چاپ صفحه

رد پای سوروس در آشوب ها

پایگاه عدالت خواهان گلستان"بنیاد «جامعه باز» به ریاست «جرج سوروس» یهودی مجارستانی به خاطر شهرت مدیرش به نام بنیاد سوروس نیز شناخته می‌شود. وی که ریاست «شورای روابط خارجی» آمریکا را نیز بر عهده دارد که از ۴هزار عضو شامل اعضای سابق سازمان سیا، نمایندگان رسانه‌ها، سیاستمداران و نخبگان دانشگاهی تشکیل شده است، به دلیل برخورداری از پشتوانه مالی و سیاسی مطلوب با روش‌های مختلف نظیر ارتباط با احزاب مخالف، رسانه‌ها، تشکیلات غیر دولتی و دولتمردان اهداف آمریکا و اسرائیل را در مناطق مختلف دنیا پیگیری می‌کند.

سوروس در سال ۲۰۰۳ مبلغی معادل ۲۰ میلیون دلار به منظور حمایت از جنبش‌های اصلاح‌طلب در پنج کشور آسیای مرکزی یعنی قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان هزینه کرد. «ادوارد شواردنادزه» رئیس جمهور سابق گرجستان نیز این میلیاردر یهودی را جنایتکاری خواند که در حوادث سال ۲۰۰۳ گرجستان نقش داشت. انتخاب چهار وزیر از وزرای دولت جدید گرجستان از جوانان حقوق‌بگیر بنیاد سورس و پرداخت حقوق مازاد به ۵هزار نفر از کارمند دولتی در این کشور از شواهد دخالت این بنیاد در حوادث گرجستان است.

آغاز انقلاب در اوکراین نیز از اقدامات سوروس بود که از طریق راه‌اندازی بنیادهای مدافعین دموکراسی، حقوق بشر، انستیتو ملی دموکراسی، سازمان خانه آزادی و… در این کشور صورت گرفت. ردپای سوروس در کشور آذربایجان هم که با هدف از هم پاشیدن نهاد‌های اجتماعی و مذهبی این کشور برای مبارزه با بافت مذهبی جمهوری آذربایجان صورت گرفت، دیده می‌شود. تشکیلات وی از طریق گسترش مواد مخدر در میان جوانان در پوشش برنامه مبارزه با مواد مخدر، پروژه گسترش فساد و مبارزه با مذهب در این کشور را به انجام رساندند. بنیاد سورس در کنار بنیاد رسانه‌ای «رابرت مرداک» (امپراطوری رسانه‌ای خبری) به عنوان دومین سازمان رسانه‌ای قدرتمند دنیا شناخته می‌شود که بیشترین خبرگزاری، روزنامه، سایت و شبکه تلویزیونی را هدایت می‌کند؛ با این تفاوت که مرداک تمایل به فعالیت آشکار داشته و سوروس بنا به نوع مأموریت‌ها و اقداماتش از مشی پنهان پیروی می‌کند.