چاپ صفحه

۸ ماه فتنه در کلام رهبر معظم انقلاب

انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه سال ۱۳۸۸ تبلور حماسه مردمی و پایبندی ملت ایران به آرمان های انقلاب و امام راحل بود. اما آنچه پس از این حماسه عظیم رخ داد، لکه ای سیاهی بود بر آیینه جمهوری اسلامی ایران. ۸ ماه التهاب و تردیدافکنی به ساحت نظام جمهوری اسلامی موجبات خرسندی تمامی بدخواهان این کشور از مستکبرین و سلطنت طلبان و بهائیان و منافقین را فراهم کرد. با این حال آن زمان که خباثت و خیانت فتنه گران در عاشورای سال ۱۳۸۸ به اوج خود رسید و هدف اصلی آنها برای برچیدن تفکر حسینی برخواسته از قیام عاشورا نمایان شد، موج بیدار ملت، این لکه سیاه را از آینه درخشان کشور زدودند و پرونده آن را برای همیشه به تاریخ سپرده تا مایه عبرت آیندگان شود.

 

در این میان توصیه های پدرانه رهبر معظم انقلاب چه پیش از برگزاری انتخابات و چه پس از آن و با توجه به روند وقوع وقایع نقش محوری در مدیریت فضای ملتهب کشور داشت. از این رو به مناسبت چهارمین سالگرد حماسه عظیم ۹ دی به گوشه ای از بیانات  مقام معظم رهبری در خصوص فتنه و آشوب هشت ماهه سال ۱۳۸۸ می پردازیم:

رهبر معظم انقلاب در ۱۵ تیر ۸۸ و به مناسبت ولادت امیرالمومنین(علیه السلام) و با گذشت کمتر از یک ماه از انتخابات خرداد ماه ریشه اصلی فتنه را در خارج از مرزهای کشور بیان کرده و همه گروه ها و اقشار جامعه را به همدلی فرا می خوانند و می فرمایند: ” مبادا دشمن را با دوست اشتباه بکنیم. دوست را به خاطر یک خطا به جاى دشمن بگیریم و از آن طرف یک عده‌اى هم دشمن خونى و معاند را دوست فرض کنند، به حرف او گوش کنند، توجه بدهند.

این فتنه‌هائى که دشمن بر پا کرده بود، امید بسته بود که شاید بتواند از این آب گل‌آلود ماهى بگیرد. بحمداللَّه این فتنه‌ها تمام شد. هر فتنه‌اى در مقابل حق، در مقابل ملت هوشیار از بین خواهد رفت؛ گرد و غبار فرو خواهد نشست. همیشه همین جور است.”

معظم له در دیدار خود در ۲۲ آذر ۸۸ با جمعی از طلاب و روحانیون در تبیین فتنه می فرمایند: ” شما ملاحظه کنید یک عده‌اى قانون‌شکنى کردند، ایجاد اغتشاش کردند، مردم را به ایستادگى در مقابل نظام تا آنجائى که میتوانستند، تشویق کردند – حالا تیغشان نبرید؛ آن کارى که میخواستند نشد، او بحث دیگرى است؛ آنها تلاش خودشان را کردند – زبان دشمنان انقلاب را و دشمنان اسلام را دراز کردند، جرأت به آنها دادند؛ کارى کردند که دشمنان امام – آن کسانى که بغض امام را در دل داشتند – جرأت پیدا کنند بیایند توى دانشگاه، به عکس امام اهانت بکنند؛ کارى کردند که دشمنِ مأیوس و نومید، جان بگیرد، تشویق بشود بیاید در مقابل چشم انبوه دانشجویانى که مطمئناً اینها علاقه‌مند به امامند، علاقه‌مند به انقلابند، عاشق کار براى کشور و میهنشان و جمهورى اسلامى هستند، یک چنین اهانتى، یک چنین کار بزرگى انجام بدهند. آن قانون‌شکنى‌شان، آن اغتشاش‌جوئى‌شان – تشویقشان به اغتشاش و کشاندن مردم به عرصه‌ى اغتشاشگرى – این هم نتائجش. این خطاها اتفاق مى‌افتد، عمل خلاف انجام میگیرد، کار غلط انجام میگیرد، بعد براى اینکه این کار غلط، غلط بودنش پنهان بشود، اطراف او فلسفه درست میشود! فلسفه میبافند؛ استدلال برایش درست میکنند! از ابتلائات بزرگ انسانها این است؛ همه‌مان در معرض خطریم، باید مراقب باشیم. کار خطا را میکنیم، بعد براى اینکه در مقابل وجدانمان، در مقابل سؤال مردم، در مقابل چشم پرسشگران بتوانیم از کار خودمان دفاع کنیم، یک فلسفه‌اى برایش درست میکنیم؛ یک استدلالى برایش میتراشیم! خب، اینها ایجاد فتنه میکند؛ یعنى فضا را فضاى غبارآلود میکند.”

رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم قم به مناسبت سلگرد قیام ۱۹ دی سال ۵۶ در این شهر و ۱۰ روز پس از حماسه ۹ دی با روشنگری در خصوص فتنه از صدر اسلام تا کنون فرمودند: ” در شرائط فتنه، کار دشوارتر است؛ تشخیص دشوارتر است. البته خداى متعال حجت را همیشه تمام میکند؛ هیچ وقت نمیگذارد مردم از خداى متعال طلبگار باشند و بگویند تو حجت را براى ما تمام نکردى، راهنما نفرستادى، ما از این جهت گمراه شدیم. در قرآن مکرر این معنا ذکر شده است. دست اشاره ى الهى همه جا قابل دیدن است؛ منتها چشم باز میخواهد. اگر چشم را باز نکردیم، هلال شب اول ماه را هم نخواهیم دید؛ اما هلال هست. باید چشم باز کنیم، باید نگاه کنیم، دقت کنیم، از همه ى امکاناتمان استفاده کنیم تا این حقیقت را که خدا در مقابل ما قرار داده است، ببینیم.

مهم این است که انسان این مجاهدت را بکند. این مجاهدت به نفع خود انسان است؛ خداى متعال هم در این مجاهدت به او کمک میکند. نوزده دىِ مردم قم در سال ۵۶ از این قبیل بود، نهم دىِ امسالِ آحاد مردم کشور – که حقیقتاً این حرکت میلیونى فوق‌‌العاده ى مردم حرکت عظیمى بود – از همین قبیل است، و قضایاى گوناگونى که ما در طول انقلاب از این چیزها کم نداشتیم. این مجاهدت، راه را به ما نشان میدهد.”

ایشان با در ادامه سخنان این روز خود با اتمام حجت برای همگان در خصوص حوادث پس از انتخابات می فرمایند: “حجت بر همه تمام شده است. حرکت عظیم روز چهارشنبه ى نهم دى ماه حجت را بر همه تمام کرد. مسئولین قوه‌‌‌‌‌ى مجریه، مسئولین قوه‌‌‌ى مقننه، مسئولین قوه‌‌‌‌ى قضائیه، دستگاه‌‌‌هاى گوناگون، همه میدانند که مردم در صحنه‌‌‌اند و چه میخواهند. دستگاه‌‌‌‌‌‌ها باید وظائفشان را انجام بدهند؛ هم وظائفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنیت و اینها، هم وظائفشان در زمینه‌‌‌ى اداره‌‌‌‌‌‌ى کشور.”