینکه فساد جناحپذیر نیست، افزود: آنچه امروز مشاهده میکنیم این است که این برخوردها امیدآفرین بوده اما مفاسد بدسرشت دیگری هم هستند که اسناد آن در دست ماست و پرونده آنها با فسادهایی که آقای رحیمی انجام داده قابل مقایسه نیست.
وی تصریح کرد: قوه قضائیه نباید در برخورد با کسانی که پرونده فسادشان قطورتر است، منفعل شود و اتفاقات امروز کشور حکایت میکند کسانی که در اواخر دهه 70 و در دهه 80 منشأ فساد بودهاند در حال حاضر دارند برمیگردند و اسنادش نیز در دست ماست.
زاکانی خاطرنشان کرد: کسانی که در پرونده کرسنت 850 هزار دلار رشوه گرفته بودند به عنوان وارد کننده بنزین مدال میگیرند.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: مسئول الحاقیه 6 کرسنت که لکه سیاهی بود و با اعتراضات ما هم مواجه شد در حال حاضر مسئولیت میگیرد و وقتی امروز تصمیمی میگیرد 5 سال آینده صدایش در میآید.
وی با بیان اینکه کسانی که کارشان لکه ننگ نظام بود امروز مسئولیت دستشان است تصریح کرد: بنابراین این مسیر تمام شده نیست و شروع یک راه است اما نباید نا امید بود و معتقدیم باید هزینه داد و در آینده نیز به پیچیدگیهای فساد افزوده میشود.
زاکانی در عین حال گفت: نباید در فساد مسیری را رفت که مردم ناامید شده و دشمن فاسد بخواهد برای مخدوش کردن چهره پاک نظام اسلامی از آن بهره بگیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد که مورد سؤال یکی از خبرنگاران قرار گرفت، اظهار داشت: ما دو تحقیق و تفحص از دانشگاه داشتیم که تحقیق و تفحص اول مربوط به سال 84 بود و تا سال 85 هم ادامه داشت و همه دانشگاهها و مراکز آموزشی را که بیش از 1500 مرکز بود و در 9 تیپ دستهبندی میشد در بر میگرفت و یک تیپ آن هم دانشگاه آزاد بود که در 13 جلد گزارشهای آن آماده شد اما اجازه ندادند که این گزارش از کمیسیون عبور کند و اصلاً مطرح نشد.
وی یادآور شد که برادر خانم آقای جاسبی رئیس این کمیسیون در آن زمان بوده است.
زاکانی با بیان اینکه تحقیق و تفحص دوم در مجلس نهم کلید خورد و انجام شد و نتیجه آن در کمیسیون به تصویب رسید، ادامه داد: این پرونده مسیر خود را طی کرد و به نتیجه رسید از باب اینکه کمسیون همکاری کرد و خروجی آن تصویب شد اما در مورد اول نامه کمیسیون این بود که در صورت قرائت به دستگاه قضایی ارجاع نشود اما نتایج آن گزارش مشخص است.
دبیرکل جمعیت رهپویان با اشاره به اینکه این موارد تنها بخشی از تخلفات است که مانع از بررسی پرونده میشوند و همکاریهای لازم صورت نمیگیرد افزود: الحمدالله گزارش تحقیق و تفحص دوم تصویب شد و مسیر خود را دستگاه قضایی دنبال میکند.
وی در ادامه در خصوص مدرک محمدرضا رحیمی اظهار داشت: این مورد از سابق مورد اعتراض ما بود؛ در جلسهای که بنده با آقایان توکلی و نادران در مرکز پژوهشها با آقای کردان داشتیم ایشان توضیحاتی درباره مدرک خود داد و در اثنای صحبتهایش مطرح کرد پرونده آکسفوردی که گرفته است دو نسخه بوده که یکی را نیز آقای رحیمی گرفته است از این رو این بخش تحت عنوان مدارک دوقلو در مجلس دنبال و موجب خنده شد.
زاکانی یادآور شد: آن مدرک کاملاً بیپایه و اساس بود اما بنده شنیدم آقای رحیمی در دورهای که مسئولیت داشته بحث مدرک خود را از طرق خاصی دنبال کرده که البته اطلاعات بنده درباره آن دیگر کافی نیست و وارد این بحث نمیشوم.
