چاپ صفحه

همسرکشی همچنان مهم ترین قتل خانوادگی در کشور

به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"به گفته معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی، همسرکشی همچنان مهم ترین قتل خانوادگی در کشور است که زنان در آن بیشتر از مردان قربانی می شوند.

قتل های خانوادگی 34 درصد از قتل های کشور را به خود اختصاص داده که با احتساب سالانه 1800 فقره قتل در کشور، شاهد وقوع روزانه نزدیک به دو فقره قتل خانوادگی هستیم.

صبح دیروز هم چهار متهم به قتل در دادگاه کیفری استان تهران به اتهام ارتکاب جنایت های خانوادگی پای میز محاکمه قرار گرفتند. چهار مرد جنایتکار در جنایت های جداگانه، همسر، خواهر، برادر و زن عموی خود را با انگیزه های متفاوت از پا درآورده بودند.به گفته کارشناسان، اعتیاد به مواد روانگردان بخصوص شیشه، اختلافات ارثی، مشکلات روحی، سوءظن و مشکلات زنان برای جدایی پنج انگیزه اصلی در قتل های خانوادگی است.

قتل های بدون برنامه

حسین اصغرزاده، قاضی جنایی تهران در این زمینه می گوید: در قتل های خانوادگی کمتر شاهد جنایت های برنامه ریزی شده هستیم و این قتل ها بر اثر عصبانیت آنی رخ می دهد. البته در موضوع همسرکشی بخصوص شوهرکشی مساله کمی فرق کرده و زنان اغلب با نقشه قبلی و همدستی مرد غریبه دست به جنایت می زنند. این زنان مدعی هستند اگر همسرشان با طلاق موافقت می کرد هیچ گاه قتل رخ نمی داد. حال آن که این موضوع باید از سوی قانونگذار بررسی شود و در صورتی که به صورت علمی ثابت شود قوانین در این حوزه ضعف دارد مشکلات قانونی باید رفع شود.

وی می افزاید: اعتیاد نیز در قتل های خانوادگی بخصوص فرزندکشی و والدین کشی نقش مهمی دارد. فرزندان معتاد وقتی برای تهیه هزینه موادمخدر با مشکل روبه رو می شوند، سراغ والدین رفته و از آنها درخواست پول می کنند که در صورت مخالفت، با آنها درگیر شده و دست به جنایت می زنند. والدین معتاد نیز در اثر استفاده از روانگردان ها دچار توهم شده و فرزندان خردسال خود را به قتل می رسانند.

این قاضی دادگستری درباره نقش سوءظن در قتل های خانوادگی می گوید: یکی از عواملی که قربانیان آن زنان هستند، سوءظن و بدبینی است و گاهی تعصبات بیجا، مصرف شیشه و توجه به حرف های بی پایه و اساس باعث ایجا شک در قاتل شده و او برای رفع آن دست به قتل می زند. مسائل مالی نیز از جمله مهم ترین عللی است که با حل و فصل نشدن بین افراد خانواده به بروز درگیری، شدت یافتن آن و سرانجام وقوع قتل منجر می شود. اختلاف بر سر ارثیه مهم ترین اختلاف مالی بین خانواده است که گاهی به قتل منجر می شود.

وی نقش شبکه های ماهواره ای در وقوع قتل های خانوادگی را مهم دانست و افزود: برخی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان کانون خانواده ها را هدف قرار داده اند و با تولید و پخش سریال هایی در جهت افزایش روابط فرازناشویی در جامعه گام برمی دارند. پخش این سریال ها و توجه زنان به آن در افزایش سوءظن از سوی مردان هم بی تاثیر نیست و شاهد بودیم قتل های خانوادگی بخصوص همسرکشی ارتباط مستقیمی با این سریال ها داشته است.

اصغرزاده تاکید کرد: سریال های این شبکه ها رواج دهنده عشق های مثلثی در کشور است که این عشق های پوشالی پایانی جز جنایت ندارد.

آستانه تحمل را بالا ببریم

دکتر علی نجفی توانا، جرم شناس هم در این باره معتقد است: بیشتر قتل های خانوادگی در خانواده هایی با سطح فرهنگ و تحصیلات پایین رخ می دهد که قدرت کنترل خشم را ندارند. این قاتلان به دلیل مسائلی که با گفت وگو قابل حل است، اقدام به درگیری و سرانجام قتل می کنند که پس از دستگیری دچار عذاب وجدان شده و از کار خود ابراز پشیمانی می کنند.

این استاد دانشگاه ادامه می دهد: در قتل های خانوادگی کمتر شاهد استفاده از روش های خشونت آمیز هستیم و بیشتر با خفه کردن یا استفاده از ضربه های چاقو قتل رخ می دهد. ازسوی دیگر اغلب قاتلان قصاص نمی شوند و این می تواند یکی از دلایل آمار بالای قتل های خانوادگی باشد. در همسرکشی هم روش های قتل و انگیزه متفاوت است. مردان بیشتر به دلیل سوءظن و در اثر عصبانیت آنی دست به قتل می زنند، اما زنان بیشتر با نقشه قبلی و با کمک داروهای خواب آور دست به قتل می زنند.

نجفی توانا خاطر نشان کرد: افزایش خشونت های خانگی و قتل های خانوادگی آن هم بر اثر اختلافات مالی و خشونت های آنی، وظیفه گروه های مختلف جامعه را در جهت ارتقای فرهنگ خانواده ها و رفع نواقص احتمالی در قوانینی که باعث توجیه قتل ها می شود، سنگین تر از گذشته کرده است.این قتل بیشتر در محیط خانه رخ می دهد و پلیس در پیشگیری از آن نقشی ندارد. باید آستانه تحمل را در جامعه بالا ببریم تا شاهد درگیری های مرگبار در فضای خانواده به دلیل مشکلات و اختلافات کوچک نباشیم.