نماینده مردم تهران در مجلس درباره تأخیر در رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی یادآور شد: در پرونده استاتاویل که سال 87 اسناد آن را از پلیس انگلیس دریافت کردهاند یک سال و اندی در بازرسی کل کشور دست نخورده ماند و انبار شد و الآن نیز که به این پرونده رسیدگی میکنند مداخلات جدی در رسیدگی به آن صورت میگیرد.
وی بر همین اساس به مسئولیت سنگین رسانهها و نمایندگان اشاره کرد و یادآور شد:دولت گفت نکتهای که آقای نادران درباره برداشت نادرست 4.1میلیارد دلار از صندوق توسعه مطرح کرد دروغ است و درخواست تعقیب برای نمایندگان را مطرح کرد در حالی که اسناد آن دست نمایندگان است و در تاریخ 26 اسفند 92 این پول برداشت شده اما گفتند اشتباه بوده و در این زمینه بسیار ناشیانه دستکاری کردهاند در حالیکه اگر با نمایندگان صادق باشند مجلس به آنها کمک خواهد کرد.
زاکانی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در مورد پرونده کرسنت اظهار کرد: در این پرونده رد پای سه نفر مشخص است، عباس یزدانپناه یزدی، حمید جعفر اماراتی و مهدی هاشمی.
وی ادامه داد: وقتی پروندهها را رسیدگی میکنیم میبینیم که آقای یزدانپناه یزدی ارتباط نزدیکی به مهدی هاشمی دارد. چند وقت پیش با شخصی در امارات جلسه گذاشتیم و آن شخص به ما گفت که عباس یزدانپناه یزدی را به گونه ای سر به نیست کردند که هیچ دستی به آن نرسد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تمام اسناد و قراردادهای نفتی ما که مربوط به دوره وزارت آقای زنگنه و در دوره آقای خاتمی بود به انگلیس میرفت و در دفتر آقای مهدی هاشمی موجود بود.
زاکانی اضافه کرد: ارتباط عباس یزدانپناه یزدی و آقای مهدی هاشمی به عنوان یک همکلاسی کاملاً مشخص است و ادعایی که آقای حمیدجعفر در لاهه علیه ما کرد سبب بروز اتفاقاتی شد که یکی از این اتفاقات تصدی مجدد وزارت نفت توسط آقای زنگنه بود.
«ما به آقای زنگنه اصرار میکردیم که شما اگر وزیر نفت شوید محکوم میشوید چون در یک جای این پرونده متهم هستید اما ایشان گفت من دو هفتهای این مسئله را حل میکنم و دیدیم که در نهایت محکوم هم شد.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به موضوع نپرداختن مسئله کرسنت توسط رسانهها که گفته میشد به دستور شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته است، اشاره و خاطرنشان کرد: من در جلسهای این موضوع را با آقای شمخانی در میان گذاشتهام و ایشان نیز گفت ما هیچ منعی برای رسانهها در مورد پرداختن به مسئله کرسنت نگذاشتهایم.
وی ادامه داد: آقای شمخانی گفت که تنها منعی که ما گذاشتهایم برای کسانی بوده که متوجه شدیم این افراد پول دریافت میکردند تا گزارش نادرست تنظیم کنند و این گزارشات نادرست مورد سوءاستفاده حمیدجعفر قرار میگرفت که این موضوع توسط وزارت اطلاعات حل شد و معلوم شد رسانه چه جناحهایی این اقدامات را صورت میدادند.
زاکانی موضوع پرونده کرسنت را یک موضوع مبنایی و اساسی دانست و اظهار تأسف کرد که دستگاه قضایی ما به اندازه اهمیت آن به موضوع وزن نداده و در اولویت قرار نداده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به نمایندگان رسانههای مختلف در این جلسه وعده داد که در آینده نزدیک با چندی از نمایندگان مجلس بنا داریم ابعاد مختلف دیگری از این پرونده را بازخوانی کنیم تا معلوم شود چه کسانی چه خیانتهایی مرتکب شده چه مدالهایی گرفته و چه مدالهایی دارند میگیرند.
وی بر روی واژه «دارند چه مدالهایی همچنان میگیرند» تأکید کرد و گفت: آقای نادران گفتند که بابک زنجانیهای جدیدی در حال متولد شدن هستند من هم سربسته به شما میگویم که بابک زنجانیهای جدید در راهند چرا که سندهای اصلی آنها الآن در اختیار نمایندگان قرار میگیرد بنابراین همه باید دقت کنند.