محاکمه عاملان 4 جنایت خانوادگی

نخستین قاتلی که دیروز در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه قرار گرفت، احمد سی و چهار ساله بود که متهم به قتل همسر هجده ساله خود در بیست و پنجم آبان 90 است. در جلسه دادگاه که در شعبه 71 و به ریاست قاضی عزیزمحمدی برگزار شد، اولیای دم مقتول برای دامادشان تقاضای قصاص کردند.

پدر مقتول در شکایتش گفت: دخترم به نام سمیه همیشه از سوی همسرش مورد آزار و اذیت قرار می گرفت و ادعای احمد برای خودکشی دخترم صحت ندارد. سمیه به زندگی اش علاقه داشت و هیچ انگیزه ای برای خودکشی نداشت.

در ادامه احمد در جایگاه قرار گرفت که در دفاع از خود گفت: من با پدرزنم اختلاف داشتم و دخالت های او زندگی ما را سیاه کرده بود حتی سمیه یک بار برای طلاق اقدام کرد که من میزان مهریه اش را بیشتر کردم تا به زندگی با من ادامه دهد؛ پس چطور راضی به کشتن او شده ام؟ روز حادثه وقتی به خانه آمدم، سمیه از من خواست او را به خانه پدرش ببرم که قرار شد بعد از استراحت او را به آنجا برسانم. خواب بودم که بوی سوختگی باعث شد بیدار شوم. همسرم شعله ور بود. با پتو او را خاموش کرده و از همسایه ها کمک خواستم.پس از آخرین دفاعیات متهم قضات دادگاه برای صدور حکم وارد شور شدند.

قتل خواهر به دلیل سوءظن

دومین قاتلی که در مقابل پنج قاضی جنایی قرار گرفت، مرد جوانی بود که خواهرش را به دلیل سوءظن در تهران به قتل رساند. او قبل از محاکمه توانسته بود رضایت پدر و مادرش را کسب کند و دیروز از جنبه عمومی جرم در مقابل پنج قاضی جنایی قرار گرفت.

او در دفاع از خود گفت: خواهرم از همسرش طلاق گرفته و با ما زندگی می کرد. رفتارهایش در خانه مشکوک بود و من تصور می کردم با مردی ارتباط دارد. به همین علت روز حادثه با او درگیر شدم و گلویش را فشار دادم. وقتی به خود آمدم، او خفه شده بود. حالا هم از کارم پشیمانم.

قضات شعبه 113 دادگاه کیفری استان تهران پس از محاکمه متهم، مشورت برای صدور حکم را آغاز کردند.

بیمار روانی ام

پسر جوانی که متهم است یک سال قبل بعد از مشاجره با برادر بزرگش، وی را به قتل رسانده، سومین قاتلی است که دیروز محاکمه شد. سینا نوزدهم آبان سال گذشته و ساعتی بعد از این که برادر پنجاه ساله اش را با هشت ضربه چاقو در خانه شان به قتل رساند از سوی ماموران کلانتری ابوذر شناسایی و بازداشت شد. متهم در بازجویی ها به جرمش اقرار کرد و گفت که بعد از مشاجره با برادرش ـ نوید ـ وی را با ضربات چاقو هدف قرار داده است.

مرد جوان دیروز در شعبه 75 دادگاه کیفری محاکمه شد و در دفاع از خود گفت: برادرم راننده تاکسی بود و چند سالی بود که از همسرش جدا شده و درخانه ما زندگی می کرد. آن روز وقتی وارد خانه شد بر سر این که چرا در کارهای خانه کمک نمی کنم، با او درگیر شدم. من هم با او درگیر شدم. به آشپزخانه دویدم، چاقویی برداشتم و چند ضربه به او زدم که سرانجام فوت شد. من از اختلالات روانی رنج می برم و مدتی هم در بیمارستان امین آباد بستری بودم. قضات دادگاه با توجه به درخواست قصاص ازسوی مادر خانواده برای صدور حکم وارد شور شده اند.

قتل زن عمو برای سرقت

آخرین پرونده قتل خانوادگی که دیروز به آن در شعبه 113 دادگاه کیفری استان تهران رسیدگی شد، مربوط به قتل زنی با انگیزه سرقت بود. متهم به نام اکبر چهل و سه ساله، نوزدهم اردیبهشت سال گذشته زن عموی خود را با انگیزه سرقت به قتل رساند و برای صحنه سازی خانه را به آتش کشید.

اکبر پس از دستگیری به قتل اعتراف کرد و گفت: روز حادثه به خانه زن عمویم رفتم که دیدن برق طلاها وسوسه ام کرد؛ به همین خاطر او را خفه کرده و طلاهایش را سرقت کردم.

دیروز اولیای دم در جلسه دادگاه برای قاتل تقاضای قصاص کردند که متهم با رد اتهامش گفت: من روز حادثه برای حل مشکلی که با مادر و برادرم داشتم به خانه عمویم رفتم تا آنها برای حل مشکلم کمک کنند. بعد هم آنجا را ترک کردم و در قتل هیچ نقشی نداشتم. طلاهای مقتول که از من کشف شده نیز سرقتی نبود و زن عمویم آنها را به من داد تا زمینی در گرمسار بخرم.متهم درخصوص اعترافات قبلی خود هم گفت: اعترافاتم در پلیس آگاهی تحت فشار بازجویی بود.

پس از آخرین دفاعیات این متهم نیز ختم رسیدگی به پرونده اعلام شد.